Šta je novo?

Kućna multimedija TV 55" do 500e

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

marivoje

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2016
Poena
205
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 5900X + Phanteks PH14
Matična ploča
Msi Tomahawk B450
RAM
4X8 GB Corsair Vengeance
GPU
RX 9070 16GB Asus Prime OC
Storage
256GB M.2 Samsung + 1 TB SSD Samsung
Zvuk
Edifier R2000DB + Lucya DAC + Qed Profile 1
PSU
Corsair RM850X White
Kućište
NZXT Source 530
Monitor
LG 34GN850
Miš & tastatura
Logitech MX Keys S + MX Master 3S
Laptop
MacBook Air M2
Mobilni telefon
Xiaomi 14 White - 512GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Drugar juri TV do 500e/60000rsd. Vidim da nema više onog TCL C805 što je ranije bila preporuka osim u Gigatronu poslednji komadi koji su verovatno izložbeni primerci. Ima li šta drugo zanimljivo a da se uklapa u cenu. Može i koji inch gore-dole, nije bitno baš 55. Takođe bi bilo okej da je u domaćoj radnji.

Naslednik C805 je C765. Osetno je bolji, ali na zalost i osetno skuplji.

U tom cenovnom rangu 55 inca jedino da ides na QLED tipa HISENSE 55E7NQ ili Tcl 55C655.Ili da ides na nano cell LG 55NANO753QC.Ima u tom rangu i TESLA G55S949GUS.To je Tesla 9 serija QLED sa 144 hz osvezavanjem i ips ekranom.Ali ja licno bi pre isao na ova 3 modela koja sam naveo pre Tesle.Sad sve zavisi i koji hoces OS.Ako to biras onda po meni TCL pa LG pa Hisense.

A u malo višem cenovnom rangu od 600-650 evra koji tv 55" biste preporučili između Hisense u8kq, TCL c765 i Grunding oled gh950?
Uh, postavio si prilicno tesko pitanje.Pomenuti Grundig je OLED tv za koji je benchmark radio recenziju.A Hisense i TCL su modeli koji su MINI LED.Sustinski su 2 razlicita tipa panela.Ali vidim po ceni da se Grundig moze naci za oko 80k sto je za OLED ekrane relativno povoljna cena.Ajde da prvo probam da resim relativno laksi duel.Izmedju TCL i Hisense po meni ja bi uzeo TCL.Evo zasto.Pomenuti Hisense tv je odlican i za njega je benchmark radio recenziju.Ali je to model iz 2023 godine koji ima koliko vidim 1500 nita osvetljenje.Dok pomenuti TCL ima 2400 nita i po onome sto sam video iz TCL oni su na review pokazali razliku izmedju klasicnih da kazem mini led i njihovog modela.Ako tu dodamo da oba tv imaju 144 hz gaming osvezavanje a TCL ima google tv koji ja preferiram u odnosu na VIDAA OS onda moj glas ide da kazem teskom odlukom ka TCL.

To ne znaci da je Hisense los i da ces pogresiti ako njega uzmes.Ali moj glas definitivno ide TCL jer je novija tehnologija i ima google TV.Sto se tice Grundiga tu je da kazem teska jako odluka.Jer taj model spada u visu klasu tv-a od TCL i Hisense.Ali je zbog akcije taj tv trenutno na 80 k sto ga stavlja u isti cenovni rang.Da dodam i to da sad vidim da Hisense po recima ljudi iz benchmarka ima malo losiji zvuk dok TCL hvali kao jedan od aduta dobar zvuk.Tako da definitivno moj glas TCL vs Hisense ide ka TCL.Da se vratimo na Grundig.Taj model je mogu slobodno da kazem neka cheap verzija OLED TV-a.Jer ne moze da se poredi sa LG iz C klase.A takodje po recima ljudi iz benchmarka niza je maksimalna svetlika od aktuelnih OLED modela i nedostatak gaming funkcija.

U sustini poenta price je da ako hoces OLED model po pristupacnoj ceni moj glas definitivno ide ka Grundig.Jer za te pare uglavnom idu mini led tehnologije jer OLED ide u cenovni rang od oko 120 000 din.Osim ako neces Teslu koja je oko 110 k za 55 inca model.Tako da ako hoces da kazem najeftinije iz OLED tv onda definitivno glas ide ka Grundig.Jedino sta se kod tog modela ne svidja izgled tv-a tj ono postolje koje je lepse uradio Tesla za moj tv nego Grundig.Znaci prednosti tog modela su OLED panel , dobar zvuk , dobra podesavanja slike i naravno google tv.Nedostatke sam napisao pa da ne ponavljam.Tako da sustinski imas izbor da uzmes jedan da kazem premijum model iz mini led klase koji je odlican.Ili da uzmes visu klasu u odnosu na mini led po ceni TCL-a.Generalno kad se uzme puko poredjenje Grundig je bolji od pomenutog TCL jer je da kazem bolja tehnologija panela.E sad opet TCL je sa druge strane premijum model iz te klase a Grundig je niza klasa OLED tv.Tako da na tebi je zadnji izbor.Ali dao si mi bas dobar zadatak jer nije bilo lako odluciti se posto je dilema dosta da kazem teska jer si izabrao odlicne tv.

TCL laze za svetlinu, to sto navedu 1300-1400-2000 nita na nekom modelu, to imaju samo najvece dijagonale. Ovi manji nemaju ni trecinu-polovinu u peak-u, iako i na kutiji pise mnogo vise. Bas jajarski.

Prelomio je na kraju na TCL C655 Qled za 48k rsd. Hvala svima na preporukama.

Nazad
Vrh Dno