Šta je novo?

TV-out blokira FPS na 50!

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Pozdrav svima. Graficka je MSI ATI 3870. A problem je u tome sto kada mi je ukljucen tv-out FPS u igrama ide do samo 50. Npr. posto igram cesto PES2008 tu se lepo vidi jer je inace fps fiksni 60, a kada ukljucim tv out onda ga zakuca na 50. Poprilicno smara stalno ukljucivanje/iskljucivanje i to sto tih 10 frejmova izgleda nije jedini problem jer bi npr PES trebao i na 50 frejmova da ide glatko, ali ide kao usporeni snimak. Probao sam sve moguce drajvere i sa svima je isto. Jel ima neko ideju kako ovo da resim?

PES je teski port sa konzola i ima auto kontrolu max fps na 60fps. Jednom se meni zabagovao i terao u 200+ i sve je bilo nenormalno ubrzano. pokusaj da iskuljucis vertikalnu sinhronizaciju u CCC i da je forsiras na off. Moze pomoci. tada bi trebalo da ti limit u PES bude njegov interni auto limit od 60fps. Ovako ti sve radi u 50fps i normalno da izgleda nekako slow motion.

Pozdrav svima. Graficka je MSI ATI 3870. A problem je u tome sto kada mi je ukljucen tv-out FPS u igrama ide do samo 50. Npr. posto igram cesto PES2008 tu se lepo vidi jer je inace fps fiksni 60, a kada ukljucim tv out onda ga zakuca na 50. Poprilicno smara stalno ukljucivanje/iskljucivanje i to sto tih 10 frejmova izgleda nije jedini problem jer bi npr PES trebao i na 50 frejmova da ide glatko, ali ide kao usporeni snimak. Probao sam sve moguce drajvere i sa svima je isto. Jel ima neko ideju kako ovo da resim?

Tv ti ima refresh od 50Hz i verovatno ti je uključen VSync, pa ti je zato zakucan fps na 50.

Kako su ti konfigurisani monitori (koji je 1., clone ili ext. i sl.) ?

U principu batali VSync i drž´ se extended desktop-a.

Clone. Pa naravno da mi je ukljucen vsync. U protivnom slika ce da mi se lomi, a to mi se nikako ne svidja. Uostalom kada iskljucim tv-out vsync mi je i dalje ukljucen a fps je 60. Znaci ne bih rekao da je do njega.

Clone. Pa naravno da mi je ukljucen vsync. U protivnom slika ce da mi se lomi, a to mi se nikako ne svidja. Uostalom kada iskljucim tv-out vsync mi je i dalje ukljucen a fps je 60. Znaci ne bih rekao da je do njega.

Šta će ti Clone sa wide monitorom ?

Naravno da je do VSync-a - kako očekuješ da imaš fps preko 50 kad je to limit tvog televizora. (ili ne znaš šta je VSync)

Kad isključiš TV onda neće preko 60 fps sa VSync-om zato što ti monitor radi na 60Hz, a i šta će ti ?

definitivno problem je upaljen v-sync koji mu ne da preko 50 fps...

OK, ajde onda objasnite mi ovo: kako to da kada iskljucim tvout, a vsinc ostaje normalno ukljucen, ide do 60 fps-a?! Kako ako je do vsync-a, a on je ukljucen?!

Šta će ti Clone sa wide monitorom ?
Ne znam kakve veze ima da li je wide ili nije kada mi tv-out sluzi samo za divx. Stavim full screen video na tv-out i sve je u najboljem redu. Extended desktop ne volim jer mi mis bezi sa ekrana i to me uzasno nervira.

kako očekuješ da imaš fps preko 50 kad je to limit tvog televizora
Ne znam otkud je 50hz limit tv-a, kada mi u catalyst podesavanjima jasno prepoznao tv kao "Maximum supported refresh rate: 60hz".

Znam ja to, ali meni je podeseno na PAL/B i stoji 69hz.Ako hoces mogu da ti okacin screenshot da vidis.

Koriscenjem v-sync-a dok ti je tv-out ukljucen limitiran si sa 50hz koje moze da prikaze TV (PAL je 50Hz ma sta ti catalyst pokazivao) a kada iskljucis TV-out limitiran si mogucnostima monitora koji ima refresh rate od 60Hz.
Jednostavnije od ovoga ne moze.
Pozdrav

Poslednja izmena:
OK. Znaci kada hocu da igram nesto MORAM da iskljucim tv-out? IT SUCKS! Jel i kod nvidie ovako?

OK. Znaci kada hocu da igram nesto MORAM da iskljucim tv-out? IT SUCKS! Jel i kod nvidie ovako?

NE naravno ! :smash:

1. Možeš da isključiš VSync
2. Možeš da prebaciš na Extended Desktop umesto Clone zato što tada grafička može da odvojeno tretira Monitor i TV sa rezolucijama i refreshom (što kod Clone moda ne može zato što je CLONE MODE :S: (potražiti prevod))
E sad kao što si napisao moraćeš da se boriš sa bežanjem miša :d na TV, mada to se lako prevazilazi teranjem miša U LEVO (<-------). :p
3. Možeš da ne smaraš više jer smo ti sve 5 puta objasnili

E ako hoćeš i Clone mode i VSync i TV-out onda će biti 50 FPS i na nVidia-i i na Intel-u i na SiS-u i na Matrox-u....

Jesi li sad shvatio ?

^^ :d :d

Nazad
Vrh Dno