Stvarno mi nije jasno da li citas sta drugi pisu ili si u srodtvu sa Ivicom kada ovako pricas.Typhoon.X je napisao(la):TT V12 je radio na 3000RPM , a BTW ti si tvrdio da bakarni kuleri na istom broju obrtaja hlade isto kao aluminijumski, plus ne mozesh da poredish 2 razlicita procesora sa 2 razlicita kulera kao shto si pomenuo i 2 razlicite ploce (ne znam u cega ti je uboden proc), a da ne pricam o ambient temperaturi koja takodje igra veliku ulogu i Thermal thottling -u u BIOS -u(u slucaju idle temperatura). Tj primera radi moj prijatelj ima XP2000+@2200Ghz koji mu je sa TT V11+@3000RPM radio na oko 40C idle, dok je meni sa istim coolerom XP2400+ na istom kloku bio za 5 i vishe stepeni topliji, plus nemamo iste ploce, plus mu je napon bio 1.8, a meni 1.65 ... Go figure...
Ocigledno nisi pogledao onaj link shto sam ti ostavio u proshlom postu, da jesi znao bi o cemu pricam. I kada sam rekao par stepeni bolji nisam mislio 2C nego neodredjeno...A da li je cooler na 3000, 3100 ili 3200 razlika je pola stepena...
Evo ti link ponovo pa se obrazuj : http://www.dansdata.com/coolercomp.htm Imash tamo i TT V12 i Whisperrock IV i mnoooogo drugih
Prvo ne znam gde si video da sam rekao da bakarni kuleri na istom broju obrtaja hlade isto kao aluminijumski. Ne vidim u cemu bi onda i bila razlika izmedju njih osim u materijalu od kojih se prave. Bakarni kuleri bolje hlade na vecem broju obrtaja od aluminijumskih (na ISTOM rpm) i u tome je sustina.
Drugo, ko je i poredio dva razlicita procesora, ploce i kulera?!? To je naveo Delija, a ne ja. Rekao sam da se tako ne mogu uporedjivati kuleri, a ne obrnuto kako si ti opet lepo razumeo.
Ne znam zasto mislis da je testiranje kulera nauka. Jednostavno stavis jedan kuler proveris kako se ponasa, pa posle stavis drugi i uporedis ih. Naravno nisam mislio da jedan stavis leti napolju na asfalt, a drugi zimi u sneg i onda vidis rezultate. Za merodavan test dva kulera treba nekoliko sati zezanja da bi se ceo sistem maksimalno zagrejao i video kako realno kuleri hlade. To sam i uradio sa WR4 i TT12+ na istom rpm (~2700) i hlade potpuno isto, tacnije TT je bio bolji za 1 stepen, ako ti to nesto znaci. Ponavljam sve je radjeno na istoj masini, samo su kuleri zamenjeni.
Sto se tice onog linka i obrazovanja, posalji mamu kod mene da je malo obrazujem.