Šta je novo?

TV i Soundbar problem

marko82bg

Slavan
Učlanjen(a)
03.10.2007
Poena
320
Pozdrav, imam jedan problem ili možda nije problem:

Ovako, TV je LG OledC1, a soundbar Samsung hw-q800A, povezani su preko HDMI (eARC, oba uređaja ga pordžavaju), na tv-u je uključen earc, passtrought, bitstream i CEC. E sad kada pokušam da pustim neki fajl sa zvukom koji je DTS, DTS:X ili TrueHD dobijam poruku da audio nije podržan, a recimo preko netflixa pušta Dolby Atmos (ispiše na soundbar-u Dolby Atmos). Probao sam, sa više različitih fajlova, probao sam sa origialnim kablom, kablom od PS5... ali isto dobijam, tj ne dobijam zvuk. Da li je ovo uopšte moguće što pokušavam ili nije i da i postoji neko rešenje? Hvala.

Ako sam promašio podforum molim da premestite.

@marko82bg Ne znam da li si resio problem ali to je izgleda boljka kod kombinacije LG TV i Samsung soundbara i javlja se kako kod q800A tako i kod Q950A koliko sam citao. Probaj ovo kao resenje, prvo instaliraj najnoviju verziju firmware-a za TV jer su tu kako kazu popravili neke probleme vezane za povezivanje ovih uredjaja. Uredjaj sa koga hoces da pustas sadrzaj povezi na TV, a onda TV sa eARC porta na soundbar. Za povezivanje eARC sa TV na soundbar kabal mora da bude 2.1 verzija jer u suprotnom nece raditi kako treba (ne znam koji su tacno kablovi ti koje si koristio jer PS5 nemam). Proveri jos jednom na TV da li si ubacio u pravi izlaz za eARC, mislim da je HDMI 2 u pitanju ali nisam siguran mozda se razlikuje od modela do modela (glupo jeste ali i meni se desilo slicno pa sam lupao glavu oko problema koji je bio vise nego ocigledan).
Na TV-u od opcija probaj sa ovom kombinacijom:

1. LG TV Settings -> Audio -> Advanced -> Turn on "eARC Support"
2. LG TV Settings -> Audio -> Advanced -> Audio Format, for all 4 HDMI: Bitstream
3. LG TV Settings -> Audio -> Advanced -> Audio output to Auto
4. LG TV Settings -> Audio -> Advanced -> Share TV audio mode ON

Znam da zvuci sad malo nelogicno ovo za stavku 3. jer svi na netu pisu da treba da bude na Passtrough, ali je Samsung zvanicno ovo predlozio kao resenje za vezu sa LG C1 televizorima.
Nadam se da ti je ovo bilo bar nesto od pomoci.

Zar nije da C1 ne podržava DTS i da moraš sa imaš AVR koji bi mogao da pusti DTS ili nVidia Shield? Nisam siguran da samo Soundbar može da reši situaciju sa DTS zvukom.

Hvala, na pomoci @stereo, ali nisam ništa uspreo da uradim, probao sam vise kablova i podedavanja, nije pomoglo, na kraju sam procitao ovo na rtings,
i odustao od pokušavanja.

rtings c1.jpg
@Gulftown tačno ne podrzava DTS passthrough, verovatno je potreban kao što kažeš AVR ili shield.

Hvala u svakom slučaju na predlozima.

Bedak, taj TV je zaista sjajan. Ima ga drugar, bio sam kod njega i stvarno je uzivanje gledati filmove i serije na njemu. Stvarno steta da ne podrzava DTS. Verujem da si se smorio kao lav, a da li ti je mozda palo na pamet u svom tom petljanju da probas da povezes konzolu ili sa cega god vec hoces da pustis DTS sadrzaj direktno na njega pa da on ustvari decodira audio direktno a sliku samo salje na TV?

Pravo da ti kazem nisam, odustao sam od pokušavanja, uglavnom gledam filmove sa netflixa i hbo-a, a tamo je zvuk mahom dolby digital. Neke starije filmove sa kompa koji su DTS, plex im uradi transcode sa DTS-a i ide neki zvuk 🙂

Nazad
Vrh Dno