Šta je novo?

Kućna multimedija TV oko 200€ i Sony PlayStation

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

nenadwebivi

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2008
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 5900X - NZXT 360
RAM
G-SKILL 32gb DDR4
GPU
AMD Ryzen 9 5900X
Monitor
Mi 34 UW
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, treba mi par saveta i pomoc ujedno. Pravim neki svoj "man cave" u garazi, pored motora itd
Uzeo bih sony i televizor. Posto je PS5 ultra skup, ne znam koliko mi se isplati sada kupovina toga, a i da budem iskren nemam neka velika sredstva za to.
Uzeo bih PS4, ali sada se premisljam i mislim da je varijanta "PRO" najisplativija i najbolja, ali to me i muci, ima li mnogo razlike izmedju "SLIM" klasik i "PRO" varijante i koji je najbolje uzeti, i koja je realna neka cena za polovan model? Ne bih da kupujem kod ovih "prerprodavaca" satro GAME shopova po KP, koji napakuju i skrpe pokvarene konzole pa to pakuju za neke nerealne pare itd..
I drugo, koji TV uzeti, da je neka pristojna cena do 200-ak evra? Minimalno naravno 32", ali pozeljno je i malo vece, ali naravno da to bude ok kvaliteta, znam da ne moze biti nesto ultra kvaliteta za te pare.
Hvala

Ako mozes da se protegnes za Hisense 40A5720. Ima android za igranje sa aplikacijama, FullHD je ... Ako ne moze ima VOX, FOX sa androidima i samo sto duza garancija. A s obzirom na tv ne moras davati pare za Pro, idi na Slim.

Ako se stedi zasto ne xbox one x? Em jeftiniji od sony ps4 pro, em jaci, em jeftinije igre (argentina). Jedino sto nema sony igre, ali sve ostalo je na mestu + igre sa xbox360.

@nenadwebivi nisi naveo sa koje udaljenosti se koristi TV. 32" je HD Ready, retko koji je Full HD. PS 4 je za Full HD predviđen

@Lazaboj izostavio si zadnje slovo u oznaci (veoma bitno, označava generaciju). FOX i Vox nemaju Android TV, nego "običan" sa launcher-om za TV, za razliku od Hisense-a.

I PS4 Pro ima slab hardver, kamo li PS4. Ako si u mogucnosti, idi na PS4 Pro.

Izvinjavam se, Hisense 40A5720FA. Video sam neki FOX 40AOS400C/410C i VOX 43A11F315FL / VOX 43ADS316B. Bar piše da imaju android, ali u upotrebljivost i da li stvarno imaju u to ne ulazim.

Fox kad pise da ima Android to nije AndroidTV, nego mobilni Android sistem prilagodjen da radi na TV-u. Hardver je krs takodje, tako da se to raspada i ne lici ni na sta. Pretpostavljam da je isto sa Vox-om. TCL i Xiaomi imaju pravi AndroidTV i normalan hardver.

@Lazaboj dobra ideja, bacio sam pogled na cene, ima neka akcija za malo iznad 200e.
@Caridze Iskreno nisam ni razmisljao o xbox-u, davno sam imao 360-cu, pa je prodao i od tada sam zaboravio i da postoji xbox..
@ivanbass1 zato i pitah sta je bolje...

Fox je los izbor .Imam 50" model sa androidom i posle nepunih godinu dana sve se ekstremno usporilo , ulaz u bilo koji meni ili aplikaciju traje kao vecnost plus cesto pucanje istih..cak i osnovne tv funkcije rade sa delay efektom . Isto je i posle vracanja na fabricka setovanja. Mislim da Fox, Vox i ostale treba zaobici...Kada sam kupovao nisam preterano razmisljao i rukovodio sam se time da mi je to sekundarni uredjaj i da ne treba mnogo novca da dajem za isti a i u tom periodu pred novu godinu sve iole pristojno je bilo razgrabljeno.

Dobio sam ponudu od drugara za 180€ sony ps4 slim 500gb sa jednim džojem i pet igara itd, šta mislite o tom modelu i o ceni?

Po meni je i pitanje sta ti planiras da igras? Ako su to uglavnom neke sportske igre, sa drustvom ili planiras da se udubis u single player story driven igre? Plus da li planiras i da uzimas novije naslove koji budu izlazili jos za PS4, kao npr nadolazeci GoW Ragnarok...

Ako je ovo drugo slucaj, onda bih svakako preporucio PRO verziju. Msm generalno bi preporucio svakome PRO verziju, ali posto ti gledas to sve da uklopis da izadje sto jeftinije... i ako planiras da to bude casual cepanje FIFE i PESa sa drustvom onda je i ta SLIM verzija okej.

Sto se te ponude tice, vrv je okej... jer npr PRO modeli se krecu oko 300e u zavisnosti sta se sve dobija uz isti.

Pa pazi, planiram i jedno i drugo, prevashodno mi je ovo za deo u garaži koju sam napravio, koju želim da upotpunim sa tv-om, sonijem i lejzi begovima, a ujedno je i neki moj mir tu i mesto gde mogu da se opustim i opikam koji game, voleo bih naravno i zaigrati novije naslove itd..i online naravno, svakako…pobegao mi je pro model za 200€, ali ***…zato i pitam za ovo..jer nisam nešto mnogo u tom svetu konzola, oduvek sam za to da je pc ono pravo..ali ***..pc varijanta bi me koštala bar tri puta skuplje..

@alkoida, upravo zbog toga se ne uzima smart tv kada se maksimalno stedi. Iskljucivo non-smart. I pozeljno odmah proveriti kako salta kanale, da li ima kasnjenja i slicno.

Na non-smart je moguce kasnije kupiti android box ili stick, dok kilavi smart ce uvek praviti neke probleme.
Zato sam ja uzeo Hisense 40A5100F (nije Smart) koji ću koristiti uz Xbox Series S za gejming. Mislim da sam napravio dobar izbor :)

Nazad
Vrh Dno