Šta je novo?

Tualatin ili coopermine

tdbonko

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2002
Poena
604
Pomagajte ljudi.
Prvo mi objasnite kakva je razlika izmedju Pentium III(coopermine) i
Pentium !!!(tualatin).
Daklem .Dodjoh jeftino do pojedinih komponenti( za DZ),u pitanju je ploca Abit BX 133 Raid i pentium !!! 866\256\133. Kompjuter kupljen pre vise od godinu dana u MBS...tu i do danasnjeg dana nije hteo nikako da radi.( kupio ga covek koji sa kompjuterima se posvadjao od malena) Posle svih reklamacija i cuda sa pomenutom firmom covek se iznervira i kupi novu plocu cpu ddr P4 a ostatak da meni. Pokusavajuci da nesto uradim od toga svega na Abitovom web-u lepo pise da ta ploca ne podrzava Pentim !!!( tualatin). Ja ne budem lenj skinem kuler sa CPU i vidim da na njemu pise Pentium !!! 866\256\133.
Sada pitanje. Da li je to zaista gore pomenuti procesor ili je zaista ploca neispravna prodata bivsem kupcu. Hteo bih da znam da bih u slucaju neispravnosti ploce uzeo GA6OXTA, jer ona podrzava P!!! a i ja sam ljubitelj GA.
Ajd' sad' majstori kazujte mi sta bre da uradim.
Pozdrav

Pa p3 tualatin je brzi od copp-a.To ti je razlika(najveca).

Sto se tice ploce,ona naravno ne podrzava tualatin!Taj procesor ide tek od 1Ghz(cini mi se...).U svakom slucaju taj procesor koji imas je Coppermine!

Hmmmmmmm. Moze da bude vise stvari. Ako sam ja dobro razumeo tvom prijatelju ta mashina nije htela lepo da radi. Postoji mogucnost da je taj cpu remark a ta ploca je imala problema sa remarkovanim procesorima, tj taj cpu je ustvari koper 650.
Sto se tice tualatina vidim ja sta tebe zbunjuje:)
Pazi, uopsteno govoreci sve sto je do 1GHz nije tualatin. Svaki celeron tualatin od 1GHz pa do 1.4GHz odere tog koper kako god hoce. Ta ploca je losa jer se po pravilu posle godinu godinu ipo kvari da te ne davim sa detaljima a to se manifestuje tako sto malo malo pa nece da se upali ili malo malo pa hoce da se upali:) Ovaj abit ne prima tualatin procesore, bilo pIII-T bilo celerone-T.
Gigabyte koji i ja mnogo volim konkretno 6OXET(A) prima na sebe sve sto ima 370 nogu. Znaci celerone2, celerone3(tualatin), pentiume kopermajne i pentiume tualatine.
Da zakljucim:)
1. mozes da uzmes OXET i stavis tog kopera u nju
2. mozes da kupis OXET i da stavis celerona 1000, 1200, 1300 ili 1400 u nju sto ti toplo preporucujem a da te dve komponente prodas.
A da, cisto da znas - tualatini su radjeni u 0.13 m. tehnologiji kao i p4nw sto znaci da se manje greju, bolje overklokuju i celeronima je dodato jos 128k L2 sto je dramaticno poboljsalo performanse.

uhhh nadam se da nije potpuno konfuzno:) ako jos nesto treba - pitaj...

poz

Broz je napisao(la):
1. mozes da uzmes OXET i stavis tog kopera u nju
2. mozes da kupis OXET i da stavis celerona

Ne moze da kupi ni da hoce, jer se OXET vise ne proizvodi, nazalost :( Moze samo 6OXT ili 6OXT-A da kupi, pod uslovom da nadje varijantu bez zvuka, jer je skoro nisu uvozili.

Ja sam Broz samo sam kod ortaka:) Pa daaaaaaa to sam mislio samo sam dodao E greskom - izvinjavam se....

GA-6OXTA
nije neki problem da se nadje. koshta nekih 80 eur. ako te zanima baci na mail, da ne reklamiram ovde. koshta nekih 80 eur (sa int. zvukom)
poz

[email protected]

aha je napisao(la):
GA-6OXTA
nije neki problem da se nadje. koshta nekih 80 eur. ako te zanima baci na mail, da ne reklamiram ovde. koshta nekih 80 eur (sa int. zvukom)
poz

[email protected]

to je malo mnogo... sutra cu da vam kazem koja je nova cena, posto je stigla nova isporuka, pa je mozda manja cena sada.

Tdbonko, ja cu da ti kazem gde ima za 75 ako ne nadjes za manje...

Nazad
Vrh Dno