Šta je novo?

TV Box najbolje resenje

bl00dz3r0

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2005
Poena
319
Pozdrav,
imam trenutno veliki problem da se odlucim za tv box kao apsolutni pocetnik.
Pre nekog vremena kupio sam Apple TV3 medjutim bio mi je neupotrebljiv jer tada nije bilo JB za njega (sada ne znam kakvo je stanje), pa sam ga prodao.

Sada ponovo zelim konacno da resim problem strimovanja filmova na moj LCD.
Sve sto mi treba jeste mogucnost da sa PC ili externog harda pustam filmove na LCD (sada to trenutno radim preko ps3 ali uzasno secka i laguje).

Gledao sam par resenja ATV3 koliko sam video sada moze da se instalira Plex da li mi to resava problem strimovanja? Roku mozda (da li radi to u nasoj zemlji uopste? :) , ili mozda ovaj Google TV http://store.sony.com/p/NSZ-GS7/en/p/NSZGS7 ili neki android tv box?
Pare uopste nisu bitne bitno je samo da radi strimovanje i nasi titlovi :)

Hvala

Pa isprati malo pricu oko Android Tv Box-a....dosta vec ljudi ih ima.....i sve su jaci....

Stvarno bih rado iscitao 70 stranica ali zaista trenutno mi je luksuz to vreme :)
Zanimalo me najvise kakav je Roku i kako li on radi na nasem podrucju posto mi izgleda bas simpa.

znam za Roku,ali ne znam nikog ko ga ima,cini mi se da je i on onako malo vise za USA populaciju,sto se tice Net servisa....a za ostalo....nemam pojma....a ovaj Google TV,moze da zavrsava posao,za ono sto ti treba(ja imam Prvi model GoogleTv(Logitech Revue)i oba uredjaja su Androidi(zadnji Os na njima OS 3.2))ali,su to za razliku od svih Kineza,bas radjeni Androidi i prilagodjene aplikacije za TV(ne kazem ni za Kineze,da ne valjaju)ali na ova dva,a ima jos par modela.nema svih aplikacija na Google Play,kao za ostale Androide...mogu mnoge aplikacije i na njima da rade,ali mora da se skidaju malo modifikovane aplikacije.....Sve u svemu,radi streaming,Samba,Upnp,Dlna,imas Plex za Google TV.....ali zato na njima ne radi XBMC:(.......znam lika iz Cro,koji ima taj Sony,i jako je zadovoljan...

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru. Zaboravio sam da napomenem da mi je jako bitan i izgleda samog uredjaja ne pitajte zasto :)
Ovi ostali uredjaji tipa Droid Monster i ostala ekipa izgledaju do zla Boga ruzno. Ovaj Sony izgleda onako bas pro.

Driod Monster i slični se ne vide uopšte jer se u principu drže iza televizora.

...ako ti je izgled već toliko bitan.

Poslednja izmena:
trebalo bi da Hoce....ne znam sad da li gledas samo filmove od 16Gb u lokalnoj mrezi....:)

Pored Dorid Monstera, pristiže buljuk raznih mini TV box-ova na Android-u. Treba to pratiti pa odabrati najbolje. Moraćeš malo to sam ispratiti.

Uglavnom, koji god da se uzme, to se vrlo lako i brzo menja za novije. Za razliku od smart TV-a koji hardverski zauvek ostaje zaključan onakav kakav je kupljen.

Za multimediju, internet i slično jesu vr'. Još kada kupiš neku od onih mini wireless tastaturica sos touch pad, zabavi nema kraja.

U poređenju za namenskim medija playerima, kod njih ima još nekih meni nejasnih detalja. Recimo, nisam našao pouzdanu infomraciju kako (i da li) rade za dvocifrenogogigabajtnim fullHD filmovima. Dalje, kako (i da li) reprodukuju višekanalni zvuk (još nema modela koji ima optical audio out da se kači direkt na AV receiver).

Poslednja izmena:
Ovaj Neo kao kopija ATV :) Samo imam takve sumnje u tu robnu marku :)

Pa svi su još uvek no name. Ali kakav god da je, u pitanju je Android pa ako jeste ispravan, nema šta da bude dobar/loš. Android je ono što jeste.

A nekako se dojmim da će i veliki uskoro da ulete u priču, jer ovakvi gadgeti imaju potencijala da oduvaju sve druge verzije sličnih uređaja i tome se teško može stati na put. Slažem se da ima mesta za unapređenja. Npr. sjajno bi legao hadverski HD decoder pa da procesor bude slobodan dok ide film. Takođe, i to oko višekanalnog zvuka na optičkom out-u ili na HDMI out-u je i dalje nejasno, radi li ili ne?!?

Poslednja izmena:
Ako kupis Sony,javi...imam par programa za te modele GoogleTv....koji dopunjuju,mozda neke nedostatke...:)...

Nazad
Vrh Dno