Šta je novo?

tv-out pitanje

S hdmi-ja na scart ces jako tesko. Nadam se da imas verziju kartice sa s-video izlazom. S njega je lako. Ako neces da se petljas, pazari u nekoj prodavnici gotov kabel (zovu ih divx kabel ili slicno). Gledaj da ima scart na jednoj strani, a s-video i 3.5 audio bananicu (onu kao za slusalice) na drugoj strani. Pa scart u tv, s-video u grafu a audio bananicu umesto zvucnika u zvucnu kartu.
Ako imas verziju bez analognog izlaza ondak joj. Il novi tv il neki medju uredjaj sa digitalnim ulazom i analognim izlazom.

Ne. Nazalost.
Znam jer sam se i ja svojevremeno mucio oko istog.

Najboljse za tebe je da kupis malo , plasticno adapterce koje izlazi iz SCARTa
a sa druge strane ima S-VHS , i kompozitni dzek, kao i audio.
Na tom adaptercetu imas i mali prekidac koji sluzi za presaltovanje iz IN u OUTmod.

To malo adapterce imas da kupis na buvljaku i na ulicnim tegzama.
Koliko se secam Palit isporucuje tv out u vidu 4cincha / zuti, crveni,zeleni i plavi /

Ti si trenutno ogranicen na opciju zuti cinch / kompozitni / u adapter koji je podesen na IN,
takodje to primeni i na audio izlaz, sa male 3.5mm banane na 2 cincha / isto dostupno po tezgama sirom srbije /

I to je to dok ne nabavis TV sa HDMI jem.
Inace opisani sistem licno koristim, i njime sam veoma zadovoljan.

...a drugi problem je sto nvidia vise ni drajverima ni hardverom ne dozvoljava full screen na secondary displayu. da li je nadjeno neko resenje za ovaj problem?

@nenadh3
Od koje verzije. Koristim 169.21 (nisam update-ovao neko vreme) i u toj verziji ima full screen.

pa nisam bas upucen u nvidiu, tako da me nemoj drzati za rec.
ako sam dobro razumeo 9xxx sa bilo kojim driverima a 8xxx od 174.xx valjda

@lepi kokan: znaci clone ipak radi? mada ni to nije resenje, jer onda moram i na glavnom da stavim fullscreen (sta ce mi onda sekundarni)

U pitanju je Palit 9600gt , karta koja ima istovetan tv out kao i ova moja iz potpisa
tj. PureVideo 2

Samo ti lepo opali clone, signal namesti na PAL/B i kabl na composite i pevaj

Samo da primetim da je ovaj PureVideo 2 praznik za oci u odnosu na AVIVO na hd2xxx ili hd3xxx karticama, gde tv out ima prenaglasen brightness, a i prisutno je lomljenje tekstura pri brzim scenama.

ajd sad trudicu se da ne budem dosadan ali... 🙂P)

meni treba da na sekundarnom bude full screen video, dok ja na glavnom npr surfujem. kartica koju cu da kupim MORA da ima tu mogucnost. kolko sam ja shvatio, sa clone to ne moze? ili gresim?

ne gresis . to se kod nvidie zove dualview.

Ne. Nazalost.
Znam jer sam se i ja svojevremeno mucio oko istog.

Najboljse za tebe je da kupis malo , plasticno adapterce koje izlazi iz SCARTa
a sa druge strane ima S-VHS , i kompozitni dzek, kao i audio.
Na tom adaptercetu imas i mali prekidac koji sluzi za presaltovanje iz IN u OUTmod.

To malo adapterce imas da kupis na buvljaku i na ulicnim tegzama.
Koliko se secam Palit isporucuje tv out u vidu 4cincha / zuti, crveni,zeleni i plavi /

Ti si trenutno ogranicen na opciju zuti cinch / kompozitni / u adapter koji je podesen na IN,
takodje to primeni i na audio izlaz, sa male 3.5mm banane na 2 cincha / isto dostupno po tezgama sirom srbije /

I to je to dok ne nabavis TV sa HDMI jem.
Inace opisani sistem licno koristim, i njime sam veoma zadovoljan.

Posto mi je banovan nalog pisem sa drugog

Problem je sto na palitu 9600gt sonic nemam tv-out u vidu 4 cinca, vec hdmi. Na palitu 8800gt sonic imam tizlaz sa 4 cinca.

Ima li nade da moju 9600gt povezem sa tv-om?

ako je situacija kao svojevremeno na palit 2600sonic
/ dvi + vga + hdmi , bez malog okruglog rupicastog klasik tv-outa /
odgovor je

nou , der iz not

zato se strpi jer ce za mesec-dva cene 32 inchnih HDready LCD prijemnika, sa HDMI
da padnu ispod 30k dinara

a sto duze budes cekao, vece su i sanse da za pomenute genge kupis i FullHD unit.

obzirom da vec imas grafiku od stopedeset evra, aj rekon da pare nisu problem.

Cekajte, stanite...🙂 ja imam potpuno isti problem i izgooglao sam ovo:

dvigear_2006_6173199

dvigear_2006_5645125

Naravno, pitanje je gde ovako nesto naci kod nas...

Poslednja izmena:
psaras ako nadjes negde te kablove javi mi na PM please. preko su mi neophodni

Nazad
Vrh Dno