Šta je novo?

TV-Out smetnje

• Začetnik teme Začetnik teme vidakm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vidakm

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Kako izgledaju smetnje nastale usled kabla slabog kvaliteta (5 m)? Kada sam povezao graficku sa TV-om(SVHS->cinc), slika je ok ali se javljaju tamnije i svetlije strafte koje prelaze preko ekrana, dok preko kompozitnog izlaza sa laptopa sa istim kablom takvih smetnji nema. Nisam spreman da bacim solidnu sumu novca za kvalitetniji kabl ako je u pitanju neki drugi problem.

isčupaj antenski kabl iz TV-a i probaj kako radi...

Verovao ili ne, moze da bude i do napajanja.

Sa MSI Ti4200 sam imao zesce smetnje sa JNC-om koje su se izgubile prelaskom na Chieftec.

nidza je napisao(la):
isčupaj antenski kabl iz TV-a i probaj kako radi...

To je to(mada mi nije jasno zasto). Da li bi u ovom slucaju pomogla kupovina boljeg koaksijalnog antenskog kabla. Inace, napajanje je Chieftec 360W.

pozdrav.

Poslednja izmena:
nije ni meni jasno zašto, niti kabl niti bolje napajanje nama nije uspelo da reši problem, samo čupanje antene iz TV-a... možda neki antenski filtar pre uključenja u TV, ko će ga znati, ili je jednostavno kilavo rešeno u TV-u...

probaj da promeniš utičnicu u koju ide kompjuter, možda će bolja zemlja da reši problem, sad je već to u domenu eksperimenta, jer smetnja može da potiče bilo odakle, i vrlo verovatno se ne bi ispoljila na nekom kvalitetnijem TV-u... 🙂

Da problem je zbog struje 100% to se javlja i kod mene citao sam vec u nekom threadu neznam gde da se galvanski odvoji antena od tv vrlo prosto svako moze da napravi to je bilo na starijim tv aparatima po defaultu pre antenskog ulaska u tv.

nidza je napisao(la):
...probaj da promeniš utičnicu u koju ide kompjuter, možda će bolja zemlja da reši problem, sad je već to u domenu eksperimenta, jer smetnja može da potiče bilo odakle, i vrlo verovatno se ne bi ispoljila na nekom kvalitetnijem TV-u... 🙂

Ma uticnice su ok, a i produzni kablovi su vrlo kvalitetni.
A sto je najgore i tv je vrlo kvalitetan...

Ja sam prvo koristio neki home made kabel, 2 tanke izolovane parice, pa cu smetnje bile veoma primetne. Posle sam po tatinoj sugestiji kupio 75 omski koaksijalni kabel, kupio cinc prikljucke, spojio i smentnje su bio skoro neprimetne (videle bi se ako blizu gledas tv).

BTW, kabel je dug 9m, pa izgleda da to nije smetalo.

mLaki je napisao(la):
Ja sam prvo koristio neki home made kabel, 2 tanke izolovane parice, pa cu smetnje bile veoma primetne. Posle sam po tatinoj sugestiji kupio 75 omski koaksijalni kabel, kupio cinc prikljucke, spojio i smentnje su bio skoro neprimetne (videle bi se ako blizu gledas tv).

BTW, kabel je dug 9m, pa izgleda da to nije smetalo.

Nisam te bas razumeo. Da li si kupio bolji antenski ili cinc kabl. Posto moj kabl za povezivanje kompa i tv-a radi sasvim dobro kada se priveze na laptop preko kompozitnog izlaza(a antena je ukljucena u tv).

Cinc kabel koji sam dobio uz moju All in Wonder karticu je koaksijalni i on je davao odlicnu sliku na TV-out, pa sam ja kupio sebi 9m, 75 omskog koaksijalnog kabla (koji se inace koristi za antenski kabel), kako bi napravio duzi cinc kabel.

Poslednja izmena:
vidakm je napisao(la):
Kako izgledaju smetnje nastale usled kabla slabog kvaliteta (5 m)? Kada sam povezao graficku sa TV-om(SVHS->cinc), slika je ok ali se javljaju tamnije i svetlije strafte koje prelaze preko ekrana, dok preko kompozitnog izlaza sa laptopa sa istim kablom takvih smetnji nema. Nisam spreman da bacim solidnu sumu novca za kvalitetniji kabl ako je u pitanju neki drugi problem.

Da li imas kablovsku prikljucenu na TV? Ako imas onda su ti smetnje 100% do toga zato sto se kablovska i tv out ne podnose bas najbolje.Bilo je o ovome reci, pretrazi malo po forumu.

akter je napisao(la):
Da li imas kablovsku prikljucenu na TV? Ako imas onda su ti smetnje 100% do toga zato sto se kablovska i tv out ne podnose bas najbolje.Bilo je o ovome reci, pretrazi malo po forumu.

Upravo je ta situacija.
Mada, nikako mi nije jasno zasto kompozitna veza radi bez problema.

pozdrav.

nidza je napisao(la):
... možda neki antenski filtar pre uključenja u TV, ko će ga znati, ili je jednostavno kilavo rešeno u TV-u...

Smetnje se pojavljuju usled razlike u masi (u mom slucaju kablovske i graficke).
Ovo resava problem:
http://www.siski.de/~carsten/mantelstromfilter.html.en
Malkice degradira sliku sa kablovske na par programa, ali se isplati.
Meni je kum napravio malo modifikovanu verziju (koja degradira samo jedan, mozda dva programa), pa ako ste zainteeresovani za shemu, mogu da ga zamolim.

Nego, mene vise muci onaj trip (na svim Gforce karticama do sada) sto slika malo posvetli kada se na slici pojavi titl, ili kursor misa npr. .
To se itekako primeti ako softverski podesite osvetljenje na malo vecu vrednost.

Ja sam lepo uzeo jednu licnastu zichicu duzine 2m ... jedan kraj obmotao oko mase antenskog prikljucka na TV-u (onako spolja) a drugi zashrafio za kuciste i nema vishe shtrafti.

Nazad
Vrh Dno