Šta je novo?

TV do 500e

Serbian91

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2009
Poena
350
Planiram u narednih par meseci da zamenim moju 10+ godina matoru plazmu koja je vec na izdisaju. Budzet je do 500e. Za sada se dvoumim izmedju sledeca tri modela:

1) SAMSUNG UE40KU6072UXXH (4k, mada je svega 40" ekran pa ne znam koliko je to isplativo za 4k)

2) LED Philips 49PUS6101/12 (4k, 49", ali koliko vidim nema HDR, za razliku od samsung modela)

3) LG 43LH590V (1080p, 100e jeftiniji od gore navedenih)

Edit: naleteo i na Samsung UE43KU6000 koji ne deluje lose...

Na TV planiram da prikacim i PS4 (jednog suncanog dana :) ) pa bih ga koristio i za igranje, pored gledanja filmova/serija (netflix).

Sto se tice Samsunga... znam da je 40", i da 4k nije preporucljiv za televizore ispod 55", ali opet ima HDR pa...

Poslednja izmena:
Koliko se secam LG 43LH590V je identican sa 43lh630v, ako ti to nesto znaci, posedujem 43lh630v, ali za filmove sam ostavio staru i moze se reci pocetnu plazmu panasonic 42s20. 603v 49 - fake rgb (rgbw), s toga nije pravi 4k (blede boje zbog razmazane rezolucije uz pomoc belih subpiksela).

Nebih se bas slozio da je identican, LH630 ima svakako bolju pokretnu rezoluciju, vecu indeksnu hercazu, mngoo kvalitetniju obradu i lepsi dizajn a razlika u ceni je svega 10-20eu. Philips nikako taj 6101 je najgora opcija a nije daleko ni taj samsung 6072. Ako hoces dobar 4k tv moras da odvojis vise novca. Moj savet je da se ulozi taj novac u bolji FHD nego u najgori UHD tv. Pozdrav !

Nebih se bas slozio da je identican, LH630 ima svakako bolju pokretnu rezoluciju, vecu indeksnu hercazu, mngoo kvalitetniju obradu i lepsi dizajn a razlika u ceni je svega 10-20eu. Philips nikako taj 6101 je najgora opcija a nije daleko ni taj samsung 6072. Ako hoces dobar 4k tv moras da odvojis vise novca. Moj savet je da se ulozi taj novac u bolji FHD nego u najgori UHD tv. Pozdrav !

Koji bi onda prepoucili za FHD? LH630?

Pa koji bi onda bio best buy FULL HD do 500e? LG LH630V? Neka preporuka? Bitno mi je da ima smart + prikacio bi i PS4 na njega. LG 49LH630V mi je onda za sada glavni kandidat, ima da se nadje za 450e.

Poslednja izmena:
Cekas da ti neko aminuje izbor? Tesko. Da pitas u temi koji lcd sigurno bi ti jedan lik posavetovao philips. A ovako... Tesko naci coveka koji zna dobro sve o tv. Ne znam da li sada imaju u prodaji sony w755/756c (iskljucivo w, ne wd), 120Hz panel, VA panel, android smart, mogucnost ukljucivanja 3D. Eto i od mene neki predlog za alternativu tom lg lh630v.
Upd. Lg za 2016 nema bolji fhd tv od lh630v, u 2015 su imali lf650v (120Hz panel, 3D, bolji daljinac), ali u 2016 su resili da forsiraju 4k. Citao sam na nekom ukrajinskom ili ruskom forumu da je predstavnik lg za Ukrajinu posavetovao liku da bolje kupi fhd, nego te pocetne 4k.
A koliko vidim i sony w serija propala..
Ima lg 40 incha 4k prilican tv, ali 4k na 40... Jedino mozda ako ga kao monitor koristis pa gledas izbliza. Tako da po meni bolje uzeti 49 fhd, dijagonale nikad dosta.

Poslednja izmena:
Razmisli jos jednom za sta ti treba, imas na LG sajtu compare nekoliko modela po specifikacijama, pa odluci sam.
Ja sam imao idetnticnu dilemu LH630V vs UH603V pre 2 meseca (trebao mi je sto veci a jeftiniji tv za vikendicu) i uzeo sam 4K model (iako sam znao nedostatke u vidu DOlby Vision podrske za HDR)
jer mi je 4K rezolucija bila presduna zbog video nadzora sa 4x 1080p kamere. I bitno mi je bilo DLNA/Miracast/Screen-Share sa PC-em i Samsung telefonom (oboje su 4k capable).
Da ima wifi, da ne razvlacim kablove ako hocu da pogledam neki film sa desktop msine iz trece sobe i sl..
Jednom sam dao 2.5K za TV pre 10 godina i nikad vise.. crkavaju kao i entry level bizuterija, i stedi se na elemntima unutra, a pozlacuje se spolja.
Jako brzo izlaze novi modeli i samo gledam da ima opcije koju su mi potrebne (HDR to svakako nije, jos uvek je izbor 4K materijala mizerica)

Poslednja izmena:
Ja nisam našao 49'', nego 43'' LG LH630V za 395e na KP. Taj je neešto skuplji od LH590V modela, koji je 380e na KP. Skuplji je jer ima po jedan ulaz više za HDMI i USB, kao i bolju interpolaciju - 900PMI naspram 450PMI. Međutim, ono po čemu se oni dosta razlikuju je to što skuplji model ima IPS panel, a ovaj jeftiniji VA panel. Ja sam bliži tome da kupim skuplji model, ali me plaši malo to što kad sednem da gledam film i pogasim svetla taj IPS panel nema dobru crnu boju(govorim šta sam pročitao, ne iz ličnog iskustva), za razliku od VA panela. S druge strane IPS je dosta bolji od VA zbog prikaza boja, kao i većih uglova gledanja, jedino ga taj kontrast hebe. Tako da nisam pametan kako da izaberem...

Na LG sajtu ne mogu da nađem info o tome, ne znam ni sam, zvaću lika što prodaje da li on ima proverenu informaciju. Meni treba TV za youtube, HD serije i filmove prevashodno, kablovsku možda uzmem, ali ja televiziju realno ni ne gledam. Ne znam kako da izaberem. Nešto razmišljam, verovatno je subjektivan osećaj najbitniji, ali ne možeš ti da uzmeš TV na probu par dana kako bi stekao taj utisak hehe.

I ja bih da kupim tv, ali za manje od 60 000. Nekih 50 i nesto hiljada bih dao.

Nasao sam neki skyworth smart tv, 4k 43 inca, ips panel i tako to za oko 55 000.

Prodavac kaze da su u skyworth tv LG paneli.

Da li neko zna nesto vise o tom brendu jer mi se svidja tv? I preporucite neki 43 i vise inca ako vam padne na pamet

Ta prica sto prosipaju po winwinu za skyworth da imaju LG panele po meni ne pije vodu. Za tih 55.000 mozes da kupis i LG 43LH630V koji je mozda i najbolji smart fhd u toj klasi i velicini.

Skyworth su odlični TV-i, njihov S-IPS je možda i bolji od LG-jevog u toj klasi. Kruži info da ga proizvodi LG, al nigde ne nađoh činjeničnu potvrdu ili opovrgavanje.
A ti u WW-u lupetaju kao i obično, čuli za jednu činjenicu pa je primenjuju na sve.

Poslednja izmena:
Posto mi u jednoj temi niko nije odgovorio, nadam se da ovde hoce. Trebala bi mi pomoc oko TV sta je ''best buy'' za oko 60ak hiljada?
Pogledao sam na winwin sajtu, Samsung UE40K5582SUXXH, LG 43UH610V, oni su u tom nekom cenovnom rangu, ali da li postoji nesto bolje? Ne mora da je winwin, nego njega sam samo naveo kao primer.

Nazad
Vrh Dno