Sigurno da Giant III ne može da se poredi sa Zalman-ima od 40-50€ ali imajte u vidu njegovu cenu od samo 10€!!! Cool ViVa košta više a sigurno je lošije rešenje. A što se blower-a tiče, na "stranim" review-ima kažu da neznatno povećava temperaturu (i smanjuje OC mogućnosti, radi se o ~3Mhz) kada ne radi.
Imam jednu ASUS 9550, bio sm u mogućnosti da isprobam više komada sve dok nisam ubo ovu u AGP slot na mojoj ploči. Kada sam to uradio rešio sam da je više na vadim. Postižem fantastičan OC (za moje uslove) sa smešnim stock kulerom na ovoj kartici. Kada imam ovakve rezultate sa njim, šta će biti tek sa nekim extremnijim hlađenjem? - Videće mo sutra! :d
Imao sam "pick" na ViVu ali ipak sam odlučio da je ne uzmem, u NS je mogao da se nađe Zalman ZM80A-HP koji je bio ne znatno skuplji a po mom mišljenju znatno ozbiljniji. U isto vreme, video sam da je Ivica kupio TT-a i posmatrao šta će on uraditi sa njim, kakvi će rezultati biti na njegovoj GF6200. Pošto sam video, odlučio sam da uzmem istog.
BTW, Ivice, ja sam u sličnoj situaciji kao ti. Žao mi je da prodam ovu moju karticu po konkurentnoj ceni a onoliko koliko ja mislim da vredi, najverovatnije da ne mogu da dobijem. Svako (veelika veećina) će da kupi novu ili (ne) znatno jeftiniju karticu u žrtvu za manje OC mogućnosti. Pre nekoliko godina, kada sam ja "došao" na ovaj forum, smejao sam se Boki-jevim (Simpson H) izjavama da su OC mogućnosti različite od primerka do primerka kartice istog modela & proizvođača. Ja sam tada imao ("siromašno") iskustvo samo sa Gainward GS karticama koje su bile vanserijski proizvodi. Što sam duže boravio ovde, sve sam više počeo da sumnjam u sebe i na kraju (vrhunac je bio sa ovim 9550-icama) sam shvatio da čoveku mogu samo da pružim ruku. Znajući sve to, 99% sam siguran da oavakvog overklokera ne mogu imati u narednih 10 komada, a boljeg 100%. Jednostavno se pogodilo. Zato mi je i žao da je prodam. Sada mi je cilj da joj obezbedim bolje hlađenje a u isto vreme i tiše. Blower mi sigurno neće raditi a čak razmšljam i o onom fan-u sa strane... (počeo sam da davim, odjavljujem se

)