Šta je novo?

Kućna multimedija TV - 70 000?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

dacha123

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2010
Poruke
1,416
Poena
210
Molim preporuku za tv, pozeljno 55+ ako bas vredi razlike moze biti i do 80000?

Hvala :)
 
Bilo koji 4k sa 5 godina garancije. Po mogucstvu LG.
 
nije mrtav nego ne skacu ljudi sa odgovorima. A pitanje ti je malo i opste iskreno. Po meni ako je TV za standardnu upotrebu kao TV najvise a manje kao monitor za komp i sl... ja bih isao pre svega na sto vecu dijagonalu i sto duzu garanciju..i naravno da je 4k... ALi to je standard prakticno za vece TV.

65" TV sa 4-5 godina garancija i da ti se uklopo u budzet. DA je 4k obavezno. Hisense Sharp ili sta vec moze da ti upadne tu. Kad je cena ogranicena po meni vise vredi veci ekran nego da uzmem uzmes 10" manji TV (tj pre bih uzeo HISENSE 65" nego LG 55" u tom slucaju.. opet to je moje misljenje...najbolje 65" bolji LG model ali je to daleko vise para)
 
Za šta će se najviše koristiti TV?
 
Dnevna soba tako da klasika kablovska, hbo, netflix, ytube...
Trenutno imam lg 43ku na kom je slika savrsenstvo, uzet pre fazon 4godine 4k...
Roditelji pre mozda godinu uzeli fazon iati tv samo druga sifra boje jakeeee, neprirodne, prejak kontrast, makljao sam se pola dana s podesavanjima ali pomoci bez,

Tast pre pola god uzeo nekakav Filips 55 inca, zali boze boja, ko da su prane Vanishom... Zato pitam za savet, mozda postoji neki best buy koji je generalno sigurna kupovina.
Edit : spram velicine sobe 55ica bi bila idealna dijagonala.
 
Za te stvari što veća dijagonala za manje para i duža garancija. Hisense vidi da li daje i dalje 5g garancije. Kao što kaže Lazaboj, pojuri 65 incha ako možeš i to je to.
 
U gigi bila izlozena neka toshibica 52 000, u rangu je sa nanocelom i samsung modelima od fazon 80 000, jedino zbog cega ga odmah nisam spakovao je garancija od 3 godine... Da li znate nekog sa nwgativnim iskustvima mozda?
 
Toshiba je samo prepakovani Hisense
 
Inace, za ovaj cenovni rang su obicno preporuke Hisense U7QF i TCL C725.
Pogledaj i Sharp EQ3 / EQ4 i Philips PUS85x6 (gde je x = 0, 3, 4 ili 5)
 
Zbog ovakvih stvari se i raspitujem, nisam imao pojma...
Nisam pogledao modele koje si naveo jer jelte u radnjama najvise komada od 100k + ali neki hisense koji je bio izlozen... Zivi ocaj (a7gq).
 
Da ne otvaram novu temu. Imam slicno pitanje, s tim da je budzet malo veci, tipa 700-800e na KP, ne kod nas u prodavnicama. 65" dijagonala. Gledanje filmova najvise, kablovska + netflix, hbo itd. Gledao sam Hisense u8g u7q. Takodje LG Nano (ali je ovo tesko za do 800e) i nova LG serija UQ koja je ok sa cenom.

Po ocenama Hisense je daleko bolji od LG, ali ja vec 10 godina samo Lg pa mi nesto tesko da predjem na Hisense 😂
 
Da ne otvaram novu temu. Imam slicno pitanje, s tim da je budzet malo veci, tipa 700-800e na KP, ne kod nas u prodavnicama. 65" dijagonala. Gledanje filmova najvise, kablovska + netflix, hbo itd. Gledao sam Hisense u8g u7q. Takodje LG Nano (ali je ovo tesko za do 800e) i nova LG serija UQ koja je ok sa cenom.

Po ocenama Hisense je daleko bolji od LG, ali ja vec 10 godina samo Lg pa mi nesto tesko da predjem na Hisense 😂
U sustini ovi isti modeli navedeni gore, s obzirom da trazis neki od 65".
LG koliko sam uspeo da razumem ne vredi uzimati ako nije OLED ili MiniLED, a ti modeli su mnogo skuplji.
 
Ah, greska onda, mislio sam da ih svuda proizvodi Hisense. Mada, u tom slucaju verovatno jos gore, a svakako Toshiba vise ne dizajnira te TV-ove.
 
Dvoumim se izmedju modela:
SAMSUNG AU7000/AU7022
LG 65UQ81003LB

sta mislite koji je bolji?
Ili da li postoji neki bolji model od 65'' u slicnom cenovnom rangu?
 
@ddfan83 Po mom skromonom mišljenju najbolje ćeš odlučiti tako što ćeš uzeti usb flash i na njega nabaciti neki video koji sadrži jako tamne scene (neku od epizoda novog GOT - House of Dragons) ali da je HDR i pustiti na pomenutim tv-ima. Imam LG UN7000 i Samsung RU8002, na LG serija je negledljiva. Na Sasmingu je priča drugačija. LG je strašno spor zbog čega me žena povremeno zeza (iako mi nije dala da kupim skuplji, ali ja sam kriv naravno). Dobra strana LG je da ako je materijal HDR sam pokrene HDR, dok kod Samsunga ja moram ručno svaki put da menjam (nisam našao kako se to automatski radi).
 
Vidim da retko ko pominje TCL, jel postoji neki razlog ili je vise navika LG i Samsung? Imam LG TV poslednjih 10ak godina, ali mislim da se scena solidno promenilila sa konkurencijom, pogotovo kada su TCL i Hisense krenuli da ulaze na trziste. OS je mozda vise stvar navike, ali kod TCL-a mi se svidja sto guraju Andorid (ne znam da li je na svim modelima, ne pratim detaljno temu). Cak me na sadasnjem LG-u malo iritira sto setup dugme na daljinskom aktivira promenu profila na SBB STB-u, pa svaki put kad hocu da promenim osvetljnje ekrana, moram menjam i profil na SBB-u. A mozda su samo moji prohtevi skromniji u odnosu na ostatak bench ekipe, pa ne gledam samo top modele :) Po meni dati preko 10 evra po dijagonali nema smisla.
 
Jos nisam definitivno presekao ali kinez je kinez. KRAJ. Moze on da da kule i gradove ali na kraju on je djubre kinesko, tu mora nesto da crvrchi, drchi, zuji, secka.... Kome to ne smeta, Bog da ga vidi, ja sam vise u fazonu kada nesto uzmem, neka je slabijie ali nek radi kako gospod zapoveda bez tih artefakata, i kina addona... Tako da koliko sam uspeo da iscitam a iscitao sam solidno , situacija se nije promenila ni za pedalj. Kinez bio, kinez ost'o 100%.
 
Nazad
Vrh Dno