Šta je novo?

TV na starom racunaru

• Začetnik teme Začetnik teme mikele
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mikele

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
620
Imao sam ideju da moj stari pentum 200MMX pretvorim u masinu za gledanje televizije u nedostatku pametnije upotrebne vrednosti a ideja mi se javila jer se secam da je moj jedan poznanik, tokom studentskih dana negde krajem 90-ih gledao TV preko nekog krs pentium-a 2 nekom karticom za koju mi je on objasnio da je hardverska i da je "totalno nezavisna od procesorske snage racunara ali da ne moze da snima". Iz tog opisa mi se cini da je u pitanju neki stari ISA tv tuner, nisam siguran. Jesam li u pravu u vezi toga, gde to mogu da trazim,da li je to jedino resenje ili ima i neko drugo? Racunar ima 2 slobodna ISA i 2 PCI slota ali mi se cini da ovo drugo nece da moze. :trust:

Poslednja izmena:
da, ISA kartice ali cak sam nailazio i na neke VLB sto nije isto,
VLB je bila moja prva graficka za Kante , Cirrus Logic.

Dakle, ISA, one obicno imaju svoje procesiranje slike,
ne znam mogu li da snimaju na hd, vrse li kompresiju.

Hvala sto si mi to potvrdio, moracu da se bacim na pretragu. Mada, slucajno naleteh na podatak da je minimum hardware requirements za moju Pinnacle PCTV RAVE upravo Pentium MMX na 200 Mhz, hm.... mozda bih mogao to da pokusam a da za ovaj racunar nadjem nesto novije. Jos da se stavi neki relativno nezahtevni program za gledanje kao Chris TV i eto resenja....mislim, mozda. Treba probati. 🙂

sa mojom "makinom" iz potpisa bez problema sam gledao TV sa miro PCTV, divx3 filmove i "grebovao" sa videa u 1/2 pal rezolucije

sa miro DC30 naravno u full pal rezoluciji

naravno kad svo procesuiranje obavlja DC30, te je CPU samog kompa relativno rasterecen

postojale su u to vreme diamond kartice s NVIDIA cipovima koje su imale integrisani TV tunner, ali ne mogu se setiti da li su bile AGP ili PCI.

iirc, postojale su i neke 'nazovi' tv karte koje su od racunara uzimale samo napajanje i pustale tv program preko celog ekrana, naravno.
(nisam bas siguran)

da, ali oni nemaju mogucnost snimanja video signala

"totalno nezavisna od procesorske snage racunara ali da ne moze da snima"

a sta sam ja napisao?

jel, a sta sam ja napisao?

ja pokusavam da upozorim mikela da je mozda ta kartica koju on trazi i koju je njegov drug imao totalno bedna.
ne znam sta ti pokusavas da kazes..

Ja sam imao karticu PCI sa Philips tunerom + daljinski, chip je bio bt878.
Radila je na P133 sa 64mb Win98 ili je bio Win98se.
Snimanje nikad nisam ni probao ali je kartica radila OK.

Poslednja izmena:
jednu bas bas matoru ISA karticu tamo neke '96 sam naterao da radi na 486 133 (bese te onaj AMD 5x86) s tada ogromnih 32MB RAM.

posto im je cena pala, najbolje probati neku miro ili pinnacle kartu.

Ako neko ima miroVIDEO PCTV PRO ili nesto slicno sa dobrim kvalitetom slike i slabim hardverskim zahtevima P1 166 mhz ja bih voleo da je kupim.
Ne znam gde se mogu pronaci stare tv kartice?
I neki ISA dinosaur bi mi dobro dosao...

Nazad
Vrh Dno