Šta je novo?

"Turbo SIM" iliti cip za otkljucavanje telefona

Nagy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
319
Zna li neko, htedoh da kupim ovu karticu, kosta oko 15 EUR, kazu da je univerzalna tj. da ubacis SIM karticu u nju, sve zajedno u telefon i svaki fon je otkljucan. Pitah za taj cip u servisu i tip mi rece: "NE VALJA TI TO, TEL SE GREJE I TROSI BRZO BATERIJU". Dal' je ovo tacno? I dal' stvarno ovaj chip otvara sve telefone?

Hvala na pomoci, stvarno nemam pojma s ovim novim tehnologijama, svaki da se menjaju ,)

Poslednja izmena:
Koji ti je telefon u pitanju ?

Ja koristim rebel sim karticu za otkljucavanje.

Ja vidim samo jednu manu. To je postavljanje te kartice zajedno sa sim karticom. Sve zavisi koji je telefon i kako se stavlja.

Ako je nokia, gde se otvara prema gore onaj metal pa se stavlja kartica i onda se preko spusta metal, pritisce i drzi sim , tu moze bez problema da se stavi.

A ako je slide, tj, ako se gura kartica u lezaj , onda ce tesko da stane sim zajedno sa turbo ili black sim karticom, jednostavno nema dovoljno mjesta. Ako me razumijes sta hocu da kazem :).

ps. trenutno mi je u SE W200i jedan takav sim. Radi odlicno, bez problema. Mana... jedva sam ga uglavio , jer se kartica gura da legne ... jedva je sve uslo. Kad budem vadio sigurno ce da se pokida....

Poslednja izmena:
Nije to bas tako samo stavis i sve radi. Ima tu podesavanja i zezanja samo tako i zna da bude dosta problema.
Otkljucaj telefon kako treba i to ti je jedino pravo resenje.

Well, jasno mi je.

Ne znam koji je aparat u ? jeg ga jos iisam ni kupio :) Ciljam da nadjem neku Nokia-u 6110 a napolje po oglasima su zakljucane dosta povoljne. E sad, ako taj cip pravi probleme a otkljucavanje kosta 40 EUR, ko sto mi rekose u servisu (sto ce od mene na dobiju malo morgen a ni tada) onda cu kupiti najverovatnije otkljucan telefon ili mozda i ganz nov u radnji i schluss.

Iskustvo sa Turbo SIM-om:
E90 zakljucana - otkljucana Turbo SIM-om.
Baterija je trajala otprilike 16h.
Verzija softvera je bila neka 6.xxx.xxx /nesto tako/.
Vidim po netu da ima v.300.xxx.xxx /nesto tako/.
NSU prijavljuje da nema novije verzije a softver u tel je bio brendiran na T-Mobile.
Promenih mu Product Code na EURO4 i NSU nadje tu 300 i neku verziju i krene i zavrsi update.
Posle prvog paljenja tel vise ne dobija mrezu, vadjen TurboSIM, vracan, radjen Master Reset /*#7370# neuspesno, potom i kombinacija tastera zelena slusalica+3+*+paljenje i opet neuspesno, i dalje nema mreze/.
Otkljucan je na log posle toga, sad radi sa svim karticama a baterija sad traje neverovatnih dva i po do tri dana.
Znaci, ako tel moze da se otkljuca pa makar i za 40e, otkljucajte ga, batalite TurboSIM.
Napomena:
/*E90 ima 1500mAh bateriju*/

Za Turbo SIM je sledeca procedura.
SIM kartica se isece na potrebnom mestu da bi mogla da nalegne na TurboSIM i bez ikakvih podesavanja se stavljaju zajedno u telefon u citac SIM kartica.
Ja nisam pobornik ovoga, u skladu sa potrosnjom baterije na pomenutoj E90, uvek sam za to da se telefon otkljuca ako je to moguce.
Da nije te preterane potrosje baterije, ne vidim neki drugi razlog protiv.
A jedan razlog ZA je da telefon ostaje u garanciji kod mobilnog provajdera koji je prodao telefon ukoliko se otkljucava putem Turbo SIM-a

Ja imam Rebel i kod nje nije potrebno seći SIM karticu za većinu modela. Zapravo, meni je bila potrebna za telefone koji imaju "vrata" za karticu, tako da staje bez problema.

Kod telefona gde se kartica ubacuje u slot, Rebel je gotovo neupotrebljiv.

Nisam je dovoljno dugo koristio u režimu u kom inače koristim telefon da bih procenio trajanje baterije.

TurboSIM udje i tamo gde se ubacuje u slot klizno. Malo teze i na misice, al udje a opet, potrebno je seci SIM...
Mozda je ovo sa trajanjem baterije samo do primerka TurboSIM-a a mozda su i svi TurboSIM-ovi takvi "potrosaci"

Poslednja izmena:
voodoons, Rebel ima čip sa "pogrešne" strane, tako da lepo nalegne na SIM, a "luft" ostaje do kontakata na telefonu. U E51 nema šanse da uđe. Ako guraš zajedno, dođe do pola i nema dalje, ako guraš jednu po jednu, prva uđe, a druga ni 20%.

Da, rebel ne bi usao ni u e90, jedino da pocupa taj cip..
Aj kad budes imao vremena, proveri koliko traje baterija sa Rebel-om

Nije problem vreme, već mi je to sekundarni telefon i sekundarna mreža. Kada Rebel ubacim sa karticom mreže na koju je telefon kodiran (kartica koju svakodnevno koristim), ne može da se poveže na mrežu.

Baš pre neki dan pričamo, kako je prošlo vreme zamene telefona ugasiš-otvoriš-izvadiš sim-staviš sim-sklopiš-ukljućiš. Danas, te backup ovoga, te backup onoga, te nije kompatibilno...

Za Turbo SIM je sledeca procedura.
SIM kartica se isece na potrebnom mestu da bi mogla da nalegne na TurboSIM i bez ikakvih podesavanja se stavljaju zajedno u telefon u citac SIM kartica.

jel? nece biti bash tako,koliko se ja razumem...a razumem se prilicno - jer je kod nas ``dovoljno`` telefona dekodirano na taj nacin.
Ne moze ista TURBO SIM kartica da radi u Iphone-u, nokii 5310 i recimo sagemu 527,tj
moze ali prethodno MORA da se ubaci u citac kartice i podesi da radi sa odredjenim brendom tj. modelom.
Da si to radio malo ozbiljnije znao bi da na primer za razlicite verzije softvera kod npr. Nokie 6500c ili 6500s ili 5310 ne vaze ista podesavanja,i moze biti slucaj da tako sa nekom verzijom telefon nema mrezu,a sa drugom radi perfektno.

da jedan TURBO SIM vazi za sve modele telefona,nijedan servis ne bi postojao!!!
Ljudi bi samo kupovali TURBO SIM i sami kod kuce dekodirali telefone.

Isto tako, TURBO SIM,UNIVERSAL SIM, UNISIM,REBEL...
svi rade na istom principu,ali potrosnja baterije nije ista sa svima,tj sa nekima traje krace,a sa nekima ne ,)

a zar nije lakshe jednostavno opichiti novi firmware, danas kad svi mobilni imaju data kablove, i kad je to jednostavno izvesti sa PC-a ? :)

jel? nece biti bash tako,koliko se ja razumem...a razumem se prilicno - jer je kod nas ``dovoljno`` telefona dekodirano na taj nacin.
Ne moze ista TURBO SIM kartica da radi u Iphone-u, nokii 5310 i recimo sagemu 527,tj
moze ali prethodno MORA da se ubaci u citac kartice i podesi da radi sa odredjenim brendom tj. modelom.
Da si to radio malo ozbiljnije znao bi da na primer za razlicite verzije softvera kod npr. Nokie 6500c ili 6500s ili 5310 ne vaze ista podesavanja,i moze biti slucaj da tako sa nekom verzijom telefon nema mrezu,a sa drugom radi perfektno.

da jedan TURBO SIM vazi za sve modele telefona,nijedan servis ne bi postojao!!!
Ljudi bi samo kupovali TURBO SIM i sami kod kuce dekodirali telefone.

Isto tako, TURBO SIM,UNIVERSAL SIM, UNISIM,REBEL...
svi rade na istom principu,ali potrosnja baterije nije ista sa svima,tj sa nekima traje krace,a sa nekima ne ,)

Vidi, da se razumemo. Otisao sam u veleprodaju, uzeo jednu TurboSIM, isekao SIM i zajedno ih ubacio u E51. Sve je odmah radilo bez problema, bez ikakvih podesavanja. Ok, jednom.
Jos jednom, posle mozda 5-6 meseci, sam opet otisao u veleprodaju i kupio TurboSIM. Isekao SIM i zajedno ih ubacio u E90. Opet je sve odmah radilo, bez ikakvih podesavanja.
Moje iskustvo je skromno, odnosi se na dva telefona, oba su bila nova... Otkud znam..

a zar nije lakshe jednostavno opichiti novi firmware, danas kad svi mobilni imaju data kablove, i kad je to jednostavno izvesti sa PC-a ? :)

:p
Kad bi se zezali :D

Poslednja izmena:
ProfiTel, shvatili smo da držiš neki servis (ili radiš u istom). Odavno.

Moj Rebel je bez problema "otključao" sve telefone u koje sam uspeo da ga ubacim.
Možda je ipak odzvonilo delatnosti "dekodiranje mobilnih telefona"? BTW koja je to šifra po zvaničnoj klasifikaciji šifri delatnosti republike Srbije? :)

ProfiTel, shvatili smo da držiš neki servis (ili radiš u istom). Odavno.

Moj Rebel je bez problema "otključao" sve telefone u koje sam uspeo da ga ubacim.
Možda je ipak odzvonilo delatnosti "dekodiranje mobilnih telefona"? BTW koja je to šifra po zvaničnoj klasifikaciji šifri delatnosti republike Srbije? :)

1.Drzim...
2.Mozda...
a mozda neko i nece da mu se stavlje rebel u telefon jer ga regularno dekodiranje kosta koliko i rebel???
3.Mada...
Nijedan servis se ne bazira samo i strogo na dekodiranju telefona...
npr cena zamene displeja u zvanicnom i bilo kom drugom ``ne/zvanicnom`` servisu je drasticna razlika...

pozz

Poslednja izmena:
Onda ispadne da je telefon bio pokvaren? :d
Da, znam da nam je klasifikacija outdated :)

Mene je rebel koštao 10€, a znaš koliko je dekodiranje za 6233.

Imam utisak da "regularno" i "dekodiranje" ne idu jedno uz drugo.
Nemam ja ama baš ništa protiv servisa koji se bave tim poslom, kao ni protiv ljudi koji nose telefone na dekodiranje. Samo mi je rebel delovao jednostavnije i u ovom konkretnom slučaju jeftinije. I onako mi je bilo potrebno na samo nekoliko dana.

Nazad
Vrh Dno