Šta je novo?

TV kartica do 100e

eatmyshorts

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2005
Poena
319
Daklem zanima me da li se isplati kupovati neku malo skuplju TV karticu. Nesto do 100 evra. Vidim da je slika na ovim modelima do 60-ak evra relativno losa a i softver je dosta los. Jedino sto mi se svidelo donekle od softvera je doslo uz neku Leadtek karticu od 60-ak evra. Zanima me prvenstveno da ima sto kvalitetniju sliku, da mogu lako da snimam sa njom kad nisam kucji i da mogu da ugasim komp preko daljinca.
Nesto gledam Leadtek PVR2000 je oko 84 evra, pa me zanima sta ima jos u toj klasi i kakve su vase preporuke? :smash:

Uospste nije isto, ranije sam imao Leadtek XP2000 Expert, najveca je razlika u tome sto nema hardversku akceleraciju za razliku od Leadtek PVR2000, sto je po meni jako bitno kako prilikom snimanja tako i prilikom gledanja pogotovo kad su brze scene npr. fudbalske utakmice i itd. (kod XP2000 je bas naporono gledati utakmice) . Kartica u sebi takodje ima filter za redukciju suma, tako da je meni slika na ovoj kartici mnogo lepsa, narucito sto se tice snimljenog materijala. Veruj mi razlika je ogromna.

A ako cemo iskreno moja ati kartica Ati rage 128 AIW iz 98 god, daje mnogo bolju sliku ne gore dve navdene, slika je kao na tv, ne bi je menjao ali je pregazilo vreme (agp slot).

Kakva je slika na novim ATI tv karticama ne znam, mada od dosta ljudi sam cuo da se zale na grejanje, i na software.

Toliko od mene nadam se da sam ti pomogao.

Zna li neko zašto TV kartice ne mogu da obezbede sliku ravnu dobrim TV aparatima, čak i onim od pre 10-15 godina?

Pa komplet 72cm CRT TV-ovi, čak i kvalitetni tipa Toshiba 72cm 100Hz su oko 250e (moj ćale kupio takav po toj ceni pre nekih 6 meseci). A tu je i ekran, i kutija, i ispravljac, itd, itd.

Dakle, po nekoj logici, za 100, max 150e bi trebalo da bude moguće napraviti "računarski" TV tjuner ravan po kvalitetu tjunerima na dobrimTV aparatima...

U čemu je trik? Kako da niko tako nešto ne napravi?

Poslednja izmena:
Zna li neko zašto TV kartice ne mogu da obezbede sliku ravnu dobrim TV aparatima, čak i onim od pre 10-15 godina?

Pa komplet 72cm CRT TV-ovi, čak i kvalitetni tipa Toshiba 72cm 100Hz su oko 250e (moj ćale kupio takav po toj ceni pre nekih 6 meseci). A tu je i ekran, i kutija, i ispravljac, itd, itd.

Dakle, po nekoj logici, za 100, max 150e bi trebalo da bude moguće napraviti "računarski" TV tjuner ravan po kvalitetu tjunerima na dobrimTV aparatima...

Isto pitanje i mene muchi.

Nisam bash dobro razumeo za ovaj ATi 550. Jel to AIW graficka karta?
Nije, klasicna TV karta sa ATi Theater 550 Pro cipom. Sa tim sto je ovaj "Theatrix" termin ustvari samo deo naziva ove karte u Sapphire-ovoj izvedbi.
Naravno, ima i AIW modela sa integrisanim Theater 550 Pro cipom... samo sto ne znam koji su, ne interesuje me 🙂 (a i nije bitno 😛)

Ali, dzaba sva ova prica, kad je ove tuner-e nemoguce naci... eventualno da se naleti na neki polovnjak. A zaista steta, ima za klasu bolju sliku od svih ovih "narodnih" Leadtek-a (nisam probao onaj PVR3000 sa HWMPEG-om, da napomenem... taj bi trebalo da je klasican pandan ovom ATi-ju... kao ni onu USB verziju Leadtek-a, koja bi pak trebalo da predstavlja najbolji izbor, sto se tice kvaliteta slike)

Pa evo ovaj moj externi tuner Leadtek win fast TV pro II ima ok sliku, za 3 koplja bolju nego PCI TV karte, već sam pisao negde o tome, provereno uporedo u isto vreme na istom monitoru sa Leadtek 2000 Expert. Imao sam neki CRT TV, Samsung, valjda 55cm, i tvrdim da ovo čudo daje bolju sliku. E sada, ***, što ne može da snima, ionako to nikada nisam koristio, da sada ne raspredam priču.

Znaci da se ipak isplati davati nesto vise para za TV karticu. Medjutim ima tu jos jedan uslov a to je da mora da radi pod 64-bitnom Vistom a koliko vidim PVR2000 ne radi a PVR3000 Deluxe radi. A vidim da kod nasih prodavaca ima i Deluxe i "obicna" 3000 koja opet nema na Leadtekovom sajtu pa sam malo zbunjen :trust:

Poslednja izmena:

Pazi ako gledas na tft tek onda nema sanse da dobijes sliku kako na tv. Sa tv karticom ti dobijas i ricorder, a kod klas. tv da bi to imao ti moras da kupis dvd ricorder koji kosta oko 150 eur, sto znaci da te u startu izadje oko 400 eur, sto je vec razlika.

Kao sto sam vec rekao na mom starom ati rage 128 aiw, slika mi je bila kao na tv cak je i ostljivost prilikom skeniranja kanala bila daleko bolja nego na danasnjim tv karticama. Kakve su ove nove ati tv kartice ne znam nisam video uzivo.

Ako imaš nameru da snimaš ne razmišljaj već uzmi PVR3000. Imaš komfor da radiš druge stvari na računaru i zagarantovan kvalitet snimanja. Ako ne uzmi običnu. Imam dotičnu kartu i sasvim je Ok.

Pa posto PVR2000 ocigledno ne dolazi u obzir onda cju morati da gledam PVR3000 samo me malo zbunjuje to sto vidim da u Imtelu ima Deluxe verzija koja postoji i na Leadtekovom sajtu a svi ostali ne spominju nigde u nazivu to Deluxe pa me zanima u cemu je fora. Da li je u pitanju ista kartica ili razlika ipak postoji i ako postoji u cemu?

Nazad
Vrh Dno