Šta je novo?

Tv-out problem!

SaleAch

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2005
Poena
310
Kupio sam danas Gainward 9500GT, instalirao najnovije WHQL drajvere za nju (180.48), medjutim tv-out nece da radi! Naime, tv uredno prepoznaje, ali nema slike na njemu! Svaki put kad' kliknem na ekran, na trenutak se slika na tv-u pojavi i nestane! Po defaultu stoji tv-out na auto select, ne mogu da biram s-video ili composite, kao ni regione (stoji na ntsc-m). Ovaj isti problem sam imao i na 8600GT, pa sam ga resavao tako sto sam koristio starije drajvere (162.18), i tu sam mogao lepo da odredim s-video kao izlaz i pal/b signal, ali ti stariji drajveri ne podrzavaju 9500GT! Sta da radim?
Hvala unapred,
Sale

1. Probaj sa 178.24
2. Probaj sa izvucenom antenom iz TV-a

Probao i jedno i drugo, ali na zalost nista. Da li nekako moze u Nvidia control panelu, pa change signal or HD format, da se manuelno izabere tip konektora - sada imam samo auto detect, a u starijim drajverima sam mogao da biram?

Vidim da se ljudi zale na iste probleme, ali nisam nasao nikakvo resenje osim downgrade-a drajvera, ali dzabe meni kad' stariji drajveri ne prepoznaju 9500GT... Poludeo sam!

Problem resen. Jednostavno sam odsekao s-video konektor, zalemio cinc, ubo u adapter pa u graficku i sve je proradilo. Zasto, nemam pojma.

E, reci mi, kakav ti je to adapter? Posto, ja sam dobio neki adapter uz Gigabyte 8500GT, imam isti problem kao ti, jednostavno, kada klikcem da slika bude clone i sl., na kratko se pojavi slika, ali nestane i nema je. Graficka nema standardni S-Video prikljucak, vec iz nje ide adapter, pa u adapter treba S-Video, ali to ne funkcionise. Na televizor je prikljucena preko cinca. U koji cinc na adapteru si ubo taj cinc i kako ti radi?

Na grafickoj imam 7-pin connector. Koristio sam kabel koji ima sa jedne strane 4-pin s-video (u graficku), a sa druge cinc (u televizor). U prethodnu karticu (8600GT) sam taj 4-pin konektor ubadao direktno u nju, i radilo je sve OK, dok nisam instalirao nove drajvere. Onda je dolazilo do problema sa tv-out-om. Isti je problem bio i sa 9500GT, samo sto tu nisam mogao da instaliram starije drajvere pa da resim problem.
Onda mi je pala na pamet racva koju, inace, nisam dobio uz ovu karticu, nego sam je imao od neke prethodne, koja na jednoj strani ima muski 7-pin konektor, a na drugoj zenske s-video, cinc i komponentne ulaze. I ubo sam 4-pin kabel u tu redukciju, a nju u graficku, i opet nista! I onda, ocajan, vec hteo da odustanem, i rek'o hajde radi probe da uzmem jedan cinc-cinc kabel i ubodem ga u tv i u tu racvu, i voila! Sve radi bez problema! Onda sam na tom mom kablu odsekao s-video i na njegovo mesto zalemio cinc, ubo ga u redukciju (zuti konektor), nju u graficku, i odmah sam u Nvidia control panelu dobio za izvor signala composite i da biram regione, sve radi k'o sat.
Zasto nece da radi preko s-videa - stvarno ne znam.

Da, isto tako i ja imam, ja sam uz graficku dobio adapter koji na sebi ima composite i s-video ulaze, ali preko s-video nikako ne radi. Znaci, da probam da kupim cinc-cinc kabl, pa da ga ubodem u ... e sad, ovo ne znam, imam tri ulaza za cinc na adapteru, zeleni, crveni i plavi, u koji da ubodem cinc?

Ili da jednostavno probam sa starijim drajverima, sta mi je bolje? Trenutni drajveri su mi 178.24. Vidim da su tebi posao odradjivali drajveri 162.18, pa mozda da probam njih?

Hvala unapred.

Ja sam sa prethodnim 8600GT dobio na disku 162.18 drajvere, i nisam imao nikakvih problema ni u igrama ni u radu, tako da ti je mozda najbolje da probas sa njima. Mislim da podrzavaju i 8500GT.
A sto se tice adaptera, sa novijim karticama su izgleda izbacili iz upotrebe composite izlaz (zuti cinc), tako da imas samo s-video ili komponentni - sto ne znaci da ti isti ne bi radio ako bi nabavio adapter koji ga ima. Ni ja nemam fabricki adapter od moje graficke, nego od 7300GT, i on ima s-video, komponentni (crveni, plavi i zeleni cinc) i kompozitni (zuti cinc), i radi, tako da mozes da probas da nabavis negde takav adapter.

Mislim da i ovi drajveri rade OK.
http://www.nvidia.com/object/winxp_163.75.html

Ok, hvala ti puno, probacu da deinstaliram ove nove drajvere pa da instaliram drajvere sa diska ili eventualno tu verziju koju si ti koristio, pa ako to ne bude islo, videcu da nadjem neki adapter koji ima upravo taj zuti cinc ulaz pa cu probati, valjda ce ici 🙂.

Hvala jos jednom, javljam da li sam uspeo.

Upravo sam instalirao drajvere sa diska koji sam dobio uz graficku i, naravno, drajveri su verzija 162.18 😉. Sa njima mi radi prikaz na televizoru preko adaptera za s-video 🙂. Odlicno ...

Hvala jos jednom.

Nazad
Vrh Dno