Šta je novo?

Tv i kompjuter

zoranc67

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2008
Poena
309
Pozdrav. Ne znam da li je ovo pitanje za ovu temu , ako nije izvinjavam se unapred. Potrebna mi je pomoć oko izbora TV-a, ali da mi služi kao monitor. Grafička mi je Radeon RX580 Asus, pa sam hteo da nabavim TV da mi služi kao monitor za igrice i filmove. Treba mi TV koji neće da ima one kockice kada pokrenem igricu u HD-u ili film. Preporuka mog prijatelja je da uzmem TV koji je 2K i veličina ili 32 ili 40 inča.
Unapred hvala !

Poslednja izmena:
Kako god okrenes imaces 60hz lock. Ako ti ne smeta onda mozes da gledas dalje. Mozes 2k, ali generalno Samsung 32" 1080p isto tako odradi posao savrseno cak i na blizini monitora. RX580 nece bas puno jos da gura 1440p, zavisi sta planiras.

Poslednja izmena:
Nema tog Aoc-a kod nas duže vreme. Hteo brat da kupi i prvi 1440p monitor kojeg kod nas ima (bilo koja dijagonala sa freesync-om) je oko 40.000 dinara i više.

Steta ako je tako, odlican monitor, i sam ga koristim. Moze se naci na oglasima, ima i novih i polovnih.

Šteta zaista. Pogledaću oglase, jer 40k za 27" 1440 sa 75hz je previše po meni.

Hvala na infou.

Pozdrav svima.
Naručio sam AOC Q3279VWFD8. Mislim da je dobar izbor za ovo što meni treba...igrice i filmovi u HD-u. 🙂

Odakle si naručio, cena, itd? Daj malo detalja, da radim i ja isto ako je sve ok. 🙂

PS: Kontakt i slične informacije može i preko pm-a (zbog pravila foruma).

Poslednja izmena:
Na kraju naručeno i dostavljeno (KP od "mađara"). AOC Q3279VWFD8.

Ogroman monitor, pod jedan. Nije isto kao ogroman tv, jer ovde sediš metar ispred njega. Freesync lepo radi na 1080ti (potreban restart kompa posle aktiviranja opcije u nV control panelu) i čisto radi provere, upali se osd monitora i u extra delu podešavanja, pogleda se da li piše freesync. Nema ovaj monitor opciju da pali ili gasi freesync, samo iz control panela grafike. Inače, opseg freesync-a je 48-75hz.

Slika, veoma lepa (ips, što je i red), ok kontrast, uz monitor idu dp i hdmi kabl (pohvalno svakako, posebno za dp), postolje ništa specijalno, ali nije krš, pikseli se veoma teško vide i to ko se zabulji 10s u monitor i traži ih sa 5cm-a razdaljine...

225e i vredi ovih para svakako. Tako da potvrda i od mene za zaista dobar monitor.

Poslednja izmena:
Hajde da se ja ubacim sa jednim pitanjem da ne otvaram novu temu. Može li jeftin 32" TV dobro da odmeni monitor, samo za internet?

Trebaće mi za roditelje nešto, e sad tu je specifična situacija nije kao kad tražim za sebe, meni sve od 23-24" na više odgovara ako ima kvalitetan panel to mi je glavno. Na modernim monitorima je dpi uglavnom visok i sve je dosta sitno te moraš imati dobar vid. Oni trenutno koriste još uvek neki crt 21" koji sam davno nabavio za smešnih 1500 din i ok je to, ali ga čak ni ne držim na max (mislim da je 1600x1200) već na 1280x1024 jeste da je manje pregledan internet ali je krupno i lepo se vidi, čak i meni prija više nego max rezolucija.

E sad, za njih mi je bitno da izađe što jeftinije i dvoumim se između monitora od 27" 1920x1080 i televizora od 32". Nisam nikad video uživo 27" sa full hd rezolucijom ali verujem da bi bilo ok čitljivo sve sa primetno krupnijim dpi od mog recimo, ja koristim dell u2311h. Ja imam dobar vid i ok mi je to ali ipak ima naprezanja kod čitanja, sedim na skoro metar od monitora. Čak bih i ja možda više voleo sebi veću dijagonalu pre nego što bi mi značila još veća rezolucija. Polovne 27mice su 110-120e, a od novih vidim ima ovaj benq za 15600 ako ga uopšte ima, ali za sve drugo treba bar 18-19 hiljada i vidim može se dobiti ips panel što je prednost mada mislim da nije toliko bitno za njih, samo za internet.
http://www.itsvet.com/monitor_benq_gl2760he-pdaa1-31.i?id=6305
Tv od 32" mi deluje kao bolja varijanta zbog dijagonale i cene, ima ih već za 13-14 hiljada. Samo nemam pojma kako se to pokazalo u praksi, ima li nekih krupnijih nedostataka u odnosu na monitor? To je moje pitanje i dilema. Samo sam par puta kačio na kratko i meni to deluje sasvim ok za internet i multimediju. Nego ti jeftini tv da li su teški krševi i da li je pametno to kupiti ili dodati za monitor?

32" TV ako nije full hd ne treba uzimati u razmatranje. Bole oči kad se gleda iz bliza.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Da, uopšte nisam obratio pažnju da su svi ti jeftiniji televizori hd ready, ne znam zašto mi je bilo logično da je full hd već standard i da može da se nađe. Elem najjeftiniji je philips neki za 25 hiljada tako da će skoro sigurno biti monitor i to tako neki od 27".
Ima li još neka varijanta monitora da ima niži ppi sa krupnijim prikazom gde je olakšano čitanje teksta i surf za matorce? Dijagonala nije bitna, može i manja sa manjom rezolucijom (dosta bi im bilo i 20-22 inča) ali to nema, najbolji izbor mi deluje fullhd 27".

Nazad
Vrh Dno