Šta je novo?

TV Kartice i Dscaler

-Marko-

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2005
Poena
350
Hteo bih da kupim tv karticu ali software koji se isporucuje uz njih mi izaziva zelju da si oduzmem zivot.Promenio sam nekoliko kartica i na svima sam koristio Dscaler i voleo bih da nastavim da ga koristim.

Tako da kao logicno postavlja se pitanje koje tv kartice na trzistu mogu da se koriste sa dscalerom tj. kakva su vasa iskustva sa njim i tv karticama koje korisite?

Naravno mozete da predlozite i neke varijante kartica kao i koji software koristite sa njima pod uslovom da imaju slicnu funkcionalnost Dscaleru a bilo bi lepo da ne dolazi neki saljivi daljinski uz njih.

Razmisljao sam o leadtek-u(expert ili global) ali su mi pravili probleme sa na razlicitim konfiguracijam a asus vise nije sto je nekada bio(divni 7135).

Pa izvolte..
Hvala i poz

Mogu slobodno da ti preporučim Compro kartice, ja sam montirao X500 kod devojke. Daljinski je odličan, pomoću njihovog softvera može da se konfiguriše da radi kao HID uređaj (kontrolišeš i ostale programe u Win-u), ima zanimljivu opciju da povežeš power switch sa kućišta na karticu i sa kartice na ploču pa da uključuješ komp preko daljinskog. Softver koji dolazi uz karticu je odličan, ima i mnoštvo opcija, tako da DScaler nije bio ni potreban, mada mislim da će DScaler raditi bez problema.

marcusnbg, idem malo u off, ali da te pitam, taj asus 7135 sto pominjes, jel dobar? Imam ponudu da uzmem polovan za 800din, pa bih ga uzeo za caletov komp, cisto da gleda dnevnik;-) Salu na stranu, kakva je kartica? I jos jednom, sorry zbog offa. Mozes i na pm da mi odgovoris ako neces da trujes temu🙂 Hvala unapred!

@zeko
Nema frke..
Naime u pitanju je Asus TV-FM 7135 Silicone sa chipom Philips TDA8725 i video dekoder SAA7133
i apsolutno obozavam tu karticu.Jos mi radi na dscaleru naravno ali meni treba kartica za poklon caletu pa je zato i nastao ovaj topic.Iskreno radi fenomenalno uz naravno poneki shum na nekim kanalima ali 90% kanala radi savrseno.daleko od toga da ovi 10% kanala ne moze da se gleda.Nazalost jedina mana mu je daljinski koji su poceli da isporucuju od sredine proizvodnje jer je apsolutna budalastina.neka mala plocica kao za 5.1 zvucnike koja se raspala od koriscenja i jos imam 2-3 rezervna dugmeta koje mogu da isprogramiram u girderu za menjanje kanala.Stariji modeli su imali vrhunski daljinski.Tako da ako ti neces tu karticu kazi gde ima pa da ja uzmem ili barem pitaj da li ima jos koja..😉
Poz

aja baš hteo da se otarasim svog asusa i kupim sebi nešto moderno...

Otarasi se asus-a,evo ja cu da te resim te bede i teska srca cu da je uzmem,ali ajde da mozes da uzmes nesto modernije😛
Svodi se samo na to sta hoces da uzmes i za sta ti treba.Mozes da uzmes karticu sa hardware-skim dekoderom ali kosta boga oca.Meni to ne treba ali mi treba da radi sa Dscalerom i da ima ok daljinski!
Poz

@marcusnbg
Zvao sam ovoga za asusa-nema daljinac, zato je i jeftinija valjda. Ako hoces poslacu ti njegov broj na pm, posto mi ne odgovara bez daljinca.

@zeko
Ni meni nazlost a vrlo mi je bitan.ne mogu da zamislim caleta kako ustje ili priblizava tastaturu krevetu da menja kanale.Da kupujem stand alone daljinski za nenormalne pare mi je suludo a da jurim onaj ultraX ko zna da li cu da ga nadjem.
Hvala jos jednom i poz

Ja bih hteo vas dobre ljude da pitam nesto i molio bih da mi neko odgovori.
Naime,pozajmih TV karticu od druga i to upravo Asus TV-FM 7135 Silicone,gore pomenutu,i hteo bih da prebacim neke stare video snimke sa VHS na DVD.Sve sam to lepo povezao i sve sljaka perfektno osim sto nisam zadovoljan software-om koji sam dobio od druga uz karticu i sa kojim sam pokusao da napravim snimke.Program je CyberLink PowerDirektor.Posle citanja ove a i nekih drugih tema skinuh DScaler v4.1.15 i on prepoznaje karticu.Posto nemam dve blage veze moze li neko da mi kaze kako da podesim DScaler da dobijem zadovoljavajuci kvalitet snimka s obzirom da je VHS u pitanju.
Unapred hvala!

Nazad
Vrh Dno