Šta je novo?

Tv Out 8800gt

• Začetnik teme Začetnik teme djsp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Osvezenje za PAL sistem je 50Hz a za NTSC je 60Hz.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto se ovako ubacujem,ali vidim da je ova tema otisla malo predaleko od naslova koji joj je dat.Pa reko da se vratimo na temu.
Zanima me sledece,ako neko zna.Kako da na GF8800GT prosirim sliku na TV-Out-u,koristim opciju Dual View i na televizoru imam po 2-3 centimetra sivog prostora.Na mojoj staroj grafici je bila opcija za prosirivanje slike ali je ovde nema.Sta da radim?

Pa bas ono sto sam rekao. nVidijin tv-out je generalno beskorisan. Jednostavno ne moze da se podesi nikako. 10 puta je losijeg kvaliteta od ATijevog, ne moze da zadrzi aspect ratio originalnog fajla (uvek razvuce sliku preko celog ekrana) itd. itd. Sto ga cini poprilicno beskorisnim.

Aaaa,.. pa reci da ne umes da podesis. Inace TV out je skroz OK.

Meni je preko S-Video out PAL 25Hz slika razvucena bas kako treba.

Aaaa,.. pa reci da ne umes da podesis. Inace TV out je skroz OK.
Ja ti tvrdim da ne moze, a ti ako znas nesto sto ne zna niko, ti reci. A i bila je tema koju sam bas ja postavio i slozili su se svi da je neizvodljivo. Ne znam gde si tada bio.

Na GF8 nemoze, na GF7 i starijim moze... samo ukljuci 4:3 letterbox u ffdshow i slika ce biti podesena za klasican TV.

Ja imam na drugom kompu gt7600 i ne moze, ni preko ffdshow-a, niti bilo kako. Veruj mi, sve sam probao.

A u cemu je problem dualview i dupli klik na sliku da bude preko celog ekrana?

Ja imam na drugom kompu gt7600 i ne moze, ni preko ffdshow-a, niti bilo kako. Veruj mi, sve sam probao.

Očigledno nešto ne radiš kako treba, pošto ja nemam ama baš nikakvih problema na istoj karti. Sve prikazuje kako treba, nezavisno od verzije drajvera koju koristim.

Jao... nemas pojma koliko si sad lupio.
1. Ti gledas TV u 25Hz interlaced
2. Osvezavanja na TV-out-u moze da bude ili 25Hz ili 30Hz interlaced
3. fps == Hz (barem sto se tv-a i monitora tice)

Au, pa u ovoj temi nastadoše i novi TV standardi...

PAL je oduvek bio 50Hz interlaced, NTSC je oduvek bio 60HZ interlaced.

Izgleda da ipak nisam ja lupio 😀 No i dalje onda postoji problem posto ne mogu, kad izaberem PAL da namestim osvezenje vise od 25Hz 🙁🙁🙁

Očigledno nešto ne radiš kako treba, pošto ja nemam ama baš nikakvih problema na istoj karti. Sve prikazuje kako treba, nezavisno od verzije drajvera koju koristim.
Pa mozda se ja i ti ne razumemo....evo ti tema gde sam pitao za problem i niko nije znao da ga resi, a sada odjednom kao da problem i ne postoji:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=147370

Otvori na satelitskoj neki kanal koji je PRAVI 16:9, a ne 4:3 sa dodatim crnim trakama gore i dole i ja ti potpisujem da ce sliku da ti rasiri preko celog ekrana TV-a, tj. da neces da dobijes gore i dole crne trake. Imas neke npr. sportske Premier kanale pa probaj.

@Nabokodonosor

Stvarno ne znam za satelitske kanale jer nemam satelitsku TV ali nikad nisam imao problem ni sa jednim DVD-jem, DVD Rip-om ili HD Rip-om bez obzira da li je DivX, XviD, x264...

Ovo znači da problem nije u Nvidia drajverima već verovatno u podešavanjima aplikacije koju koristiš za gledanje. Zar ne misliš da ako postoji greška u drajverima, da je do sada ne bi ispravili s obzirom da nove verzije drajvera izlaze bar jednom mesečno?

Znači, proveri u aplikaciji koju koristiš za gledanje da ti negde nije izabrano da forsira 4:3 format. To recimo recimo mogu da rade Media Player Classic i BSPlayer (i većina ostalih plejera) a služi da bi naterao prikazivanje video materijala u određenom formatu ako mu je AR pogrešno setovan. Znači probaj da namestiš "Keep Original Aspect Ratio" ili čak da forsiraš 16:9.
Ako ovo ne upali, onda proveri da ti možda dekoder ne forsira određeni ratio.

Najlakše je popljuvati drajver, krš hardver itd. dok u stvari u 99% slučajeva korisnik sam nešto s*ebe (što uopšte nije teško naročito u slučaju puštanja A/V materijala).

Poslednja izmena:
Sa 8x.xx verzijama drajvera (i ranijim) ovakvih problema nije bilo.

Ovo znači da problem nije u Nvidia drajverima već verovatno u podešavanjima aplikacije koju koristiš za gledanje. Zar ne misliš da ako postoji greška u drajverima, da je do sada ne bi ispravili s obzirom da nove verzije drajvera izlaze bar jednom mesečno?
Pa koliko ja znam ovaj problem je opste poznat, a sad ispada kao da samo ja znam za njega. Ja sam kazem ti pre postavio temu i predstavio svoj problem, ali niko nije znao kako da ga resim. Ja sam tada dosta po netu trazio resenje problema ali sam samo nasao da ja nisam jedini koji ima ovaj problem i da se svi zale na drajvere. Prva nVidia kartica koju sam imao je bila FX5600 i sa njom nisam imao ovaj problem. Znaci tada sam znao da podesim sve a sada ne znam?! Promenio sam do sada poprilicno grafickih kartica tako da mi nije nista novo neko tamo podesavanje drajvera. Sam "kvalitet" tog nVidia tv izlaza necu ni da komentarisem ili poredim ne daj boze sa nekom ATI karticom jer bi to bilo gubljenje vremena. A trece, yebem ti ja te drajvere kad ja moram da instaliram jos pet nekih ffdshow-a i nekih drugih aplikacija da bih podesio tv-out. Cela ta operacija kod ATI-a traje 10 sekundi.

...

A trece, yebem ti ja te drajvere kad ja moram da instaliram jos pet nekih ffdshow-a i nekih drugih aplikacija da bih podesio tv-out. Cela ta operacija kod ATI-a traje 10 sekundi.

Ne znam o čemu pričaš, ne treba ništa dodatno da instaliraš da bi podesio TV-Out. Problem je što si verovatno zeznuo nešto u podešavanjima aplikacija koje koriste TV-Out. To što nisi dobio odgovor na pitanje u tvojoj temi samo znači da niko osim tebe nema taj problem.

I u krajnjem slučaju, niko te ne tera da koristiš Nvidiu. Vrati se na ATI pošto on tako lepo radi.

Poslednja izmena:
Problem je što si verovatno zeznuo nešto u podešavanjima aplikacija koje koriste TV-Out
Bas me zanima kako to da nikad ne za****m nista u podesavanjima kada koristim ATI a uvek za****m nesto kada koristim nVidiu?! U jednoj sobi je verovatno neka negativna energija a drugoj pozitivna. Moram da zamenim mesta kompovima na neki dana, da se ovaj sa nVidijom napuni pozitivne energije. 😉

To što nisi dobio odgovor na pitanje u tvojoj temi samo znači da niko osim tebe nema taj problem.
Znaci odgovor sam trebao da cekam od ljudi koji imaju problem kao ja i koji ne mogu da podese tv-out??! WOW!!! Pa da, ni oni ne mogu da nameste ali ce meni da objasne. Logicno, zar ne?

I u krajnjem slučaju, niko te ne tera da koristiš Nvidiu. Vrati se na ATI pošto on tako lepo radi.
Pa pogledaj u "Moja masina" pa ce da vidis sta stoji pod VGA. Ta nVidia karica mi je bila aktuelna jedno mesec dana. Mozda ni toliko. nVidia nije za one koji traze kvalitet, vec samo veci broj fps-a u igrama. A cisto da se ne bih vise raspravljao ovde sa bilo kim, evo vam npr. jedna tema sa nVidia foruma gde ljudi imaju kao ja problem. I to ne malo njih...
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=15502
ili
http://www.howtofixcomputers.com/forums/nvidia-videocards/nvidia-tv-out-aspect-ratio-57390.html
ili
http://forum.videolan.org/viewtopic.php?f=14&t=44058&p=139357
itd. itd.

Uostalom kucaj na google nesto kao nvidia 'tv out aspect ratio problems' i videces sta ces da dobijes. Ne volim kada me neko ko pojma nema o zivotu ubedjuje da mi se ne desava ono sto mi se desava ili da ne umem da namestim nesto sto sam namestao hiljadama puta kako kod mene tako na milion drugih racunara. Toliko od mene na tu temu. Sto se mene tice taj problem nikada nije ni postojao. Over and out.

OK.. vidim da ti se ne svidja NV i da si presao da ATI..

Ovo nije tema za flejmovanje ATI vs NVidia, vec o problemu sa TV out-om na G80 seriji. Ti nemas NV niti si ikad imao G80 niti znas kako da resis problem, ali si se zato nasao prozvanim da prosipas pamet po forumu pricajuci gluposti o kvalitetu ATI kartica i nekvalitetu NV kartica.

Nazad
Vrh Dno