Šta je novo?

Tutorial: Windows 7 ili 8 na USB za potrebe mininga

• Začetnik teme Začetnik teme majsta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pazi jedan USB sam odradio bez menjanja USB u HD i evo tuce 4x280 bez problema iako nije instalirao netframework drajveri nekako rade, s tim sto je tu ploca B75 na H77 nemere, i evo zakucala mi ovaj windowslogon, mislim da sam pogresio jer sam pokuso da instaliram Intelove drajvere za cipset i mozda ga je to zakucalo. Siguran sam da zavisi i od maticne ploce vrv zbog nekih setovanja u biosu, probacu i na ostalim plocama Z77 i Z76 i H61

HDD 80gb sata 500 din na kupujemprodajem... elegantno resenje.

Znam, ali ovo je naj efikasnije kad proradi, nema kablova , manja potrosnja, manje prostora

Znam, ali ovo je naj efikasnije kad proradi, nema kablova , manja potrosnja, manje prostora

Uz sve pohvale za tutorial, moje merenje potrosnje sa HDD je zanemarljive razlike, cak sta vise kad vidim koliko cimanja ima za win7 na usb, i koliko traje instalacija drivera ili cega god da mrdnes, pored 500 din za hdd ovo je nevdjeno smaranje.
Da ne pominjem da je sa hdd image jednostavno i moguce uraditi, za razliku od usb-a, kod koga i da je moguce traje 4 puta duze.

Da ali pazi, meni je bilo bitno da smanjim potrosnju na svemu jer su mi u rigu 4 Sapphire 280x na 1KW napajanju tako da i 10W znaci puno.

@gaca kad prebacujes stick na drugu masinu, sa drugacijim chipsetom tj. plocom potrebno je svaki put odraditi sysprep objasnjen u prvom postu. Dakle jedna instalacija radi iskljucivo na istim masinama. Kad se zeli prebaciti na drugu obavezan je svaki pu sysprep na masini na kojoj stick vec radi. Napravis image, ubacis ga na novi stick i onda ga pripremis za novu masinu. Ja sam uradio sljedece. Napravio sam jedan image koji je snimljen nakon sto je uradjen sysprep tako da se sad na svakoj novoj masini moze korisititi jer se ponovo instaliraju drajveri automatski.

@majsta uvek je isla cista instalacija nisam brkao ploce odnosno jedan instalisani USB na dve ploce , tome i muci zato kazem da cu proveriti na ralicitim cipsetovima , da ponovim B75 je proradio bez cimanja oko digitalsign nije instalirao framework ali je prosla instalacija drajvera za graficke.

Da ali pazi, meni je bilo bitno da smanjim potrosnju na svemu jer su mi u rigu 4 Sapphire 280x na 1KW napajanju tako da i 10W znaci puno.

@gaca kad prebacujes stick na drugu masinu, sa drugacijim chipsetom tj. plocom potrebno je svaki put odraditi sysprep objasnjen u prvom postu. Dakle jedna instalacija radi iskljucivo na istim masinama. Kad se zeli prebaciti na drugu obavezan je svaki pu sysprep na masini na kojoj stick vec radi. Napravis image, ubacis ga na novi stick i onda ga pripremis za novu masinu. Ja sam uradio sljedece. Napravio sam jedan image koji je snimljen nakon sto je uradjen sysprep tako da se sad na svakoj novoj masini moze korisititi jer se ponovo instaliraju drajveri automatski.
Uzmes stari 2.5 sata hard za laptop ..u rezimu za mining trosi 0.8 wati max

Nazad
Vrh Dno