Šta je novo?

TV-Card Software???

smith_bre

Čuven
Učlanjen(a)
29.03.2003
Poena
705
Program za gledanje isnimanje tv kanala ????
Nisam odusevljen sa programom koji sam dobio uz moj stari Pinnacle PCTV,
pa me zanima koji bi program mogao da koristim kao alternativu...a da moze direktno da snima u divx,xvid......?!?
i koji program je najjednstavniji a koji najbolji za peglanje video materijala?
Pozdrav!!!

WinDVR, chris TV....

za peglanje i divx imas dr. divx

Za gledanje ti preporucujem DScaler, ima odlicne deinterlace i noise filtere.
Sto se snimanja tice, ne mogu ti reci nista precizno, ja sam najmanje problema sa sinhronizacijom slike i tona imao u Virtual VCR-u.
Ako obradjujes sliku, punu kontrolu imaces sa kombinacijom VirtualDub + Avisynth (Avisynth nije nuzan, to je skript jezik za video). Naravno, moraces da im posvetis nesto vremena.
Pozdrav, Bojan.

DScaler neradi (ako i radi, radi kilavo i zapuca se posle nekoliko menjanja kanala) na Pinnacle PCTV (rave, stereo, pro) sa novim digitalnim tunerom.

Meni windvr 1.8 ili 3.0 radi odlicno, slika bez nekog dugog stelovanja mnogo bolja
od ChrisTV-a i ostalih programa.

Ima li neki siguran link za DScaler(probao sam i na dscaler.org i na drugim download sajtovima i nisam mogao da ga skinem).
btw.imam K-world sa 878 cipom,pa ne znam koja verzija bi radila.
Sta je sa onim upozorenjem na sajtu da moze da obori sistem?

Delimire, da li si probao da Leadtek WinFast TV USB II poteras preko Dscalera?
Ako moze kakvi su utisci?

Da ne otvaram novi tread - par pocetnickih pitanja.

Uvedose mi kablovsku tv (radijus vektor - na vozdovcu, bgd), pa sam uzeo pinnacle pctv stereo. Generalno je slika ( na televizorima) relativno ok u poredjenju sa onim sto sam mogao da vidim kod drugih ljudi koji imaju cable, ali ipak vecina kanala imaju senke, sneg, talasaste linije shum...
Nesto se mislim da ce biti bolje ako skratim duzinu kablova, jer od krova gde dolazi kabl od bandere, do par televizora i racunara u kuci, ima sve ukupno oko 30-40m koaksijalnog kabla.

Kad gledam na racunaru preko pctv, cini mi se da slika ima vise snega nego kada gledam televizor. To mi malo nije normalno, ocekivao sam bolju sliku na monitoru. Doduse, televizor ne gledam sa metra rastojanja, al ni pctv ne gledam u full screen-u na 19ici (dok sedim za racunarom)

Pa, pitanja su:

- Sta da radim uopste, da bih smanjio shum. Mislim, dal mogu nesto da uradim, osim da pizdim na distributera kablovske.

Kada snimim nesto preko softvera koji dodje uz pctv - onda je to nesto losije nego sto je na samoj pctv slici.
- Pa, jel ovi softveri koje pominjete mogu da "ociste" sliku&sneg. Ima neki (kao) filter za shum u softveru za pinnacle, al` sa njim je slika ista.

Hvala

Poslednja izmena:
prvo, u pctv-u u opcijama za video ukljuci 2-way deinterlace, pa mozes, ako ti je po ukusu da ukljucis i noise filter. Slika generalno ima isto shuma na TV-u i na monitoru, samo monitor daje ostriju sliku od TV-a pa sum postane vise vidljiv.

Za snimanje iz pctv-a mozes da koristis vise onih opcija/preseta, ali mozes i da ih menjas, ako stavis DVD quality i rucno smanjis stepen kompresije (dignes broj mb/s) dobices bolji snimak, ali voda racuna da ce fajlovi (avi) biti enormno veliki ! DivX kompresiju nazalost ne mozes da ubacis u pctv ali mozes kasnije snimke koje si napravio jednostavno koristeci Dr. DivX da kompresujes.

Fala covek (ziv bio), poslusao sam te, mislim da je sada nesto bolje ali izgleda da je shum na vecini kanala tako izrazen da ni ukljucivanje pomenutih opcija ne sredjuje sasvim ono sto sam ocekivao.
Ipak, mislim da je sada manje izrazeno, a mozda cu dodatno srediti sve kada budem skratio kablove i izabrao eventualno bolje razdelnike (jel` neko ima preporuku za ovo poslednje). Prvi program rts je prilicno mutan ali sam saznao da je to do samog operatera. B92, stankom i Cartoon su dosta dobri i ne bih imao primedbe da su i ostali kanali takvi.
Najverovatnije da se radi o tome da su moja ocekivanja prevazilazila ono sto je realnost, mislim imao sam ideju da kad gledate film na kablovskoj - to izgleda kao npr. divX, bez shuma, talasanja, totalno glatko. Sta cu, nisam znao.

Ovde se pominje da npr. DScaler ne radi ok na Pinnacle, pa sta bi ste preporucili za te kartice?

Pinnacle kartama sa digitalnim (MT2032) tunerom najvise lezi Dscaler 4.1.8 ili stariji.
Tesko je navesti bolji program od Dscalera, bez obzira koja je tv karta u pitanju.

meni to ne radi, radi ali kad par puta prebacim kanal, opet se pojavi samo sneg i onda moram da resetujem tuner jer ni jedan program za TV ne radi. tuner se resetuje tako sto moram da ugasim i uplaim komp 🙁

@ssteva: ajde napisi detaljno sta si namestio u DScaleru ? mislim hardware konf, a ne koje si filtere stavio :d

ssteva je napisao(la):
Delimire, da li si probao da Leadtek WinFast TV USB II poteras preko Dscalera?
Ako moze kakvi su utisci?

Mislim, da je radio, ali je brljao oko DShow filter-a. Program nije radio bas najstabilnije, jer je bilo problema sa prepoznavanjem tjunera. Zaobilazila se i standardna WDM putanja, pa je sve radilo sporije nego sto je to uobicajeno za Dscaler.

Nazad
Vrh Dno