Šta je novo?

tumacenje "greske" kod 3DMark-a 03

dzidza_bidza

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
695
U pitanju je konfiguracija:

MSI K8N NEO V2.0
PQI 512Mb
Radeon 9600M 128/128

Nakon dvadesetak sati testa sa 3DMarkom03 program mi je izbacio prozorcic sa porukom "run out of memory"
Ima li neko iskustva sa ovim?

hvala unapred

dzidza_bidza je napisao(la):
U pitanju je konfiguracija:

MSI K8N NEO V2.0
PQI 512Mb
Radeon 9600M 128/128

Nakon dvadesetak sati testa sa 3DMarkom03 program mi je izbacio prozorcic sa porukom "run out of memory"
Ima li neko iskustva sa ovim?

hvala unapred

to je moguce ukoliko testiras na visokoj rezoluciji recimo (1600x1200) sa ukljucenim AF & AA , vjerovatno zato sto DirectX ne informise drajver da mu nedostaje resorsa.

Moguce resenje je da probas neku drugu verziju drajvera.
Najbolje rezultate sa zvanicnim drajverima u 3dmark05 , 03 sam postizao sa aktuelnim 5.13 Catalyst'om

U drugom slucaju smanji rezoluciju pa ponovo probaj

Poslednja izmena:
monteboy rezolucija na kojoj se obavlja test je 1024/768,a drajver je onaj koji je stigao sa karticom.

Sto se najnovijih drajvera tice,zar nije verzija 6.1 poslednja?

Problem je takodje i sto ne mogu da menjam drajvere,odnosno koje god da sam pokusao (starije,novije) kartica ih ne prihvata.

Ali pretpostavljam da ta "greska" "run out of memory" nije nista strasno,dakle da ne postoji hardverski kvar,vec je u pitanju verovatno drajver,a i niko nece igrati igru 15-20 sati bez prekida,nadam se :d

p0z

20ak sati?🙂
opusteno bre jer ako nije do drajvera onda je sigurno u domenu sw-a. mislim win je poznat po svom 'dobrom' menadzmentu resursima...

Sama činjenica da je tako kompleksan program uspeo da radi 20 sati pod Windowsom pokazuje koliko je Microsoft unapredio memory management :d
Moguće da je memory leak u programu, verovatno nisu ni planirali da će to neko da vrti toliko dugo...

dzidza_bidza je napisao(la):
monteboy rezolucija na kojoj se obavlja test je 1024/768,a drajver je onaj koji je stigao sa karticom.

Sto se najnovijih drajvera tice,zar nije verzija 6.1 poslednja?

Problem je takodje i sto ne mogu da menjam drajvere,odnosno koje god da sam pokusao (starije,novije) kartica ih ne prihvata.

Ali pretpostavljam da ta "greska" "run out of memory" nije nista strasno,dakle da ne postoji hardverski kvar,vec je u pitanju verovatno drajver,a i niko nece igrati igru 15-20 sati bez prekida,nadam se :d

p0z

6.1 je najaktuelnija izasla prije neki dan , razlike u odnosu na 5.13 si minimalne
.

Znaci sve u svemu nemam razloga za brigu,sve je ok.
Samo to sam hteo da znam.
Nisam hteo da vas gnjavim,ali imao sam problema sa racunarom i sad mi napokon sve ok posle testiranja preko noci,samo sam se bio uplasio zbog te poruke,da nema neke veze sa predjasnjim problemima.

p0z

Nazad
Vrh Dno