Šta je novo?

TV out?

• Začetnik teme Začetnik teme risa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
problem:
pre jedno mesec dana sam kupio kabl za kevu moje devojke 🙂
mislim da ona ima ATI9200SE.
Spojio ja komp i tv,
sve je lepo radilo, slika kristalno jasna!
i onda 2 puta joj je nestajala struja i od onda ima neke strafte na TV kad gleda film sa kompa...
sta moze da bude problem?

A ako izvuces antenu iz TV-a kad gledas TVout? Moze da bude do kablovske, stari problem sa uzemljenjem.
Potrudi se malo, iz gore navedenih razloga
... za kevu moje devojke 🙂
slika i mora da bude kristalna, inace ce tebi da se smraci!😛

Ako je do kablovske moze se resiti kupovinom kvalitetnijeg kabla, cak moze i da posluzi i kabal za antenu. Kkoliko ja znam to se ne bi smelo desavati zbog nestanka struje, jedino ako neko po mraku nije zakacio kabal pa ga malo pokidao na spoju pa ima los signal. 🙂

Znam da je cimanje izvlaciti antenu kad god se gleda TVout. Uz pomoc stapa i kanapa moze na 2 nacina (bar tako sam ja resavao):
1. PC ukljucis u suko bez uzemljenja, ili
2. Prislonis jos jedan antenski kabl na kuciste (ili jos bolje ako imas TV karticu)

E, a kako se resava taj problem sa uzemljenjem? Kod druga se skroz izgubi slika sa tv-outa kad ukljuci kablovku u tv.

Ja sam ti iznad lepo napisao da ti je potrebno da kupis samo deblji kabal koji ide iz PC-a u TV (kabal za tv-out). Najbolje i najjeftinije ti je kupiti kabal za antenu i zalemiti cinceve ili s-video koji vec konektor koristis. Time ces resiti problem prejakog kablovskog signala ili ne uzemljenog kako god hoces

Ja sam ti iznad lepo napisao da ti je potrebno da kupis samo deblji kabal koji ide iz PC-a u TV (kabal za tv-out). Najbolje i najjeftinije ti je kupiti kabal za antenu i zalemiti cinceve ili s-video koji vec konektor koristis. Time ces resiti problem prejakog kablovskog signala ili ne uzemljenog kako god hoces
To ne moze da otkloni problem sa uzemljenjem (bar ne u potpunosti), imam extra koaksijalac i zlatne chinceve ali losa kablovska i dalje smeta pa sam zato pribegao pomenutim metodama.
A kako se to lemi s-video konektor na koaksijalni kabl?:trust:

A kako se to lemi s-video konektor na koaksijalni kabl?:trust:

Lako, treba ti samo jedan kondenzator. Luminentni signal spojis direktno na koaksijalni, a hrominentni preko kondenzatora.
U nekim slucajevima sve radi i bez kondenzatora. Izgleda da to vazi kada kartica nema pravi s-video izlaz, vec kompozitni kroz s-video konektor.

Lako, treba ti samo jedan kondenzator. Luminentni signal spojis direktno na koaksijalni, a hrominentni preko kondenzatora.
U nekim slucajevima sve radi i bez kondenzatora. Izgleda da to vazi kada kartica nema pravi s-video izlaz, vec kompozitni kroz s-video konektor.

Pa tako je ako pravis adapter S-Video > kompozitni a ne moze koaksijalnim S-Video---S-Video (naravno "pravi" S-Video).
Nego jesi li probao neku od one moje 2 metode za otklanjanje smetnji? Interesujeme dal' to moze kod svih ili sam samo ja uspeo da time to sredim.

Poslednja izmena:
Pa tako je ako pravis adapter S-Video > kompozitni a ne moze koaksijalnim S-Video---S-Video (naravno "pravi" S-Video).
Svakako. Medjutim, nije kokasijalni kabl samo onaj sa jednim srednjim provodnikom i omotacem. Imas koaksijalne kablove sa vise centralnih provodnika 😉

Nego jesi li probao neku od one moje 2 metode za otklanjanje smetnji? Interesujeme dal' to moze kod svih ili sam samo ja uspeo da time to sredim.

Preneo sam drugu. Neznam da li je probao. Pitacu ga.

Nazad
Vrh Dno