Šta je novo?

TV karta

• Začetnik teme Začetnik teme Tarpe
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
T

Tarpe

Guest
Ljudi, pomagajte! Treba da kupim TV kartu i mislio sam da uzmem Leadtek - ovu Winfast internu. Sad je u opciji i eksterna video karta. Koju da uzmem?
U ponudi su uglavnom preko USB-a. Kako li ce to da radi? Da li svaka eksterna TV karta moze da radi kada je komp iskljucen?

moje misljenje... usb uzmi samo ako planiras da kacis na laptop, a ako ne onda internu.
naravno da usb ne moze da radi bez kompjutera, ali imas i takve opcije koje se kace izmedju graficke karte i monitora i mogu da rade i bez kompa... mislim da je cena u rangu usb tunera, ali nisam siguran...

mislim za te pare vec kupi tv ako ti je bitno da radi bez ukljucivanja racunara... svuda sam vidjao izjave ljudi da interne imaju bolji prijem, sad... dal' je istina nemam pojma...
ja imam leadtek winfast tv2000 expert i veoma sam (pre)zadovoljan. devojka mi ima MSI TV@nywhere i svi smo veoma ocajni softverom koji dolazi uz nju... a i daljinskim (10dugmica) :wall:

Ima varijanta koja se kači direktno na monitor ili tv bez kompa,drajvera.Nije velika razlika u ceni,obe su ispod 100€.Prednost u odnosu na internu je što se interne tv karte prilično greju,rizik od šuma izvan kućišta je manji,timeshifting .U odnosu na tv prednost je što možeš snimati tv program ili prebacivati neki analogni video,uglavnom se zbog toga tv karta/box kupuje a manje što štedi prostor.Kompatibilnost,možeš gledati tv preko bilo koje ploče koja ima usb,notebook.

leadtek winfast 2000 expert... slazem se da je dobra kartica... ima hardverski mpeg-2 encoding, mada ja radim sa iuvcr-om i grebujem u xvid 768x576...
Ne svidja mi se sto kod vecine programa dobijas frame rate od 25fps, ali taj problem resava DScaler - sa njim je slika tecna kao na tv-u.
poz.

Znaci ove karte preko USB-a nikako. Znam da je leadtek dobar, imaju ga moji ortaci. Jedino sto sam hteo je da neopterecujem komp, dolazi prvenstvo u fudbalu, a leto. Ja se hladim pivom, a komp? 😀

Definitivno sam odustao od eksterne i odlucio se za internu TV kartu. E sad, ortak mi inace daje robu na rate, pa kod njega mogu da biram izmedju: MSI, Prolink i K-world. Sta da uzmem? Da li je neko od vas vec imao nesto od ovoga?

Pa lepo ti ljudi kazu Leadtek. Ako ti je puno ~60 eura za tv2000xp expert, ti uzmi
tv2000xp za <40 eura. Razlika je u tome sto druga nema radio i dodatni softver, ali mislim da je puno bolja kupovina od ovih sto si ti nabrojao.

Malo off- da li se hardverski mpeg2 enkoding kod Leadteka odnosi i na grebovanje slike sa video ulaza (konkretno VHS plejera). Pitam jer bi da prebacujem snimke sa VHS kamere.

Koliko ja znam Leadtek Winfast TV2000 XP Expert nema hardverski mpeg2 dekoder, vec Leadtek WinFast PVR2000 koja je duplo skuplja od Experta, ako me secanje dobro sluzi 😉

Nazad
Vrh Dno