Šta je novo?

TV-Out problem. Help!

• Začetnik teme Začetnik teme Igvan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
Na TV-u imam neke horizontalne providne trake (obicno jedna ili dve) razlicite sirine od nekoliko cm pa do pola ekrana Takodje mi ponekad kada okrenem kanal za TV in slika treperi. Inace graficka (asus 9600pro) je povezana sa TV-om preko kompozitnog kabla. Drajveri su Catalyst 5.1 i podeseni su na Clone rezim/B-Pal/800x600.
Pomislio sam da mozda nije kabl medjutim proverio sam ga i on je Ok(bar je tako rekao lik iz servisa).
Kada sam povezao kabl na drugi TV slika je bila identicna, ali sam preko toga imao i nekakvo zujanje iz televizora.

Pomagajte.

Mozda imas problema sa "brumom", tj. TV i racunar su vezani na dve razlicite faze. Pokusaj da ukljucis TV u istu fazu kao i racunar.

Uzrok treperenju moze da bude i NTSC signal na TV uredjaju koji podrzava i NTSC i PAL.

yooyo

fade je napisao(la):
zujanje imash ako je kabal negde spojen ,imao sam takvih problema ,a stavi 640x480 ,standard je ok ,imao sam ja te trake lai nisu providne nego slika je bilm loshija ,tj negde svetlija nego sto treba,resio boljim kablom.

Kako da smanjim rezoluciju na 640X480, ne mogu da nadjem gde se podesava rezolucija za TV?

Nista, ne mogu da nadjem gde se menja rezolucija za TV. Mogu da je promenim samo ako menjam rezoluciju desktopa koja je 800x600 i ne moze biti manja.
Aj ko ima ATI neka javi...

najmanja rezolucija (bar kod mene) je 800x600 - inace namestas je na
Display Properties->Settings pa izaberes 2. ekran (tj. TV) i mozes ispod da menjas rezoluciju
poz!

rosta je napisao(la):
Probaj da izvadis antenu iz TV-a, meni je pomoglo, valjda kablovska ima jak signal.

Stvarno SBB, mnogo si dopustaju...moracu da vadim antenu iz TV-a uvek kada gledam film sa kompa...

Hvala.

Nazad
Vrh Dno