Šta je novo?

Tv karte summa sumarum

original

Čuven
Učlanjen(a)
12.11.2004
Poena
619
:banana: Skoro sam otkrio forum i svima hvala za pomoc oko graficke od pre 2 dana.
Procitao sam sve postove na ovu temu do 32 str. ali nisam nasao konkretan odgovor. Posto su sada cene u rasponu od 33-55e (nebitna razlika) zamolio bih vas za savet.
Imam plocu msi k8 neo platinium (nf3) ploca :cigar: .
Dali ste uspeli da otklonite smetnje na pinacle u vidu "belih linija"?
Da li je preporucljiva asus tv/fm ili da uzmem leadtek winfast expert (da li vredi 15 jevreja razlike)?
Do sada zakljucak je (ajde perice ponovi gradivo):
k-world i pixedlview IZBEGAVATI
Bilo bi preporucljivo grebanje u DivX (i koliko to podize cenu). :trust:

P.s: poz za sve likove (sada smo u evropi: i likuse) koji su mi pomogli oko karte
:wave:

Kworld ni slucajno (problem sa drajverima pod xp sp2), pinacle je skup za ono sto nudi, asus i msi su prosecni, a leadtek expert je izgleda najbolje resenje ...

play tvHD od prolinka...super radi i na sp2 ali samo u kombinaciji sa DScallerom jer su njegovi prog krsh

na testovima benchmark za leadtek 2000 xp (expert i deluxe su evolucija - valjda) sam procitao da moze da cita "posebne kanale za kablovsku" jel to znaci da i skrivene za koje treba dekoder npr KDS i da li ce stabilno raditi na athlon 64 3000+

expert i delux imaju teletex

Odlučuju nijanse ali vrh čini sledeće društvo:

- Pinnacle PCTV (Pro)
- Terratec Cinergy 600
- Leadtek Research DV 2000

Poslednja izmena:
ali to su skuplje kartice koje nisu ispod 100 eura

original je napisao(la):
na testovima benchmark za leadtek 2000 xp (expert i deluxe su evolucija - valjda) sam procitao da moze da cita "posebne kanale za kablovsku" jel to znaci da i skrivene za koje treba dekoder npr KDS i da li ce stabilno raditi na athlon 64 3000+

Opseg frekvencija kablovskih kanala hvata svaka TV kartica tako da ova recenica i nema nekog znacaja. Ne postoje skriveni kanali, vec samo kodirani, a normalno je da sama kartica nece da dekodira te kanale.

Sto ne bi radile stabilno na tom procesoru?

Expert je bolja od deluxe, koja ima stari bt878 cip.

original je napisao(la):
ali to su skuplje kartice koje nisu ispod 100 eura

Naopako, tesko je naci TV tuner karticu skuplju od 100€. Cena im je do 85€

a jel mogu da se dekodiraju softverski ja sam na sbb ona fora pay on tv 🙁
Btw to je recenica (cinimi se - da ne ogresim ducsu)na testu benchmark.co.yu u testu a izasle su neke nove kao za 2005.

@ paradigma
a sta mislis o leadteku za 65 nova winfast expert posto sam vec probio budzet ali ocu kvalitetnu karticu!!!!!!

original je napisao(la):
@ paradigma
a sta mislis o leadteku za 65 nova winfast expert posto sam vec probio budzet ali ocu kvalitetnu karticu!!!!!!

Leadtek pravi vrlo dobre tv tuner kartice. Kao sto rekoh nijanse su u pitanju pa neces pogresiti ako uzmes expert model.

Poslednja izmena:
@ paradigma
a jel znas nesto o dekodiranju kanala
????????????????????????????????????

Vertygo je napisao(la):
Terratec cinergy 400/600, po meni ubedljivo najbolji.

Terratec definitivno 'jede za dorucak' sve ostale kartice koje su do sada bile na nasem trzistu. Kako sama 'limarija' tako i softver 😀

Bogami nema vishe, sada ima samo hrvatski linkovi za kartice za statelit i poneko predstavljanje cat tv kartica. 🙁

Jeste culi za ovu novu philips tv karticu nahvalise joj chip philips 7131 ali je digitalan.

evo linka : http://www.kbc.co.yu/hard/philips.html

U tom cenovnom rangu sve preporuke za Leadtek Expert.

Au bre Paradigma al si pomogao coveku? Kazes da je razlika u kvalitetu mala od kartica koje si naveo i to je tacno ali ono o ceni bas i nije. Pa nova Leadtekova kosta 105e bez poreza!!! I ja se slazem da je odnos cena\kvalitet na strani Leadtek Ekspert kartice zbog 10-bitno koneksantovog cipa i kvalitetnog tjunera.
Original kazes da ti treba kartica da bi kvalitetno grebovao u DivX format. To na prosto nije moguce jer ne poznajes dovoljno problematiku kapturinga. Sta mislis otkud toliko softvera za konverziju razlicitih video formata???
Dakle lepo ti snimaj u MPEG2 sa sto vecim bit rateom u rezoluciji 720x576 i 8000kb/sec. To je priblizan kvalitet DVD zapisa. Ja sam prekjuce sa TV Nove snimio film i fajl je velicine 4.1 GB i narezao na DVD. Ukljuci obavrzno ako kupis doticnu karticu da ti daje 25 frejmova u sekundi i da sece materijal na 600MB. Tako dobijen materijal mozes konvertovati u DivX pomocu TMPEGEncodera ili DrDviX-a. Snimak je sjajan i najmanje je 6x manji od MPEG2 fajla sto kaze da na obcan cd moze stati jedan ceo film!!!
Postoji i program za spajanje vise DivX fajlova u jedan.
Pozdrav i ne zamerajte jer nikog ne prozivam samo zelim pomoci!!!

@astrolog
thanks pazario sam doticnu kartu i upravo je instaliram pa cu da gi vidim sta da radim pa cu da pisem !!!!!!!!

astrolog je napisao(la):
Au bre Paradigma al si pomogao coveku? Kazes da je razlika u kvalitetu mala od kartica koje si naveo i to je tacno ali ono o ceni bas i nije. Pa nova Leadtekova kosta 105e bez poreza!!!...

Winfast PVR2000 kosta 105€ (ima hardverski MPEG2 Encoder), ali ja je nisam nikad pomenuo. Pomenuo sam Winfast DV2000 koji kosta 80€.

Poslednja izmena:
Karta radi super a signal je ekstra. Ima dva problema:
1.oko picture in picture oce da ukoci na 3-4 sekunde (cuj mene "problem"), i
2. ne kuva kafu koliko god ja vikao.
Grebanje radi super, a nema ni govora o gledanju kodiranih kanala.

Pozdrav svima

Sto se tice tv tunera ja imam malo specificno misljenje,naime ja ovaj moj koji radi na BT 878 necu menjati iako je shit,nego cu skupljati novac da moj TFT zamenim za novi 17" TFT i to Samsung 730MP sa ugradjenim TV tunerom mislim kada sam ga video samo sto se nisam srusio.Pretpostavljam da mu je slika bolja od one na internim TV tunerima,ali ovo je po meni neuporedivo konfornije resenje,nemora da ti komp bude ukljucen,i koristis ga kao pravi LCD TV.
Neko ce mozda reci da sam lud i da je sumanuto uzimati tako skup monitor samo zbog TV tuner-a ali ja to i nisam rekao,samo sam rekao da cu sacekati da dodje trenutak za zamenu mog monitora

original je napisao(la):
Karta radi super a signal je ekstra. Ima dva problema:
1.oko picture in picture oce da ukoci na 3-4 sekunde (cuj mene "problem"), i
2. ne kuva kafu koliko god ja vikao.
Grebanje radi super, a nema ni govora o gledanju kodiranih kanala.

Pozdrav svima
Pricas o pvr2000 ili dv2000?

Da se vratimo na temu posto i mene zanima slicna stavr kao i decka koji je pokrenuo thread:

Koju TV kartu preprucujete za kucno gledanje TV-a i poneko grebovanje zanimljivog sadrzaja?

Pinacle je 45evra,a Msi,Ledatek,i Asus oko 40evra

TV Karta Pinnacle MIRO PC TV sa daljinskim upravljacem
TV Karta MSI TV Tuner + FM
TV Karta LEADTEK TV PCI Capt./TV+FM Tun.
TV Karta ASUS TV PCI Capt./TV+FM Tun.

Ovo sto ja imam leadtek expert je nesto najbolje sto sam ikada video od tv karti

pa ovaj video sam ukupno jednu karticu :d

Karta je super ako mozes da izdvojis dodatnih 15 evra ima jako dobru sliku skoro kao tv i stvarno je extra, pogotovu grebovanje, ali uzmi "model za 2005" novi cip 2e razlike.

Calibra 4WD je napisao(la):
Da se vratimo na temu posto i mene zanima slicna stavr kao i decka koji je pokrenuo thread:

Koju TV kartu preprucujete za kucno gledanje TV-a i poneko grebovanje zanimljivog sadrzaja?

Pinacle je 45evra,a Msi,Ledatek,i Asus oko 40evra

TV Karta Pinnacle MIRO PC TV sa daljinskim upravljacem
TV Karta MSI TV Tuner + FM
TV Karta LEADTEK TV PCI Capt./TV+FM Tun.
TV Karta ASUS TV PCI Capt./TV+FM Tun.

Po meni je PCTV ubedljivo najbolja TV karta o drugima nebih ni razmisljao. Ogradjujem se kada je ASUS u pitanju jer nju nisam probao.

Ne znam ljudi, pre recimo 6 meseci sam, pa i više, kupio polovan pctv za 20 evra bez daljinskog i kupio iz novog sada ATi usb wireless daljinski isto za 20 evra i smatram da sam mnogo pametan ispao 🙂. Naravno, stavi se ds caler program i onda su sve kartice iste 🙂...

Pa ne znam Bane... Imao sam Pinnacle PCTV sa Bt878A cipom (programi su provaljivali tuner kao analogni) i bio sam zadovoljan slikom ali Philips SAA713X je jednostavno bolji cip. Sada imam ASUS karticu sa SAA 7134 i slika je bolja: punije su boje, ostrija slika, manji sum... ASUS softver jeste krs ali je kartica stvarno OK. Fly 2000 TV i Dscaler odradjuju posao odlicno umesto budjavog default softvera.

Nazad
Vrh Dno