Šta je novo?

Tutorial za TORRENTe

Ja sam ga prosli put stopirao i cekirao je, a evo sad, zadnjih par puta nije. Nemam pojma koji mu je...

I kod mene sad ne chekira, ko zna sta li mu se dogadja. :D

BTN Snatches

Namestio sam RSS za uTorrent i juče je išao punom brzinom, danas se pojavljuje usled ogromnog broja torrenata Disk overloaded. Kako da namestim da i dalje ide punom brzinom, koliko da stavim da bude aktivnih torrenata u isto vreme ili šta već trebam da uradim od podešavanja?

Ovo ti kaze uT za D3 od 6TB koji je preko usb direktno zakacen kablom ?

Da. E sad, posle dužeg vremena rezime: to se dešava kada RSS pokupi 10 torrenata odjednom a kako sam štiklirao sve epizode bilo kog formata zna da nabaci i neku epizodu (ts) od 44.1GB i kada se doda još 9 torrenata tu nastaje taj problem ali 99% vremena ide bez Disk overloaded-a. Disk overloaded se javlja samo na par minuta kada dodaje nove torrente dok napravi foldere i smesti sadržaj na disk.

Posle restarta pc-a, svi torrenti koje sam sidovao su nestali, jel moze nekako da se povrate?

Ako misliš na fajlove od utorrenta, pogledaj: C:\Users\imePC\AppData\Roaming\uTorrent.

Da, ubacivao sam ih rucno jedan po jedan, jer ne brisen torrent fajlove a ima ih ima preko 1000 i morao sam da vidim sta treba da seedujem, ne znam sta se desilo. :)

U desnom donjem uglu mi stalno stoji crveni uzvičnik not connectable i to otkada sam dobio novi ruter.Kako da ćoše ponovo zazeleni,napominjem da sve radi kako treba?

Proveri u podešavanjima rutera da li je port otvoren.

Evo kako je kod mene na SBB-u:

1. Trebaš da vidiš koja ti je tačna oznaka rutera zato što se podešavanja razlikuju (interfejs).

1. Idi na sajt https://ipleak.net/ i on će ti reći : Private IPv4 detected: u mom slučaju je 192.168.0.10 kod tebe može biti drugačija a može biti ista ali videćeš gde sam to otkucao kasnije.

2. u uTorrent-u sam video šta mi piše pod Current Port, kod mene je 55181

3. Taj port i 192.168.0.10 sam uneo u ruter i to je to.

;)

Prilozi

• Snap 2015-12-28 at 16.24.45.png
    Snap 2015-12-28 at 16.24.45.png
    9.9 KB · Pregleda: 89
  • Snap 2015-12-28 at 16.25.02.png
    Snap 2015-12-28 at 16.25.02.png
    127.7 KB · Pregleda: 137
Valjda mogu ovde da napisem. U Francuskoj samkod prijatelja, i on je dobio mejl da je pocetkom aprila, koristen torent za skidanje sadrzaja uvece posle 19h. Jeste ja sam koristio utorrent i mislim da sam skidao par epizoda neke serije. Prijatelj nece da mi pokaze mejl, ljut je na mene, ali sam ja video onako na brzinu da je IP adresa bila 88.x.x.x ostale brojeve nisam zapamtio. Da li to moze biti dovoljno da se onako otprilike zna sta je ta IP adresa.
Ne mogu da verujem da su tako azurni ovde u Francuskoj, nisam nista skida pre ni kasnije.

Jesi skidao sa javnih trekera? Ja sam pre par godina dobio slican mejl od mog provajdera, cak je bio naveden i tacan torent koji sam skidao.

Skidao sam sa kat.cr i onaj magnet link sam koristio ( valjda je to malo sigurnije). Ovo nije mejl od provajdera vec od te neke organizacije za zastitu autorskih prava preko interneta. No samo je upozorenje, i ako bude sledeci put onda idu sankcije u vidu od 1500-7000evra i sud.

Јел проблем што си користио торенте увече после 19ч или је проблем у садржају који си скидао? Можда има неки специфичан пакет са ограничењима али је вероватније да су те/га уловили у пиратерији па следује и пенал. Да ли у мејлу пише детаљно шта је скидано, зашто је то прекршај и можда и казна која је одрезана?
Адреса је ту најмање битна, провајдер лако и тачно може да зна ко је то радио па не размишљај о томе. Када следећи пут идеш код некога ко живи у тим недемократским земљама, размисли пре него нешто овако урадиш.

едит: сад сам видео и наредне поруке, запамти ово последње и немој да правиш пријатељу проблеме, ипак они имају нека прецизна ограничења.

Rekli su samo da je bittorrent koristen. Hvala za sugestije

Poslato uz pomoc smart frizidera

Dobro je da je samo opomena. Cak nisu rekli da je skidano. Vec da je bio vise kao upload. Bez obzira necu vise to raditi ovde

Poslato uz pomoc smart frizidera

A da si koristio neki vpn? Da li bi onda provalili? I da li bi korišćenjem privatnog trakera izbegao pismo?

Sent from my D6603

Poslednja izmena:
Pitanje je - ubuduće neki vpn koji je otvoren za p2p sharing i miran si.

Sent from my iPad using Tapatalk

Kasnije su poslali jos jedan mejl, i u pitanju je bio upload muzike, album Nane del Rey, koji sam skinuo u Srbiji jos prosle godine negde u julu. No to je bilo sa mog laptopa, koji nosim sa sobom. Igrom slucaja je ispalo da je utorrent bio aktivan i uploadovo odvde iz Francuske. Sad sam sve obriso, i album, i utorrent, i necu ga vise koristiti na laptopu..
Imam onaj dns za netflix, kako se zove getflix ili tako nesto, ali ga nisam koristio na ovom laptopu.

Kodi je legalan za koriscenje?

Poslednja izmena:
Ne verujem da je Kodi legalan za strimovanje novijih filmskih naslova jer uvek preporučuju korišćenje vpn servisa sa njim.

Sent from my D6603

Pa gde koristite kat ili tpb u EU ljudi:d Ja to ni kod nas ne koristim a kamoli kad bih bio u Francuskoj, Nemačkoj itd.

Kodi sve zavisi kako ga koristiš. Onaj Genesis ili addoni takvog tipa su po nekoj logici nelegalni, ali u svim tim zemljama ti kad skidaš nešto preko torenata gledaju ti seedovanje odnosno deljenje, a ne download samim tim isto kad strimuješ preko Genesisa materijal ti ga samo skidaš a ne deliš kao u torent protokolu i to nije kažnjivo. Znači po logici naravno da gledanje za džabe nekog filma ili serije jeste nelalegalno ali su takvi zakoni da samo za download odnosno stream neće da te gone.

Ja koristio godinama ovde u SWE bas taj javni cat i extratorrent i nikad ništa. Mada sam vec par godina samo na kodiju i privatnom trackeru za svaki slučaj i mislim da je dosta sigurnije.. probao neko vreme i IPwanish na android box/pc ali mi je dosta usporavao saobraćaj pa sam ga obrisao.

Sent from my D6603

Ja isto koristim Kodi već godinama za multimediju. Pogotovo od kad se pojavio ovaj novi Quasar addon koji strimuje torente. Samo što ne koristim kat, tpb, rarbg i tako te široko poznate i praćene trakere već imam instalirane provajdere za recimo ruhunt, magnetdl ili t411 pa sa tih trakera strimujem torente. Mnogo je bolji kvalitet sadržaja preko njega nego recimo Genesis, SALTS itd. koji koriste samo one ripove koji su za 1080p jedva 2GB, što je izuzetno malo.

Nisam ni znao za taj quasar addon.. jel komplikovaniji od klasicnih addona tipa exodus? Po čemu je bolji od klasicnih?

Sent from my D6603

Pa jeste, al opet se lako namesti.

Ukratko baziran je na torrent klijentu libtorrent-go (valjda tako nešto). Posebno se instalira Quasar addon a posebno idu provajderi. Provajderi su ustvari dodaci za Quasar koji njemu dozvoljavaju da traži torrente na određenom trakeru. Recimo imaš provajder za rarbg traker i sad kad staviš da traži neki film on će sve rezultate da prikaže koji se nalaze na rarbg-u. Uz naravno podatke koliko ima seedera i lecheera na tom torentu.

Postoje 2 obavezne stvari koje trebaš uraditi da bi funkcionisalo.

1) odeš na kodi settings pa u remote control obavezno je uključiti "allow other programms control kodi" ili tako nešto, to mora biti uključeno da bi taj neki deamon mogao da pokrene Quasar valjda.

2) kad se instalira Quasar on će odmah pitati (barem tako bi trebalo) gde želeš da se materjal koji skidaš skladišti na kompu ili gde već se koristi Kodi. Destinacija (tamo gde piše not FAT32) mora biti određena.

Po čemu je bolji od klasičnih? Bolji je po tome što možeš da gledaš film od 10 GB-a na isti način kao što se to radi kod,u ovom slučaju, Exodusa. Mogućnost gledanja kvalitetnijeg enkoda sa 5.1 zvukom i slikom visokog kvaliteta. To je najveća prednost.

To je sve što treba da bi funkcionisalo kako treba, e sad ko želi da namesti da mu bude sve cakum pakum, može da se igra sa addonom i njegovim podešavanjima. Može da se namesti integracija sa bibliotekom, da li ćeš ti sam da biraš torrente ili će Quasar za tebe automatski da izabere, da se sačuva skinuto i odmah nastavi da se seeda to, da se odredi koliko Quasar da skine da napravi buffer pa onda da krene sa reprodukcijom materjala, opcija isključenja DHT-a i još nešto.

Cek ne razumem, ako je striming torrenta znaci on ga skida na hdd ( u mom slučaju na 32gb karticu na android boxu ) i tu ostaje, ja moram posle da brinem da ga manuelno brišem? I tako svaki naslov koji odgledam? Fino mi radi i exodus sa 1080 naslovima bez seckanja naravno ali volim da imam neku back up varijantu kao sto je npr ovaj quasar.

Sent from my D6603

Ja sam ovde u nemackoj probao samo stream nekih 5 sekundi maksimum. Nisam znao da ide preko torrenta pa sam platio penal od 500e. Bukvalno ukljucio program, pokrenuo stream da vidim da li to uopšte radi... Radi i isključim. Posle nedelju dana koverta. Ne zezajte se s torrentima u eu. Običan streaming prolazi jer ništa ne skidas niti radis upload

Sent from my D6503 using Tapatalk

A što ne koristite VPN-ove?

Nazad
Vrh Dno