Šta je novo?

TV out, potrebno sitno podesavanje

vanjad

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2006
Poena
319
Imam problem sa TV out-om sa moje grafike 7300GT. Naime, sve funkcionise OK kada je u extend windows dektop to this monitor, ali kad ga prebacim u clone mod (sto meni treba), jednostavno je na televizoru slika na ekranu "prevelika", tj. ne vidi se cela slika nego kako se povlaci mis na primarnom monitoru, tako se pojavljuje "preostali" deo slike na TV-u. Sad pretpostavljam da je do rezolucije na TV-u, ali i dalje, kada promenim rezoluciju, ostaje isti problem. Sta mi je ciniti? Driveri su oni Nvidia. Hvala.

novi drajveri- pod 1.

ukoliko ni onda nece da baci normalan clone mode, kartica je ostecena.

Probaj da podesis rezoluciju monitora na 1024x768 istu stavi i za TV...Mora da radi!

Kao sto su ti vec rekli, rezolucija monitora i TV mora da bude ista.
Cisto da potvrdim :p

Kao sto su ti vec rekli, rezolucija monitora i TV mora da bude ista.
Cisto da potvrdim :p

:) ja da demantujem ne mora biti ista rezolucija TV-a i monitora makar je kod mene tako :) samo da dodam da to važi za LCD TV.... ne znam o kom TV-u je reč....običan ili LCD ili...

...kod Nvidije ne mora, kod ATI-ja mora, nazalost.

Poslednja izmena:
Na mojoj staroj 7600 Gt sam imao isti problem i rešio sam ga kupovinom VGA to VGA kabla :) tada sam mogao da biram rezoluciju.Opet napominjem da je tv LCD.A na običnom TV-u koliko se sećam(davno je to bilo) koristio sam S-Video kabal i sve je bilo ok :)

:) ja da demantujem ne mora biti ista rezolucija TV-a i monitora makar je kod mene tako :) samo da dodam da to važi za LCD TV.... ne znam o kom TV-u je reč....običan ili LCD ili...

U pravu si :), skroz sam zaboravio na LCD televizore sa vecim rezolucijama koji su wide kao i veliki procenat novih monitora pa je lakse namestiti. Moja kombinacija je T220 22" monitor 1680*1050 i "obican" 16:9 TV sa maksimalnom rezolucijom 1024*768 kod koje je clone moguc tek kad rezoluciju monitora prilagodim rezoluciji TV-a, u suprotnom ne stane ceo desktop nego se pomera prilikom mrdanja misa. (NVidia)

Poslednja izmena:
Ja sam imao dosta problema sa novom grafom Ati 4850 nikako nisam mogao da namestim clone...jednostavno šta god da sam uradio isto sam morao da skrolujem po ekranu...e onda sam se lepo naljutio otišao i pazario DVI to HDMI kabal i gle čuda!!! Proradio je momentalno!!!Čak mi sad fura rezolucijiu sa novog monitora Asus PG221 od 22'' u 1920/1080!!! :D Pre njega je bio LG 19''...ne znam kako ali autoimatski ga postavlja u rezoluciji monitora i radi bez problema :)

Vrh Dno