Šta je novo?

Kućna multimedija TV 50" ~500€

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Running

Cenjen
Učlanjen(a)
01.01.2017
Poena
195
Preporuka neka, moze i malo vise ako vrijedi. Hvala

Da li se izbor uglavnom svodi na TCL i Hisense u ovom cjenovnom rangu?

TCL 55C715, probaj ovaj da vidiš ima li za te pare koliko piše na netu. Ili ta verzija od 50. Mislim da je bolji tv od tog Xiaomi.

I od mene preporuka za TCL 55C715, ima ga valjda još u DrTechno-u za 58500, što je super cena za njega. Lično imam 50" verziju već godinu, zadovoljan sam.

Hisense je imao dobre akcije do pre koji dan, al prošle su sad čini mi se. Taj Xiaomi se nije baš dobro pokazao sudeći po recenzijama, a i dosta mi je loše izgledao kad ga videh izloženog.

Ima kod mene i TCL 50C725 za 520eura, najbolje njega da uzmem. 5G garancije sto nije malo.

Znaci uglavnom najbolje ici na AndroidOS TV zbog podrske/aplikacija i tako to ili...

Nemam iskustva sa ostalim OS-ovima na drugim TV-ovima.

Nekako vise naginjem ka Hisense 50U7QF, 500eura. Nesto ne zelim Android na TVu, sumnjam u performanse, imam Xiaomi Box S i vidim koliko to sve tromo ide. Ovo je TV, najbitnija mi je dobra slika i dobre performanse, uvijek mogu 'dokupiti' box.

Ovo je i ja gledam. Razmisljam da li da uzmem 55 ili 50, gledam sa udaljenosti MAX 3m.
Koja je tacno razlika izmedju TCL 50P715 i TCL 50C715 tj P i C serije? Samo zvuk ili? Uzeo bih ga na rate ali vidim da ga cak i nema nigde trenutno povoljno.
I kako se trenutno ponasa EON na TCL i Hisense? Trenutno imam EON box ali mozda predjem na drugi provajder pa budem primoran da koristim EON app

Nekako vise naginjem ka Hisense 50U7QF, 500eura. Nesto ne zelim Android na TVu, sumnjam u performanse, imam Xiaomi Box S i vidim koliko to sve tromo ide. Ovo je TV, najbitnija mi je dobra slika i dobre performanse, uvijek mogu 'dokupiti' box.
Šta ti je tromo na Mi Box S? Imam i ja i nisam nešto primetio da je trom. Meni je tromiji sistem na U7QF svakako.

Koristio sam EON na Mi Boxu kretanje kroz meni bas bas sporo. Zna da uspori i na drugim stvarima, pogotovo dok update-uje app u pozadini.

Ali opet, ako je ovakav Android na TCLu kao na Mi Box S, podnosljivo je.

Vjerovatno cu ipak TCL uzeti, mogu se i vise ispruziti da se ne stekam ako vrijedi i bolje je.

Kakva je C815 serija u odnosu na C715. Nema mnogo u ponudi C715, uglavnom C725.

Mogu se ispruziti i 100-150eura preko ovih 500 da sam miran.

To je možda do EON-a. Ja koristim Netflix, Plex, SmartTubeNext, Nova Player, IPTV aplikaciju. Nije možda brz kao Android na Sony A80J na drugom TV-u, ali ja sam baš zadovoljan sa Box S.
P715 ima baš spor Android, mislim da je na C715 bolji vidno.

A ako bi poredeili U7QF i c715?🙂 Znam da ima na netu sajtovi za compare ali se ne razumem ja mnogo u te standarde, vise mi znaci nego da mi objasni prostim recima ako je moguce 😀

I ja sam vagao izmedju ta dva modela i na kraju narucih TCL 50C715. Prevagnuo je Android OS u odnosu na VIDAA-u.

Koliko god bio brz/spor, future proof ili ne, jednostavno je OS vecih mogucnosti koje mozes a i ne moras iskoristiti (ali tu su) i to je to.

Prije ce ti crci TV nego sto ce TV biti softverski pregazen. Brzina ce uvijek biti ta kakva jeste, aplikacije ces update-ovati dok god mogu na tu verziju androida (a to je bas bas dugo, vidis kako je na telefonima, tek sad se ukida podrska za neke androide stare skoro 10 godina), ako postanu 'teske' ne update-ujes i to je to. I ako nemas zadnju verziju aplikacije ne znaci da je beskorisna.

Dobice Android 11 i to je to, ne moze ga nista u buducnosti usporiti nekom eventualnom nadogradnjom.

VIDAA ce jos manje biti 'tu', pitanje i sad koliko je...

Nazad
Vrh Dno