Šta je novo?

Kućna multimedija TV jeftin a ok?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

real022

Cenjen
Učlanjen(a)
22.01.2010
Poena
170
Ako neko može da mi pomogne pri izboru novog TV-a.

Budžet je do 50k (ali ako može za 30k, tim bolje).

Potpuno sam ispao iz fazona, nemam blage veze šta valja, šta ne.

Potrebe su skromne, ne mora smart, uhd.. bukvalno samo da je ok slika (ne ona zrnasta sa fox-a). Veličine od 42" do 55".
I da mi ne crkne za dva meseca.

Kupujem verovatno u Gigatronu na rate.

Ja sam uzeo smart teslu (u obzir uzeo i sve mane prethodnog non smart) od 32" skoro uz 5 godina garancije za 17 000. Prati ponude, ne zadržavaj se na g, imas dobre fox i vox 4k modele uz webos od 43 ili 50" ako imas mesta u sobi, za 30 - 40k. U tom cenovnom rangu i po koji samsung ili lg ali u ovom slučaju malu prednost dajem web os-u(navika valjda). Ovaj teslin android me pozitivno iznenadio u odnosu na teslu pre, zvuk slika dizajn sve je dosta bolje.
Gledaj cene i upoređuj na e ponuda.

Ja imam vox 55" vec dobrih 7 godina. Nije android ali je smart (tad su androidi bili bas skupi) Tada je placen oko 300-320e na nekoj akciji. Kupio sam ga samo jer je bio ubjedljivo najpovoljniji a ipak 55" pa reko neka crkne odmah na garanciji ko ga sisa.

Od radi 12 sati dnevno bez gasenja, nagledao se crknutih samsunga i ostalih marki (kod komsije na slicnom vox otislo osvjetljenje) ali ovaj moj kao singerica. Zanimljivo sto se nije uvukla ona prasina i zatamljenje ama bas nigdje sto vidim kod dosta ljudi na premium markama da ima, npr na LG kod mojig staraca nakon 3 godine se pojavilo, kod mene nista.

Mislim da se vise ne moze primjeniti kao nekada skuplje je bolje, danas je to sve slicno sa elektronikom

Ja sam uzeo mojima pre par meseci ovaj:
Za sada zadovoljan, solidna slika s obzirom na cenovni rang, mada treba potrošiti malo vremena da se namesti, pipavo je, dobra garancija, odličan android os. Za njihov servis sam čuo sve najbolje ali se nadam da mi neće trebati.
Daleko ti je ispod tvog budžeta.
E sad, da može bolje, može. Ali ne za ove pare.
Napomena: ako kupuješ bancaintesa karticama u ovoj prodavnici imaš 15% popusta na MP. Tako da ovaj izađe 34.000

Društvo, i meni bi valjala preporuka, zapravo smernica za jeftino a ok... U mom slučaju do 30k nešto 40-43"

Mislim prevashodno da li mogu od tih jeftinih marki radije da pikiram jedne a druge da izbegavam? Dakle, Tesla, Fox, Vox, Vivax i ostala bratija...

Malo listam forum, ako dobro rezonujem Tesla je generalno ok? Tema o Fox televizorima me istraumirala, utisak mi da je loto dobitak televizor bez nekih uginulih piksela, jedino im daljinac hvale...
Vox, ako sam skontao bolji je nego Fox?
Kako se kotira Vivax?

Dakle, u suštini mi treba za početak samo da znam koji brend radije da gledam naspram drugog ili je sve to isto u suštini i lutrija?

Imam Vox, vivax i stelu.
Svi rade bez problema godinama i kupljeni po sistemu što veća dijagonala za tačno toliko para 🙂
Bezveze se mučiš, idi pogledaj ako možeš. Malo probaj i kupi šta ti se sviđa. Sve je to i ovako i onako, ali zaboraviš koji je TV uopšte posle nekoliko dana 🙂

Preporučio bih VOX, sada imaju licencirane platforme odnosno webOS, Android TV i Google TV modele sve serije su nove. Ja kod klinaca u sobi imam model sa webOS'om koji ima magični daljinski i prezadovoljan sam. Kum je skoro uzeo VOX Google tv i kaže da se ni malo ne razlikuje od tcl'a a plaćen je dosta manje.

Ok, hvala... Fox sam izbacio iz razmatranja jer baš mi je nekako tema o njihovim televizorima prepuna žalbi... Vivax ne mogu čak ni da nađem sajt sa detaljnim specifikacijama...

Prešaltao sam Tesla temu, vidim da nema nekih žalopojki većih, pokupio sam model sa teme koji mi deluje ok

Ovaj

Sad gledam Voxov pandan, to bi trebalo da je otprilike

To je to, stim da vidim da Tesla nema podrsku za HDR10.

Nemoj sa sigurnoscu da tvrdis jer Teslu sklapaju kinezi pa šaraju sa panelima u odnosu na dobavljivost i trenutnim uslovima na tržištu. Vox sklapaju malo bolji kinezi jer to rade duže od Tesle pa samim tim imaju sigurnije fabrike i naravno Turci (Vestel). Kao što sam rekao ranije bitna je klasa ekrana , za vox smo saznali du su A klasa i uglavnom dolaze od 3 dobavljača a tipovi su as-ips i ips-ads, svi su 10-bitni jer to postaje standard i na neki način uslovljeni su proiyvođači ploča ako ide sertifikovan os. Biznis sa telvizorima je veoma težak jer je to kao berzanska roba , sve je vezano za dolar i ima puno oscilacija u ceni među proizvođačima ekrana pa fabrike kupuju šta je u tom momentu dobavljivo i šta je po dobroj ceni.

Pogledao sam VOX 43GOF205B u radnji i ono koliko sam ja video lepo to deluje za 24k...
Nisam ni znao šta treba konkretno da gledam 🤣 onaj pušteni video deluje lepo, radnik mi malo pokazao kako se vrti Android po njemu, Google Tv platforma, nije da nešto koči ili slično, sasvim pristojno... Što se tiče ekrana, da, reklo bi se da je IPS pošto nema onog gubitka slike iz uglova kao kod VA panela...

Ovog Teslu nisam ni video, jesam jedan jako sličan ali mi se nije svidelo kada se malo pogledom zađe sa uglova, verovatno je VA panel pošto se vidi i nešto bolji kontrast, ali meni su uglovi bitniji.

Naručih Vox svakako. Hvala na smernicama!

Nema na čemu, neka te služi dobro :)

Nazad
Vrh Dno