Šta je novo?

TT12 cudoviste !!!

Gidra85 je napisao(la):
Da li bi poliranje Tt Vulcano 12-ce smanjlo temperaturu tj. da li bi bio efikasniji? Da li je moguce da poliranje na 11+ skida cak 7-8 STEPENI :zgran: :trust:

POZ :wave:
Skinuo bi koji stepen, to je sigurno... a za ovo 7-8, to vec Fedja preteruje.

Gidra85 je napisao(la):
Da li bi poliranje Tt Vulcano 12-ce smanjlo temperaturu tj. da li bi bio efikasniji? Da li je moguce da poliranje na 11+ skida cak 7-8 STEPENI :zgran: :trust:

POZ :wave:

Posto vidim da imas najbolju pastu: AS5 preporucujem ti da se nemucis i ne poliras kuler jer neces nista primjetno postici, mozda max 1 stepen. (ta pasta ce odlicno neutralisati nedostatak "ogledalo" efekta!
Pozdrav

CAR je napisao(la):

Sigurno ne preteruje. Imam SLK800 vec preko godinu dana i nisam nista polirao do pre neki dana kada mi je prijatelj odneo na posao i tamo ispolirao na masini ( bukvalno je kao ogledalo ) . Od tog trenutka na istim obrtajima mi je temp. manja u proseku za 7-8c a mozda i malo vise , a kada ocepim ovaj smartfan cpu ne prelazi 38c sta god da mu radim. Uzmi u obzir da mi je na NB-u 2v i da je topli 9700@pro u kucistu i to sve zatvoreno :smoke: . Istina promaju prave dve 8-ce ali svejedno , dobro poliranje je cudo.

CAR je napisao(la):
U zavisnosti kakvu thermalnu pastu koristis, CPU burn ne laze !!!
51 stepen posle 58-59 stepeni je drasticno smanjenje.

Poslednja izmena:
Milan je napisao(la):
Sigurno ne preteruje. Imam SLK800 vec preko godinu dana i nisam nista polirao do pre neki dana kada mi je prijatelj odneo na posao i tamo ispolirao na masini ( bukvalno je kao ogledalo ) . Od tog trenutka na istim obrtajima mi je temp. manja u proseku za 7-8c a mozda i malo vise , a kada ocepim ovaj smartfan cpu ne prelazi 38c sta god da mu radim. Uzmi u obzir da mi je na NB-u 2v i da je topli 9700@pro u kucistu i to sve zatvoreno :smoke: . Istina promaju prave dve 8-ce ali svejedno , dobro poliranje je cudo.
Aj' pitaj tog prijatelja da i meni ismirgla cooler 😛 , pa da vidim da li se dobija toliko koliko kazes(te)...
I meni je prilicno toplo u kucistu, sve voltaze odose u nebo! 😀

Ja sam svojevremeno smirglao TT 7+, ali rucno... bilo je prilicno dobro odradjeno, ali ako sam dobio i 2 stepena hladnije, da me ubijete.
OK, sigurno da masinski i rucno nije ni priblizno...

Aj' stvarno vidi ako moze (a ja cu ti zauzvrat pomognem oko nove ploce! :d), pa da se javno izvinim tebi i Fedji zbog moje sumnjicavosti i obmanjivanja javnosti... 😀

Poslednja izmena:
TT 11+ ispoliran (doduse rucno ) i skinuta ukrasna resetka sa ventilatora ,temperatura niza oko 5 stepeni i buka manja. Cak i na max 4800 moze da se podnese uz neku bucniju igru.

CAR je napisao(la):
Aj' pitaj tog prijatelja da i meni ismirgla cooler 😛 , pa da vidim da li se dobija toliko koliko kazes(te)...

Imas PM

e stigle nove 12-ice u pyramid. Bas sam danas porucio, rekose da ih imaju dosta pa ko voli nek izvoli!

Uh najzad sam ga docekao izvinjavam se ako sam subjektivan ali cooler je best na 2000rpm mi je na oc bartonu2500+ oc3200+(2.2ghz)temp idle 53c bice jos utisaka ali najvaznije da nema vise buke!!!!

Malo razocaran...

Ne znam sto ste svi primili...
Kuler je ocajno obradjen od dole, a mrzelo me sad da ga lapujem...
Stari kuler je bio whisperrock IV (sa bakarnim umetkom), lapovan, pasta artic silver ceramique i ventilator coolermaster led (rifle bearing, 21db i oko 25cfm pri 2400o, dakle skoro ko default ventilator, samo malo tisi i mnogo lepo sija |)))
Posto mi njegova pasta deluje jako fuj, takodje sam namazao artic-om (a i to je jedini nacin da bude fer poredjenje), drzim ga na 2900o (sto mi je subjektivno ista glasnoca ili eventualno malo glasnije od prethodnog) i dobio sam 2c manje |>> i nije neki rezultat... Kad ga stavim na punu brzinu ne mogu da izdrzim da sedim u sobi, jako me boli glava od njega... a temperatura ide dole... samo nemam zivaca da cekam da vidim koliko ce... Dakle verovatno verovatno da kad se OC-uje i kad se drzi na 5500o onda se dobija neki woow rezultat, ali za neku iole normalnu upotrebu (oc 2500->3200+ npr) i nije da sam odusevljen |>>> Mozda bih bolje prosao sa silent boostom... ako se nekom iz NS menja, zaintresovan sam |>> Inace je poznato da cisto bakarni kuleri vole velik protok vazduha, sto automatski znaci da su glasni...
Ima termalnu sondu, razmislicu da je stavim umesto potenciometra... ne svidja mi se sto ne mogu da ga kontrolisem preko standardnog fan controlera, nego onog velikog njegovom (pozadi ne bih mogao da dohvatim nikako |>>), a ako ga normalno montiram ne mogu vratanca na kucistu da zatvorim :wall:
A da... Ona kopca je ludilo |) jedva sam namestio onu kontra stranu... a za kacenje ne ide mali srafciger, nego dosta veci sto je jasan pokazatelj kolika sila treba za stavljanje |> Kako cu da ga skinem pojma nemam...
Ako ga se ne otarasim verovatno cu da ga smirglam malo, pa cu da vidim hoce biti bolje |> Pitanje za one koji su iskusniji: Cime ispolirate kuler na kraju i da li negde ima smirgla preko 1200 grita u YU?

danijel00 je napisao(la):
Pitanje za one koji su iskusniji: Cime ispolirate kuler na kraju i da li negde ima smirgla preko 1200 grita u YU?
Smirgle od 2000 ima na dosta mijesta u BG-u. Recimo Bulevar JNA 257, boje i lakovi imaju kompletan program firme 3M pa i tu smirglu.....

dedamrsoje je napisao(la):
TT 11+ ispoliran (doduse rucno ) i skinuta ukrasna resetka sa ventilatora ,temperatura niza oko 5 stepeni i buka manja. Cak i na max 4800 moze da se podnese uz neku bucniju igru.
Interesantno, trebalo bi da istestiram kako se ponasa kuler sa i bez resetke.

Inace, trenutno mi je spojen kuler na Xaser potenciometar monitiran na prednju stranu chieftec-a, a managemant broja obrtaja kulera vrsi se preko interne procesorske sonde i BIOS-a Abit AN7 ploce i softvera Abit FANEQ. Rezultati su zanimljivi s' obzirom da se kuler pojacava prilikom "gemblanja" igara dok je na idle stanju (XP1700+ @2.4 Ghz, 200 FSB, 1.82 vcore) temperatura oko 38-42 stepena. Pod opterecenjem ne prelazi 50 stepeni. Naravno bez poliranja kulera nema rezultata.

Nazad
Vrh Dno