Šta je novo?

tv out problem

Sone

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2003
Poena
604
problem: s-video sa fx-5200 kartice povezan je na SCART AV2 ulaz SAMSUNG 28'' televizora. Kabl je nesto duzi cca 5m. Simptom je sledeci-
pojavljuje se crna horizontalna traka koja polako ide od dole na gore. Siroka je oko 2-3 cm. Kada dodje do vrha slika zaigra, a onda se traka ponovo pojavi dole. Istovremeno zvuk je vrlo neprijatan sa dosta brujanja. Ponekad se slika spusti a gore se pojave tanke raznobojne linije.

Na chaintech 7aja2e sa duronom 1.1 i GF 4 MX 440 nije bilo problema
Sada na GA-7VT6000 (kt 600) sa athlon XP 2000+ i GF fx-5200 ima !
(bez obzira na isto podesenje)

Sta mi je ciniti ?

TV Out nema veze sa brujanjem zvuka.
Mozda je kabal negde u prekidu.
Pretpostavljam da koristis neki adapter za SCART, mozda on nije dobar.

Proveri masu kabla, kako je vezana. Ako je slucajno povezana i na metalni oklop skarta , a ne samo na pin, raskini tu vezu. Takodje vidi da li su racunar i TV na istoj fazi (220 V). Ako nisu ukljuci i TV u isti razvodnik gde i racunar. Ta siroka traka i brum u tonu su 50 Hz iz mreze.
cheers

meni ista kombinacija znaci fx5220>skart>sony 52cm
brujanje su cuje ponekad ali je skroz zanemarljivo jer traje 3sec svkaih 1h

Pera Kojot je napisao(la):
Takodje vidi da li su racunar i TV na istoj fazi (220 V). Ako nisu ukljuci i TV u isti razvodnik gde i racunar. Ta siroka traka i brum u tonu su 50 Hz iz mreze.
cheers

Kakve veze ima gde je sta ukljuceno.

Ne mora da ima veze, ali moze. Takodje moze da nastane problem, ako uzemljenje nije dobro itd. Nisam rekao bez veze, posto se bavim poslom gde se cesto srecem sa takvim problemom. Cak iako su na istom mreznom prikljucku moze da se javi brum, ako napajanje nekog od uredjaja nije dobro filtrirano (lose dimenzionisani ili suvi elektrolitski kondezatori), ili na jednom od uredjaja odvojena masa video signala od mase uredjaja i slicno.
cheers

PROBLEM RESEN,
sve sto je trebalo da uradim je da iz TV-a IZVUCEM koaksijalni kabl za
obican tv signal. (resenje slucajno otkriveno - kao i uvek !?)
Kablovska mi ide u video rekorder pa iz njega u tv. Izgleda da video rekorder pravi smetnje

Nazad
Vrh Dno