Šta je novo?

TT7 vs. TT9-razlika???

violinista

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poena
650
Elem, odlučio sam da pazarim jedan od ova dva kulera pa me interesuje koja je razlika između njih (osim u ceni-koliko znam 9-ka je 5-6 evra skuplja?)

Pozdrav i hvala.

Uzmi ti lepo TT9 i zavrsi posao, dobar kuler.

OK, Aco care, posluša?u tvoj savet. Po preporuci uzimam "dugu devetku".

Uzmi ti produzenu sedmicu, tj. TT7+.
1. Bolje hladi i od 7mice i 9tke
2. moze i na P4 i na Socket procesore, tj. potrejace ti duze vremena

Doduse, i malo vise kosta 🙂, ali vredi svaki euro extra.

Pozdrav!

TT7+
Jos jedan glas za ovu spravicu🙂 radi fenomenalno, hladi, tiha, prilagodljiva... vredi stvarno svaki evro!!!

E pa sad sam malo u nedoumici. Ako malo razmotrite sam naslov teksta videćete da mene interesuje razlika (fizička) između ova dva (tri u stvari) kulera.

Jedino što znam jeste da na sva tri mogu da se regulišu brojevi obrtaja a da su pri najnižem broju obrtaja skoro bešumni,što mi je osnovni parametar pri izboru, a kad hoću da se igram OC-a onda lepo "dodam gas" i sve lepo radi(hladi). Dakle, koje su konkretne odlike (ukratko) svakog modela??

Hvala još jednom.

Nemoj bas preterano verovati onim specifikacijama koje dolaze iz Thermaltake-a jer nisu bas tacne, kuleri su im bucniji u poredjenju sa nekim drugim kulerima sa slicnim dB karakteristikama. Sve zavisi koliki si silence freak.

Nisam mislio na tacne specifikacije (tipa: 24,54345 dB i sl.) nego osnovne mogućnosti(tipa: koji po vašem iskustvu bolje hladi). Trenutno sam u nedoumici između TT7+ i TT9 (kolika je razlika u ceni)??? Hvala.

P.S. Veliki sam silence freak. :wave;

violinista je napisao(la):
Nisam mislio na tacne specifikacije (tipa: 24,54345 dB i sl.) nego osnovne mogućnosti(tipa: koji po vašem iskustvu bolje hladi). Trenutno sam u nedoumici između TT7+ i TT9 (kolika je razlika u ceni)??? Hvala.

P.S. Veliki sam silence freak. :wave;

Znam da ne bi trebalo nista da kazem, ali poslusaj ljude, ipak znaju o cemu pricaju!😉

Ok, dakle preporučujete TT7+ ?

Obican tt7 je divan na papiru, na minimalnom broju obrtaja radi stvarno tiho, ali je problem sto to traje jako kratno.
Naime, vec pri 35-40 stepeni, ventilator radi na max broju obrtaja, i nemoguce ga je usporiti.
Tj. on ima svoju automatiku koja lose radi i nista joj ne mozes.
Taj fan se zove SmartFan I.

Vulcano 9 ima isto telo, ali SmartFan II. Prednost ovoga je sto umesto u sam ventilator fiksiranog termisotra (ono sto meri temperaturu) na V9 je to na kablicu i moguce ga je postaviti bilo gde.
Ako oces da ranije pocne da ubrzava stavis ga blize jezgru, ako oces da ima vise "fore" onda ga stavis negde na ivicu hladnjaka.
Opet, moguce je potpuno izbeci automatiku i umesto termistora nakaciti potenciometar i njime rucno menjati broj obrtaja.

I opet, sve je to jako lepo, medjutim, taj fan se vec na 3000 cuje kao drugi na 4000.
Tt. moze on biti tih, medjutim u poredjenju sa drugima, ovaj fan je glasniji i zato ga jane volim.

V7+ ima ubedljivo najbolje telo, cist bakar, dok mu je fan 7cm i nije neki. Prilozen je i prekidac sa low med i high setovanjima, od kojih je low jako tih, medimum "onako" dok je high generalno nepodnosljiv.
Srecom, telo vadi stvari i gotovo da je uvek moguce drzati prekidac samo na low i kuler ce obaljati posao.

Pozdrav!

Super, baš ovakav post mi je trebao da bih razjasnio kakav je koji kuler. Daklem, bili ste u pravu (nisam ni sumnjao!) za TT7+ (staviš i ne misliš 😀) iako mu je cena "malo" viša. Ipak,za tišinu sam spreman da platim a i trajaće mi duže.

Hvala svima najlepše i pozdrav!

Jel probao neko TT7+ na P4 ???
Interesujeme kakva je razlika u hladjenju i nivou buke (pretpostavljam da je "low" za P4 uvek dovoljan) u odnosu na originalni Box Intel ?

Ne lezi lepo, celom povrsinom, na P4 procesoru, tako da ni ne hladi kako bi trebalo. ctp;

Ja probao i lezao je skroz normalno.

Pozdrav!

Aco, Sasa,

bas u cilju naleganja coolera na cpu, da li treba ostaviti onu foliju koja se nalazi na P4 cooleru.
Ona se valjda vise deformise pa bi trebalo da bolje "nalegne" na procesor, ako me razumete.
Ili je skinuti i namazati termalnu pastu?

jaksa je napisao(la):
Aco, Sasa,

bas u cilju naleganja coolera na cpu, da li treba ostaviti onu foliju koja se nalazi na P4 cooleru.
Ona se valjda vise deformise pa bi trebalo da bolje "nalegne" na procesor, ako me razumete.
Ili je skinuti i namazati termalnu pastu?

Skini foliju i nanesi pastu.

Sasa je napisao(la):
Ja probao i lezao je skroz normalno.

Pozdrav!
Ja odokativnim metodom 🙂 na dva 7+ video da nije tako... a i na ovom mom, koji se kalio na Northwood-u, isti slucaj... samo ivice procesora se ocrtavaju na bakru.
Nije onako lepo k'o na AMD-u, pa kad skines cooler, a ono sve u detalje: AMD Athlon, AGOIA Y 0213... zelena 😀😀😀

Tacno znas koja se zverka 'ladila ispod coolera... :d
Kad budem prodavao cooler, ima i svoj history... 😉

kad ti dam finu smirglu, nece vise nista da se vidi😀

jaksa je napisao(la):
kad ti dam finu smirglu, nece vise nista da se vidi😀
A, tako... e, onda necu da ga smirglam! 😀

U vezi naleganja cooler-a na P4:
To se nazalost cesto desava i sa originalnim box cooler-om...cini mi se da moze da bude posledica onog "uleganja" ili "savijanja" maticne ploce koje je opet posledica (po meni) malo blesavog sistema fiksiranja cooler-a na P4 procesore...

Pre će biti da heatspreader na jezgru nije baš idealno ravan...

uz sve lepo sto su rekli o tt7+, dodacu i da je to najbolji cooler koji sam probao, kao i da se najlakse montira od svih titana, spire-a i speez-eva 🙂

byMaX je napisao(la):
uz sve lepo sto su rekli o tt7+, dodacu i da je to najbolji cooler koji sam probao, kao i da se najlakse montira od svih titana, spire-a i speez-eva 🙂
A, ne... Dobro, mozda za AMD. U svakom slucaju, ima onaj Speeze za P4 (koji, doduse, moze i na Socket A), koji se montira za ravno 3 sekunde. Samo se povuce malena rucka na vrhu coolera i... voila!
Mislim da mu je oznaka CoolCat.

A najgori za montazu? Moj glas ide sugavom Silver Tornado-u od PentAlphe... okrnji mi Morgana svojevremeno do neprepoznatljivosti.
Bem ti onu njegovu cvrstu stipaljku...

Fora kod devetke je sto po default-u ima neke glupe konc krugove na povrsini koja prijanja jezgru, uzme se lepo smirgla pa se to dovede na nulu i time si par stepeni u minusu.

Generalno Thermaltake kuleri imaju lose odradjenu podlogu, da ih dovedes na nulu treba da se rinta bar 30min sa smirglom da ti ruke otpadnu 🙁
Probao sam to isto sa Thermalrigt-om AX7 jer je imao jedva vidljive riseve na povrsini, njega sam bukvalno za 2 min doveo na nulu. Eto sta znaci kvalitet izrade...

Pa zar ona pasta ne sluzi da se ti nabori eliminisu? Da podloga bolje prijanja na procesor?

Veyron je napisao(la):
Pa zar ona pasta ne sluzi da se ti nabori eliminisu? Da podloga bolje prijanja na procesor?

Ni jedna pasta ti nece pomoci ako su nabori suvise veliki

Nazad
Vrh Dno