Šta je novo?

TV kartica za Kablovsku

[Mancha] je napisao(la):
Ni meni ka Kworldu ne pusta zvuk u DScaleru. Problem je izgleda u tome sto neki programi (koji nemaju iskljucivu podrsku za taj hardware) ne razlikuju bt878 Video Capture device od Audio (tacnije to zavisi od proizvodjaca do proizvodjaca), pa pokusava da skine Audio sa Video Capture-a. Bio je neki stos, da se "uhvati" identifikacija ovih uredjaja, pa da se posalje ovima sto prave te programcice kako bi uneli podrsku i za odredjenu kartu.

I ja sam imao isti problem. Medjutim umesto da podesim da je karta KWorld, ja sam stavio PixelView PlayTV pro i sve radi odlicno! :D

DScaler je najbolji program! Cak nisu potrebni ni drajveri.

Blade Runner je napisao(la):
Mancha, znaci uspeo si da pokrenes DScaler sa CX23881 cipom? Ja imam PixelView karticu sa ovim cipom ali DScaler mi nije radio, doduse nisam probao ovu najnoviju verziju. Ako stignem probacu veceras.
Imas PlayTV HD? Nesto ne uspevam da pronadjem testove ove karte, pa reci mi tvoj utisak. Kakav je Prolink po pitanju softverske podrske?

kWorl kartica je stvarno odlicna za te pare. Daljinac je jednostavno fantastican jer je jako osetljiv. Capture radi odlicno u 640*480 i u 352*288. U ovoj manjoj, izgrebovao sam sa VHS trake svih devet seriala Dosije X (X Files) bez ikakvih problema i to uz pomoc programa Virtual DUB sa DivX 4 kodecima, direktno. I zvuk i slika. Topla preporuka.

Mozda ovo pitanje nije za ovu sobu, al reko kada ste se vec raspisali...
Jel moze neko da mi kaze da li je Voodoo3 3500, sa TV Tunerom NTSC, upotrebljiv kod nas mislim za Kablovsku, ja mislim Telefonija?

JOBAH je napisao(la):
Ja imam problema sa DScalerom i KWorldom... nikako mi ne pusta zvuk... dok recimo sa FlyDS-om sve radi izvrsno...

Izaberi da ti karta u DScaleru bude Pixelview Pro. Tako meni radi zvuk u DScaleru sa Kworld karticom.

shilja je napisao(la):
Mnogo vise volim kada ljudi kazu nesto iz prakse nego kada ide neki test posto ljudi kazu: E ovo mi je bolje od ovog... Jedan drugar je kupio neku TV karticu i kada je prikacio na kablovkus imala je jak sum, sad ko zna od cega je to (softver ili kabl), pa me zbog toga interesuju misljenja ljudi. Inace, sta je sa Atijevim TV Wounder (***mliga kako se pise)-om posto ga niko ne spominje. Valjali on stogod???

Sta reci za ATI

fenomenalna a pre svega kvalitetna karta

inace je i prodajem (40 evra) jer uzimam TV SONY

A jel zna neko da mi kaze kako da namestim daljinac na Kworldu da radi pod XP-om na 98-ici radi odlicno vrlo osetljiv kako ste rekli a pod XP-om ni da bekne, ama bas nista.
Jel je potreban neki drugi software za remote control ili sta.
Btw masina je pod XP SP1
MSI KT3 Ultra2
AMD XP 1800+
GF4 MX 460
256 DDR
muzicka integrisana
i ostalo mislim da nije bitno za TV kartu

meni daljinac radi i na 98 i na XP....isto KT3 ploca (?)

nisam instalirao nista osim originalnih drajvera i to je to...

vidi gde si ubo daljinac...[da nisi zamenio AUDIO IZLAZ sa DALJINCEM ]..

ko zna,mozda slucajno....jer su isti 3.5 mm jack konektori.

Inache,meni je daljinac bio osetljiv samo prvih 7 dana a sad moram snajperom da ciljam na senzor...
Jel moguce da brzo jede baterije ?

andjelkoyu je napisao(la):
meni daljinac radi i na 98 i na XP....isto KT3 ploca (?)

nisam instalirao nista osim originalnih drajvera i to je to...

vidi gde si ubo daljinac...[da nisi zamenio AUDIO IZLAZ sa DALJINCEM ]..

ko zna,mozda slucajno....jer su isti 3.5 mm jack konektori.

Inache,meni je daljinac bio osetljiv samo prvih 7 dana a sad moram snajperom da ciljam na senzor...
Jel moguce da brzo jede baterije ?

Ma nisam pogresio ulaze, meni bre nove baterije. Imao sam TV kartice i pre ne guta baterije brzo i senzori mi radili besprekorno, ali samo na XP sto kazes mora da ciljas ili da duze zadrzis dugme da bi radila komanda jer god njega drukcije je definisan protok kod portova, dok na 98 radi maltene kroz cebe ili bilo koju drugu prepreku.
Ajde jel zna jos neko u cemu je problem?

studiovpc je napisao(la):
...

Ma nisam pogresio ulaze, meni bre nove baterije. Imao sam TV kartice i pre ne guta baterije brzo i senzori mi radili besprekorno, ali samo na XP sto kazes mora da ciljas ili da duze zadrzis dugme da bi radila komanda jer god njega drukcije je definisan protok kod portova, dok na 98 radi maltene kroz cebe ili bilo koju drugu prepreku.
Ajde jel zna jos neko u cemu je problem?

E,za Kworld probaj program

SLYControl - fenomenalan je za Kworld i Winamp [sve ono: play,stop,ffw,rew ti je bas ko na daljincu - e to me jedino odusevilo...+ program je "programabilan" al to jos nisam provalio...]

I Ima podesavanja za senzor [osetljivost i te fore...]

baneks je napisao(la):
kWorl kartica je stvarno odlicna za te pare. Daljinac je jednostavno fantastican jer je jako osetljiv. Capture radi odlicno u 640*480 i u 352*288. U ovoj manjoj, izgrebovao sam sa VHS trake svih devet seriala Dosije X (X Files) bez ikakvih problema i to uz pomoc programa Virtual DUB sa DivX 4 kodecima, direktno. I zvuk i slika. Topla preporuka.

Ja ne mogu sa V-dubom uopste da grebujem...

preskace mi frejmove ko lud ... ne znam ali podesim 352x288 i bilo koji kodec sem nekog INDEO Videa mi preskacu frejmove [i DivX 5.xx isto]

Jos podesim bez onih filtera itd...i cak podesim sto manju kompresiju ali opet isto...

Zvuk snimam u PCM ali nista nepomaze - secka i gotovo...

Gde gresim ?

Dodatak za K-World:
Sve ove TV kartice [I pinaccle] imaju OCAJAN BAS [zvuk je plitak,vioski su OK,ali BASA fali jedno dobrih +15..+20 dB :) ]

tako da o snimanju kvalitetnijih spotova sa MTV zaboravite odma' !

Moze malo "takmicenje" u grebovanju TV materijala ?

Dakle,mozemo,cisto da utvrdimo koja je kartica najbolja - a prvenstveni parameter je kvalitet slike [jer ko sto rekoh,zvuk je tu i tamo - i to necemo sada da razmatramo [iz prakticnih razloga]...

Evo,ja prilazem 1. slikicu a parametri su sledeci:
Znaci,video je vec KOMPRESOVAN u DIVX [kompresija 825 kbps,radjen samo 1 pass - tj. "prolaz" ]
Rezolucija snimanja 640x480...
Ako jos nesto od podataka fali - pitajte...

Kartica je KWORLD - full varijanta sa radiom...

E, da i 70% quality u ACDsee JPEG kompresija...

Evo i "zivih" slika [greb2-PINK i greb3-BK]

Isto 70% quality JPEG kompresija u ACDsee

Evo i "zivih" slika [greb2-PINK i greb3-BK]

Isto 70% quality JPEG kompresija u ACDsee

...

E,za Kworld probaj program

SLYControl - fenomenalan je za Kworld i Winamp [sve ono: play,stop,ffw,rew ti je bas ko na daljincu - e to me jedino odusevilo...+ program je "programabilan" al to jos nisam provalio...]

I Ima podesavanja za senzor [osetljivost i te fore...]

A jel tebi radi daljinac u XP-u?
Grebovanje sam probao sta god da stavim radi ali sad nemam vreme da se zezam mnogo treba da zavrsim maturski tema: primena racunara u multimediji, jel imas nesto na tu temu?

Dakle,mozemo,cisto da utvrdimo koja je kartica najbolja - a prvenstveni parameter je kvalitet slike [jer ko sto rekoh,zvuk je tu i tamo - i to necemo sada da razmatramo [iz prakticnih razloga]...

Znaci,video je vec KOMPRESOVAN u DIVX [kompresija 825 kbps,radjen samo 1 pass - tj. "prolaz" ]

cekaj malo da sredim stvari oko skole, pa cu da zasednem da se zezam lepo e onda cu da vam pokazem kako se grebuje i sve ostalo, ima da napravim kristalno cistu sliku. Pa bre dok sam imao Pentium II na 350 grebovao sam u full rezoluciji sve zivo ljudi se cudili posto je tada to bilo vrlo retko kome je uspevalo, ali ima nesto vezamo za taj procesor imao je malu oznaku u imenu: XEON

studiovpc je napisao(la):

Daljinac mi radi ko sto rekoh...

A maturski - pa svrljaj Forumom > Multimedija i tema kolko volish...

U moje vreme je bilo bombardovanja + restrikcija struje + sam kuco na praistorijskom 186 - pa kad nestane struje ... on sve zaboravi [jedno 10-tak strana koje sam u medjuvremenu otkuco...]
to su ti bila vremena...

Ajte ljudi - ponosni vlasnici PINACCLE-a i ATI-ja ...

kacite slike pa da proglasavamo pobednika !

...

Daljinac mi radi ko sto rekoh...

A maturski - pa svrljaj Forumom > Multimedija i tema kolko volish...

U moje vreme je bilo bombardovanja + restrikcija struje + sam kuco na praistorijskom 186 - pa kad nestane struje ... on sve zaboravi [jedno 10-tak strana koje sam u medjuvremenu otkuco...]
to su ti bila vremena...

Ajte ljudi - ponosni vlasnici PINACCLE-a i ATI-ja ...

kacite slike pa da proglasavamo pobednika !

Napisao sam maturski tj skinuo sve sa www.cet.co.yu ima vrlo zanimljivih prikaza

Ajde da ti dam malu konkurenciju evo nesto malo grebovano na brzinu pa vidi znaci cisto iz programa za gledanje koji dolazi uz KW.

Nazad
Vrh Dno