sloBSa je napisao(la):I ja da se ubacim...Zanima me koji je najbolji cooler do otprilike 35-40 jevreja.Nije bitna buka vec performanse [email protected] V@2200 Mhz (cisto mali overklok).Sada mi sa Spirom radi na 55 C full.
sloBSa je napisao(la):I ja da se ubacim...Zanima me koji je najbolji cooler do otprilike 35-40 jevreja.Nije bitna buka vec performanse [email protected] V@2200 Mhz (cisto mali overklok).Sada mi sa Spirom radi na 55 C full.
Delija je napisao(la):Nisi ni svestan kolika je ta buka!
danijel00 je napisao(la):par puta sam ga pustio na 5500 i nervirao me je u kuhinji... da ne kazem da mi komsije lupaju, jer misle da usisavam nocu...
Slazem se sa tobom , ali ja sam rekao gore da stavi kuler na automacku regulaciju samo da vidi kako mu se krece temperatura,pa da ga onda vrati na normalno manuel..Typhoon.X je napisao(la):Ma za normalno hladjenje je savrsheno dovoljno 3200RPM. Kod mene je pri ambient temp. od ~25C i toj RPM -azi proc na kloku u potpisu na ~45C idle i ~50 load.
P.S. : I da napomenem, nikako (ponavljam: NIKAKO) ne stavljati TT V12 u automatsku regulaciju RPM. Oshtecenje sluha zagarantovano kada proc predje 35C MAX.
shone190 je napisao(la):To drzanje TT V12 na 3000rpm je budalastina nevidjena. Bolje fino da das 8-9 eura za Whisper Rock 4 koji se vrti na oko 2800rpm i uzivas. Dobro je poznato da za bakarna tela treba veci rpm i da se tek tada oseti razlika (niza temperatura) u odnosu na neki kuler sa aluminijumskim telom. Drugim recima Kada bi Whisper 4 nekako nagurao na tih 5500rpm, znatno losije bi hladio procesor od TT-a. Na oko 3000rpm hlade potpuno isto sto sam i proverio na testu kulera pre oko 2 meseca.
Pozdrav!
Ni ja ne vidim sta bi imao da trazi, kada je kod mene ovih dana idle 46 stepeni, a PRIME posle dva, tri sata 55 stepeni. Inace u pitanju je Barton [email protected]. Kuler naravno WR4 na ~2700rpm!!!. Sta mislis jel' WR4 jos uvek nema tu sta da trazi?gx-x je napisao(la):evo ja imam TT11+, sada je 14:00h, u sobi mi je 26C, CPU mi je 48C (winamp+surfovanje, znaci idle) chipset 38C TT11+ se vrti na 3100rpm, [email protected]. Pretpostavljam da bi sa TT12 bilo bar 2C niza temp od ove. Ne vidim sta bi whisper rock ovde mogao da trazi, iako je TT11 realtivno los kuler (naspram TT12)
Mislim da ti je nabolje da uzmes WR4 ako ti mnogo smetaju bucni kuleri. U protivnom TT12+ je odlican izbor ali je vrlo bucan kada se odvije. Naravno i znatno je skuplji, jedno tri puta i generalno vredi toliko samo sto se mnogo dere kada se odvije, pa ti proceni sta ti vise treba.TazDeVil je napisao(la):Zanima me da li vredi da zamenim TT Volcano 9 na V12 ???
Trenutna temp procesora je od 58 do 70 °c Barton 2500+@3200+
@Typhoon.X Koliko vidim TT V11+ je bolji za 5 stepeni, a V12 jos koji, znaci oko 7 stepeni po tebi. Jos me samo zanima na koliko je obrtaja radio taj V12 kada je postigao toliko nizu temperaturu? Ne verujem da si ga stavio na ~2700rpm, na koliko radi WR4.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari