Šta je novo?

TUMAČENJE SPECIFIKACIJA NA NAPAJANJU

Нашао сам на Ebay-u http://www.ebay.com/itm/301133531528?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 поповољној цијени (US $38.99). Пише да мјери и А-DC.

Dovahpig: Користим MS на машини из потписа с тим што планирам узети AMD R7 260 или R7260X. То је једини разлог зашто би мијењао напајање јер ме засад одлично служи.
Као што сам написао MS PRO 550 је једина MS серија која "нечему" вриједи. Бар се тако мени показало.

Још увијек нико није одговорио на питање: Kako ću mjeriti ampere (običnim multimetrom, da se tako izrazim, koji nema kliješta) na 12-voltnoj grani računarskog napajanja koje ima 16 A?? Tako što ću ampermetar povezati serijski sa opterećenjem, a to opterećenje može biti 12-voltna sijalica. Koliko ta sijalica mora biti vati (W) da ne bi došlo do problema?? 192 W?? To mi nema smisla...

Trazi na you tubu kako se meri da ti neprepricavam uzmes upalis napajanje jednu bocnes u 0 crna ili braon zica na 24-pinskom dzeku a sa drugom gadjas i trazis
grane mozes da meris Voltazu pre svega probaj sa baterijom od 1,5 V ili 1,2V a mom drugaru je MS spalio plocu posto zivi u divljem naselju tu je podigao kucu 90-tih
MS nema zastita over voltage i ostalo tolko

đesi, dovlagenja, jahaču apokalipse ! nije te bilo neko vreme :)

ne plašite čoveka, ms industrial 550w je sasvim pristojno napajanje za male potrošače.
svojevremeno sam merio napone pod opterećenjem voltkraftom, i sasvim je korektno.

sa druge strane, uvek je zadovoljstvo čitati tvoje paničarsko/paljevinske komentare . cepaj !

Trazi na you tubu kako se meri da ti neprepricavam uzmes upalis napajanje jednu bocnes u 0 crna ili braon zica na 24-pinskom dzeku a sa drugom gadjas i trazis
grane mozes da meris Voltazu pre svega probaj sa baterijom od 1,5 V ili 1,2V a mom drugaru je MS spalio plocu posto zivi u divljem naselju tu je podigao kucu 90-tih
MS nema zastita over voltage i ostalo tolko
ZELENA i CRNA kakva bre braon žica. Voltaže se mere na Crvenoj, žutoj i narandžastoj na crnu žicu. Siva i Crna treba da daju 5v kada samo priključeno u struju bez paljenja.

Људи, знам како се мјери волтажа... Немојте компликовати. Мене само интересује да ли је неко мјерио амперажу једносмјерне струје на напојној јединици без ампер клијешта. Ако неко јесте нека подијели искуство, а ако није нека ћути. Ваљда смо сви овде да нешто научимо, подијелимо знање или једноставно да се присјетимо. Дакле ако неко зна како мјерити амперажу нека се јави.

Људи, знам како се мјери волтажа... Немојте компликовати. Мене само интересује да ли је неко мјерио амперажу једносмјерне струје на напојној јединици без ампер клијешта. Ако неко јесте нека подијели искуство, а ако није нека ћути. Ваљда смо сви овде да нешто научимо, подијелимо знање или једноставно да се присјетимо. Дакле ако неко зна како мјерити амперажу нека се јави.
Ama ne mogu amper klješta da mere jednosmernu struju, rade na proncipu indukcije i može samo u milisekundi tokom paljenja i gašenja da indukuje a to nije uopšte merodavno.

đesi, dovlagenja, jahaču apokalipse ! nije te bilo neko vreme :)

ne plašite čoveka, ms industrial 550w je sasvim pristojno napajanje za male potrošače.
svojevremeno sam merio napone pod opterećenjem voltkraftom, i sasvim je korektno.

sa druge strane, uvek je zadovoljstvo čitati tvoje paničarsko/paljevinske komentare . cepaj !

Slabo posecujem forum od kako nabise one trouglove prestravim se kad udjem sve mi igra pred ocima :sceptic:

Napravih bar 10 resenja za razna udruzenja i sindikate al ove trouglove tesko pusim, uzgred muce me ovi divni HDD

koje posedujemo F3 pa gledam da kupim neki SSD kriza drzavna sluzba cekam smanjenje plate pa mi se ne daju pare

a i ne znam koji bi kupio nesto sam se nameracio na Patriot kad ono nema ga vise u radnjama , a od Kingstona dobijam proliv

i to sitan "spanski zid" jos od DDR2 memorije gde su u uparenim kitovima stavljali razlicite chipove (elpida,samsung a ponekad i njihove)

pa nisi mogao da ih uparis u Dual-chanal od tada mi se zgadio Kingston.

Al Srbistanu kao i za sve komponente imamo dve firmo losu i jos goru i to ih rvatski vele trgovci kupe posle "poplava"

jos ne procedjene pa ti "biraj" lose i jos gore.

Ама човјече читај поново шта сам написао. :) Лијепо сам питао има ли ко да је мјерио амперажу једносмјерне струје на напојној јединици без ампер клијешта. Ако неко јесте нека подијели искуство!?

Ama ne mogu amper klješta da mere jednosmernu struju, rade na proncipu indukcije i može samo u milisekundi tokom paljenja i gašenja da indukuje a to nije uopšte merodavno.

jednosmerna struja takodje indukuje magnetno polje.

jednosmerna struja takodje indukuje magnetno polje.
Stacionarno magnetno polje ne indukuje ništa, promena magnetnog polja indukuje elektricitet u provodnicima u dometu magnetnog polja. Indukcie može biti jedino pri uključivanju u isključivanju jednosmerne struje. Da nije tako generatori recimo nebi morali da se okreću i bilo bi dovoljno staviti običan magnet na žicu ili namotaje pa da se stalno ima napona. Stavi magnet na sijalicu i vidi dali će da se upali. To bi stvarno bilo lepo da može, nebi trebale elektrane ili baterije nizašta, stavi magnet i vozi, kako da ne.

Poslednja izmena od urednika:
to ne znaci da se ne moze izmeriti takvo magnetno polje.

Nazad
Vrh Dno