Šta je novo?

tv out na 7600gt

• Začetnik teme Začetnik teme zoka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zoka

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
619
na msi 7600gt tv out je izveden preko s-videa, kako nemam na tv-u s-video ulaz nabavio sam scart adapter na kom ima s-video. takva veza je dala sliku na tv ali nesto sa bojama nije u redu :wall: . da li postoji neka caka kako bih mogao da povezem tv out. odgovara mi kompozitni ulaz. da li bi mogao prosto da odsecem jedan kraj s-video kabla i zalemim chinc konektor za zice?

Kao prvo trebao si da dobijes prelaz sa s-videa->chinch sa graf.,inace probaj da sastavis taj prelaz,ima ga kupiti po maloj ceni.Pozdrav!!!

uz svaku karticu dobijes neki adapter ili slicno za chinch. Moguce da te je neko zavrnuo za adapter. Ako si dobio DVI>VGA adapter morao si da dobijes i SVHS na composite chinch.

Nisi baš precizirao šta je tačno problem sa bojama, ali ako je sve u redu sa slikom samo je crno bela (kao što je bio moj slučaj), problem je u S-Video kablu. Naime, ima 4 žice i 2 "standarda" koji se razlikuju samo po tome da su plava i kontrolna zamenjene.

Znači ili otfikariš S-Video konektor i prelemiš te 2 obrnuto ili kupiš drugi kabl kod koga su već okrenute onako kako tebi treba.

problem sa bojamaj e nastao jer sam koristio scart adapter na kom ima prekidac pomocu kog se prebacuje in i out ( problem je bio u prelaznim otporima na samom prekidacu). nekupujte ovakav adapter! kako nisam znao koje dve zice sa s-videa se koriste kupio sam prelaz (400 din :wall: ), sad je sve ok. pozz

Nazad
Vrh Dno