Šta je novo?

Tv Out 8800gt

• Začetnik teme Začetnik teme djsp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djsp

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2002
Poena
650
Imam najnovije drajvere 169.09 i nema nigde opcija za full screen.Nikako da podesim da bude full screen na tv-u.Ima clone view ali nema overlay.kako je to moguce ?Mozda neki drugi drajveri ?

Nema više te opcije u NVidia drajverima... Serija 8xxx Nvidia kartica to ne podržava a ako je u pitanju Vista nijedna Nvidia kartica to ne podržava. Kraj priče. Znam da je užas ali ja sam se pomirio sa sudbinom i koristim DualView 🙁

nazalost.. tako je

Ni powerstrip nece da prikaze full screen....Jos ideja ?

imaš ovde na forumu sličnu temu,problem se rešava kato što edituješ registe za envidijin:d control panel i vratiš stari. ako nenađeš probaj malo da guglaš😀

Sto ne stavis dualview i samo prevuces sliku na tv i dupli klik na nju i eto ti full screen na tv a monitor ti ostaje "prazan". Heh, ionako ne mozes pratiti program na oba istovremeno.

Pa tako ja radim...Inače ako je Vista u pitanju ni stari control panel ne rešava stvar...probao sam i to 🙁

U pravu si rippere radi to je to ....HVALA

Zbog ovog problema planiram da napravim DirectShow Video Renderer plugin koji ce da otvara fullscreen prozor na drugoj grani i crta video. Bice nesto uskoro....

Kod nVidije je tv-out poprilicno beskorisna stvar. Ne znam ni zasto ga ugradjuju kada nicemu ne sluzi.

DualView generalno nije losa stvar, nego taj DirectShow Video Renderer plugin hoce li moci da radi i sa igricama jer igre se pustaju samo na glavnom ekranu.

Za pocetak samo za video... Za igrice se vrati u clone mode.

Svidja mi se ideja svaka podrska yooyo

Jel se nekom jos desava (ko koristi Vistu), da na TV-u ne moze da namsti veci refresh rate od 25Hz? To me najvise nervira, ovo sve ostalo manje vise... Jel postoji neki tweak za ovo?

Pa realno gledano svi koji imaju GF8 ili neke HD3000 kartice po svetu vecinom imaju monitore ili HDTV. To sto kod nas ljudi i dalje koriste CRT tehnologiju koju sve vece firme vise ne proizvode je samo mali % trzista. A sto se tice refresh rate da ako izaberes PAL toliko i jeste 25Hz mada ja to povezujem sa onih 25 slika u sekundi a kod NTSC imas 30, mada PAL ima po meni bolju sliku.

ot... Jel znate sta znaci NTSC? Never The Same Color 🙂

A sto se tice refresh rate da ako izaberes PAL toliko i jeste 25Hz mada ja to povezujem sa onih 25 slika u sekundi a kod NTSC imas 30, mada PAL ima po meni bolju sliku.

Da, ali refresh rate od 25Hz i 25FPS nije isto,...? :trust:

a u cemu je razlika?

Teoretski nikakva, ali gledanje u TV sa osvezavenjem od 25Hz je katastrofa, dok gledanje filma sa 25fps je pravo uzivanje, ali na TV-u sa bar 50+Hz :smoke:

Jao... nemas pojma koliko si sad lupio.
1. Ti gledas TV u 25Hz interlaced
2. Osvezavanja na TV-out-u moze da bude ili 25Hz ili 30Hz interlaced
3. fps == Hz (barem sto se tv-a i monitora tice)

Sta si ovim hteo da kazes?
Pa bas ono sto sam rekao. nVidijin tv-out je generalno beskorisan. Jednostavno ne moze da se podesi nikako. 10 puta je losijeg kvaliteta od ATijevog, ne moze da zadrzi aspect ratio originalnog fajla (uvek razvuce sliku preko celog ekrana) itd. itd. Sto ga cini poprilicno beskorisnim.

Ti gledas TV u 25Hz interlaced
Sta mu to dodje "interlance". Mislim znam da je to neko preplitanje i znam kako to izgleda kod videa snimanog sa interlance,...

Osvezavanja na TV-out-u moze da bude ili 25Hz ili 30Hz interlaced
Na ATI-ju sam mogao da namestim 60Hz sto i jeste u specifikaciji TV-a, a ovde ne mogu,...? I kolko sam video sa GeForce 4 na XP-u moze da se izabere 60Hz za TV, posto sam probao na drugom racunaru!

fps == Hz (barem sto se tv-a i monitora tice)
Da jeste, jedno je da recimo film ima 25 slicica u sekundi, a drugo je da TV ili nedaj Boze monitor ima prikaz od 25 slicica u sekundi. Sto onda ne drzis monitor na 25Hz ili eto 30Hz, kad je to sasvim dovoljno za gledanje filmova i igranje igrica?

CRT tv rade u 50 ili 100Hz tj osvezavanje ekrana tako da tih 60Hz bi bilo 50 ili 100 koliko tv i podrzava. I ako pustis izlaz iz kompa 25Hz na CRT tv zar stvarno mislis da mu smanjis fabricki deklarisano osvezavanje sa 50 ili 100 na samo 25Hz?

Pa ne znam da li mu smanjim, ali slika vise treperi na 25Hz koliko mi maximalno da kad stavim PAL, nego na 30Hz kad mu stavim NTSC. E sad da li to ima veze sa Hz-ima ili necim drugim ne znam, zato i pitam. Kod Ati-ja je bilo jos pored podesavanja Hz i onaj remove flicker ili kako sto kao otklanja treperenje (mada ja nisam primecivao neku razliku, al` dobro). Sustina je da li ovo nekim tweak-ovanjem moze da se poboljsa ili je to tako kako je?

Nazad
Vrh Dno