Šta je novo?

TT Voolcano Xcu?

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
Koja je razlika izmedju 6,6+, i 7-mice?
Imam Celeron 433, al planiram da u skorije vreme predjem na XP, a do tad ocu da overclockujem procesor...
Overklokovan mi u idle ide na 40C...

6cu i 6cu+ se razlikuju po brzini qlera (nisam 100% siguran) dok 7 ima telo potpuno drugačijeg oblika i quler je veći (2900 rpm - 5000rpm). Brzina rotacije mu zavisi od temperature procesora, tj ako se temperatura povecava i on povecava brzinu.

P.S. Naravno, šanse da staviš 7 u kućište sa vertikalnim napajanjem su mizerne!:wave;

Al ti imas bedan kuler... Kad ti celeron ide na 40C... Uf...
6cu se vrti na priblizno 5400 RPM, a 6Cu+ na oko 7000. Varijacije su moguce i drasticne. Imao sam 6cu koji se vrteo na 6000; kao i cu+ na 6100. Takodje i cu+ na 7600 obrtaja.
Dobijes utisak da imas mlazni avion u kucistu. Strava... Nemoj kupovati 6-icu. 7-ica je mnogo mocnija. Mnogo.

Da li ce stati?

Da li 7cu moze da stane na Abit BX6-II?
A napajanje mi jeste vertikalno...
imam neki no name kuler, ili bolje receno ventilator (hladnjak ni nemam...)

Usput koj je najbolji program za ocitavanje temperature?

Verovatno 7 moze da se ubaci u to kuciste (ako je midi ATX) ali problem nastaje ko protoka vazduha iznad kulera jer ga napajanje pokriva, tj. razmak izmedju vrha 7 i napajanja je samo par cm sto nije tako pozeljno.
Sto se tice programa za ocitavanje temperature, ja imam pozitivno iskustvo sa MBM-om (MotherBoard Monitor).

Vladimir

Ne verujem da 7-ica moze da stane... Osim ako kuciste nije stvarno DEBELO.
Verovatno bi morao da izvadis napajanje iz kucista (i stavis ga odozgo :D )

A ako nekim slucajem stane u kuciste nece imati odakle da vuce vazduh boom

Darko je napisao(la):
Varijacije su moguce i drasticne. Imao sam 6cu koji se vrteo na 6000; kao i cu+ na 6100.

Imaj na umu da sam se sretao sa 6Cu+ koji su imali na sebi (crnoj plastici na kojoj je sam FAN) 6Cu (sa presaranim +), kao i 6cu koji su na toj plastici imali 6Cu+ oznaku.

Fazon je da se te plastike (izmedju fan-a i hladnjaka) izgleda stamapaju isto, sa oznakom 6cu+, a po potrebi se + presara(zvuci ocajno ali je tako, video sam to na 4-5 ovakvih qlera, svih koji su mi proslo kroz ruke).

Stoga kapiram da je do toga problem.
Dobre oznake su na kutiji pa je svaki qler koji je izvadjen iz kutije na kojoj je oznaka 6cu radio od 5000 do 6000, a 6cu+ od 6500 do 7500.

Pozdrav!

Mislim da ste prevideli jednu stvar povodom BX6-II ploce, a to je da ona ima Slot1 podnozje.

Ne bih da tvrdim, ali obzirom da na mnogim Slot1 plocama i manji qleri dosezu do memorijskih slotova, verujem da Vulcano 7 nema sanse da stane sa svojom visinom. Ili da se covek pomiri sa samo jednim DIMM slotom :) (ostale "prekriva" Vulcano)

Ako i tako stane, opet nisam siguran da ce stati obzirom na sirinu. Mogao bi doci u sukob i sa hladnjakom na cipsetu.

I trece, ako i stane na kraju, treba ozbiljno racunati i na njegovu masu, jer je lako moguce da svojom visinom i tezinom (momenat = masa/sila * rastojanje, fizika, osnovna skola :)) proizvede silu dovoljnu da, u najboljem slucaju, slot1->socket adapter sa procesorom i qlerom ispadne iz podnozja.

Losija varrijanta je da iskrivi slot, a najlosija da ga iscupa.

Ok, ovo jeste malo verovatno, ali ne zaboravite cika Murphya :)

Sve u svemu, neka se covek drzi svog qlera, 40 C i nije neka cifra.

Pozdrav!

Re: Da li ce stati?

Anonymous je napisao(la):
imam neki no name kuler, ili bolje receno ventilator (hladnjak ni nemam...)

Imas hladnjak, budi siguran.
Bez njega ti nijedan FAN ne bi bio dovoljan.

Pozdrav!

Sasa, pazario sam kulere direktno od uvoznika; dobijao sam garanciju godinu dana za njih, i normalno sa sve originalnom kutijom; nema sanse da su mi uvaljivali m... za bubrege :D

Kad se sve sabere najbolje je prvo probati kuler, pa ga tek onda kupiti
;)

To vazi i za procesore. I ploce. I graficke.
Secam se svoje stare TNT2 pro-jke koju sam terao na 210/220. Doduse, nabudzio sam joj dodatni ventilator... boom
Mogao bih da se opkladim da je radila brze nego neke fush MX kartice... U aplikacijama koje ne podrzavaju H T&L naravno...

Sasa je napisao(la):
Imaj na umu da sam se sretao sa 6Cu+ koji su imali na sebi (crnoj plastici na kojoj je sam FAN) 6Cu (sa presaranim +), kao i 6cu koji su na toj plastici imali 6Cu+ oznaku.

Fazon je da se te plastike (izmedju fan-a i hladnjaka) izgleda stamapaju isto, sa oznakom 6cu+, a po potrebi se + presara(zvuci ocajno ali je tako, video sam to na 4-5 ovakvih qlera, svih koji su mi proslo kroz ruke).

Stoga kapiram da je do toga problem.
Dobre oznake su na kutiji pa je svaki qler koji je izvadjen iz kutije na kojoj je oznaka 6cu radio od 5000 do 6000, a 6cu+ od 6500 do 7500.

Pozdrav!

Pa bas zbog toga sto ta "plastika" nije plastika, TT je najkvalitetnija firma, to sam i ja prvo pomislio kad sam ih video, rekoh jel su ovi ludi pa znaju da je plastika los provodnik, reko ajd da ja to lepo skinem, kad ono metal , pa rekoh ajd sad lepo da vratim :D. Pozdrav.

Misko je napisao(la):
Pa bas zbog toga sto ta "plastika" nije plastika, TT je najkvalitetnija firma, to sam i ja prvo pomislio kad sam ih video, rekoh jel su ovi ludi pa znaju da je plastika los provodnik, reko ajd da ja to lepo skinem, kad ono metal , pa rekoh ajd sad lepo da vratim :D. Pozdrav.

Znas sta je Grunf rekao, kada su u jednoj akciji zaplenili pushu Remington??
Gle, lijepe li pushkice. Sad, cu ja da je proucim u svojem labaratoriju, pa cu da napravim josh bolji i ljepshi model. :D:D

Koja verzija MaticBoardMonitor-a je najnovija? Ja koristim 4-vorku koju sam sa neta skinuo ko zna kad, al svidja mi se sto ima Srpski... Znaci on je najbolji?
Inace na zalost imam samo jedan modul (RAM) i to sto je josh gore od 64:( al planiram da kupim jos bar 128...
Neznam gde mi je sad lenjir al odprilike od Adaptera do prvog RAM slota ima oko 4 prsta... (imam ih tri)
Hladnjak na chip setu je dosta malih dimenzija tako da neverujem da bi smetalo...
P.S. Poznajem coveka koj zivot bazira na Myrphyjevim pravilima
Ama naravno da ima hladnjak, al tolko je mali da se jadva vidi...
Misko sledeci put razmisli kad skidas "plastiku" sa necega...

Usput VanGogh RULES!!!

Darko je napisao(la):
Sasa, pazario sam kulere direktno od uvoznika; dobijao sam garanciju godinu dana za njih, i normalno sa sve originalnom kutijom; nema sanse da su mi uvaljivali m... za bubrege :D

I ja od istih uzimam na test, pa mi se ovo desavalo :)
kazem, nije uvaljianje, sve je pravilno bilo presarano gde treba. Cisto obratiti paznju, samo sam to hteo :)

Pozdrav!

Jel to na foru dilera ili nesto slicno?

Ama bre jel to sad neto samnom nije u redu, svaki provajder mi nevalja... Evo sad mi Yubc ide na ku*ac...

Nazad
Vrh Dno