Šta je novo?

TT Volcano 7+ odlicna stvarcica

drfedja

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
736
Mogu da Vam kazem da sam veoma zadovoljan ovim coolerom u odnosu na 6 Cu+ i to u nekoliko bitnih stavki:
1. Kuler ima tri brzine - 3500,4800 i 6200 rpm
2. Kada je namesten na 3500 rpm, jedva da se cuje i 'ladi bolje nego 6Cu+ na 7000 rpm
3. Dostignut je plafon stabilnog rada sa mojim primerkom AGOIA Athlon XP procesora - 1750 [email protected] , na 4800 rpm je masina radila stabilno, na oko 48-49 stepeni satima, sto nije moglo da se zamisli sa 6Cu+ koji je isao i do 54-55 stepeni na 1.73 Ghz
Za bolje rezultate u O.C. bi bio potreban bolji primerak procesora ili modifikacija ploce sa teranjem napona na 2v, gde bi uz ovakvo hladjenje moglo da se izvuce dobrih 1850 Mhz.

Poredjenja radi, masina mi trenutno radi na 1.73 Ghz i na 3500 rpm,a tempreratura CPU-a je 46 stepeni, dok je pri igranju oko 49, a poredjenja radi na starom TT 6Cu+ koji "cijukao" na 7000 rpm temperatura je umela da se zakuca i na 54-55 stepeni.

Konacno, ovo je sada pravi odmor za usi, prvenstveno zahvaljujuci ogromnom bakarnom radijatoru i velikom precniku ventilatora.
Nije ni cudo sto je ovaj model odrao sve zivo na ovom http://www.legionhardware.com/html/doc.php?id=144&p=8
testu kulera.

Pazario si sjajnu stvarcicu! Kad sam ja kupio ovaj kuler negde u aprilu mesecu i rekao da sam ga platio 38 evra, ljudi na ovom forumu su me popljuvali maksimalno kako sam mogao da dam tolike pare za 700 grama bakra. Tisina koju proizvodi i extra dobro hladjenje u svim uslovima jednostavno nemaju svoju cenu. Drago mi je da si i ti dosao do tog zakljucka. Kapiram da bi mogao da hladi P4 2,5ghz na jedno 1000 rpm samo kad bi mogao da se namesti taj broj obrtaja.
Pozdrav :wave;

boskovic je napisao(la):
Gde i za koliko para moze da se nadje?
Bilo ih je pre jedno 15 dana u Desk-u u YUBC-u na novom Beogradu

drfedja je napisao(la):
Mogu da Vam kazem da sam veoma zadovoljan ovim coolerom u odnosu na 6 Cu+ i to u nekoliko bitnih stavki:
1. Kuler ima tri brzine - 3500,4800 i 6200 rpm
2. Kada je namesten na 3500 rpm, jedva da se cuje i 'ladi bolje nego 6Cu+ na 7000 rpm
3. Dostignut je plafon stabilnog rada sa mojim primerkom AGOIA Athlon XP procesora - 1750 [email protected] , na 4800 rpm je masina radila stabilno, na oko 48-49 stepeni satima, sto nije moglo da se zamisli sa 6Cu+ koji je isao i do 54-55 stepeni na 1.73 Ghz
Za bolje rezultate u O.C. bi bio potreban bolji primerak procesora ili modifikacija ploce sa teranjem napona na 2v, gde bi uz ovakvo hladjenje moglo da se izvuce dobrih 1850 Mhz.

Poredjenja radi, masina mi trenutno radi na 1.73 Ghz i na 3500 rpm,a tempreratura CPU-a je 46 stepeni, dok je pri igranju oko 49, a poredjenja radi na starom TT 6Cu+ koji "cijukao" na 7000 rpm temperatura je umela da se zakuca i na 54-55 stepeni.

Konacno, ovo je sada pravi odmor za usi, prvenstveno zahvaljujuci ogromnom bakarnom radijatoru i velikom precniku ventilatora.
Nije ni cudo sto je ovaj model odrao sve zivo na ovom http://www.legionhardware.com/html/doc.php?id=144&p=8
testu kulera.

Pa i nije nesto odrao mog AX-7!😉

Re: Re: TT Volcano 7+ odlicna stvarcica

drjackyll je napisao(la):
Pa i nije nesto odrao mog AX-7!😉

Ali nije odrao ni vlasnika po dzepu 😛

Re: Re: Re: TT Volcano 7+ odlicna stvarcica

Paradigma je napisao(la):
Ali nije odrao ni vlasnika po dzepu 😛

Pa i nije da je neka razlika u ceni, jedini problem je gde nabaviti AX-7.

Pitanje za drfedju:

Da li mozes uporediti nivo buke i karakteristike hladjenja 7+ na low setovanju sa Titanom TTC-DB5?

poredjenje ...

... izvin'te ako smem da se umesam... kao vlasnik TT7+ a imao priliku i da doticni Titan stavim malo kod sebe u mashinu... ovako - TT7+ je u low modu tisi od Titana a hladi dosta bolje, u medium modu je malo bucniji a hladi mnooogo bolje a u high modu je veoma bucan ali hladi kao frizider!!!

Ljudi bre koliko kosta to cudo? Opasno ste me nalozili !

drfedja kolio si ti platio?

Razlog zasto sam postavio moje prethodno pitanje drfedji su rezultati koje sam video na jednom od upoednih testova kulera na http://www.pctech.gr/reviews/coolers/benchmarks.php
u kome je V7+ na low setovanju prosao daleko losije od Titana, pa bih radije voleo da cujem iskustva ljudi sa foruma. Hvala za odgovor Marti Misterija!

Ja sam ga kupio u PC Centru. Kosta oko 35 Evra.
A sto se tice AX7, cooler je ok, a pri istom broju obrtaja i duvanju hladi isto kao i TT 7+
Ako je neko lood da vise trpi buku od 50 dB neka mu. Ljudi, da li vam je jasno da pored 6Cu+ nisam mogao normalno da telefoniram !!!
Sada mogu da slusam veoma tihu muziku, a da me pri tom ne ometa zujalica iz kucista.

Nemoj da se zanosiš na krivini 😀
Titan ne može da se poredi ni sa 6Cu+, a kamoli sa ovim bakarnim čudovištem. Na 3500 rpm TT 7+ hladi daleko bolje od 6Cu+ , računaj oko 4-5 stepena manje.
Inače, onaj test kulera je najveća glupost koju sam pročitao u poslednje vreme. Najbolji test ti je overklok procesora na granicu stabilnosti. Na 1.73 Ghz ako je u kućištu temperatura 32 stepena, sa 6Cu+ moj AthlonXP ne može da radi stabilno, dok sa TT 7+ radi najnormalnije i to na 3500 rpm ne prelazeći 50 stepeni.

drfedja je napisao(la):
Nemoj da se zanosiš na krivini 😀
Titan ne može da se poredi ni sa 6Cu+, a kamoli sa ovim bakarnim čudovištem. Na 3500 rpm TT 7+ hladi daleko bolje od 6Cu+ , računaj oko 4-5 stepena manje.
Inače, onaj test kulera je najveća glupost koju sam pročitao u poslednje vreme. Najbolji test ti je overklok procesora na granicu stabilnosti. Na 1.73 Ghz ako je u kućištu temperatura 32 stepena, sa 6Cu+ moj AthlonXP ne može da radi stabilno, dok sa TT 7+ radi najnormalnije i to na 3500 rpm ne prelazeći 50 stepeni.

Pazi kad si me ubedio da pazarim 😀

Odavno smisljam kako da utisam masinu, trenutno su svi ventilatori na kucistu na 7v, i jedina stvar koja se cuje je Titan, koji mi ne bi smetao da nema visokofrekventnog piska koji nastaje kad vazduh prelazi preko rebara na 3500rpm. Kada ga spustim na 7v obrtaji padnu na 2400-2500 i vise se ne cuje ali tada vise ne moze da ohladi 1.7Ghz XP. Ako je kako ti kazes onda cu verovatno na low setting-u imati tisu masinu i bolje hladjenje. Jednim udarcem dve muve 😉

A sta kazete na global win FOP38.Jeste da se dere ali kakvu promaju pravi.

FOP 38 !? Sa time sam beše hladio PIII 650 MHz @ 950 MHz pre nešto manje od dve godine...onda sam shvatio da nije IN biti nagluv pa sam umesto FOP38 stavio FOP32...

A da,zaboravih da kazem kako dobro ozvucenje imam, Fop38 mi jednostavno sapuce(na volume 10+):wave;

Koji model imate (pitanje i drfedji i MMisteriji) 7+, onaj koji se kaci na 2 kukice na socket-u ili onaj koji se kaci na svih 6? Prvi modeli su se kacili samo na 2, i s obzirom na tezinu kulera od 600+ grama ovo predstavlja realnu opasnost po socket i jezgo procesora. Nadam se da se kod nas mogu kupiti ovi sto se kace na 6 kukica, jer kako svremena na vreme masinu transportujem bojim se da bi odvalio socket ili jos gore procesor.

Alexandar je napisao(la):
Pazi kad si me ubedio da pazarim 😀

Ma mene nema sanse da ubedi... 7Cu+ losije hladi od Titana kada je na 3500 obrtaja, a i tada se vise cuje... Kraj price...! FX

Re:

Upravo tako Max......na 3500 sigurno je gori od Titana a o buci da i ne pricamo.....jedino sa Titanom cujem hard😀

Posto sam sinoc malo obisao strane forume izgleda da ljudi imaju gomilu problema sa 7+ npr. http://www.amdforums.com/showthread.php?threadid=136782&highlight=horror+story

E da mi je negde da se dokopam Thermaltake AX-7, u amerikama telo je negde oko 25$ a fan i to Enermax (sa promenjivim brojem obrtaja od 1000-3000 pri tom ima protok od 25-40 CFM uz buku od 21-33 dB) je oko 7$ http://www.casejunkiez.com/reviews/cooling/enermax_uc8fab.shtml

Sve zajedno oko max. 35$ (bez putnih troskova 🙂) sto mu dodje kao V7+ ali mislim da je ipak AX-7 bolje telo (u slucaju tisih ventilatora tj. ventilatora sa manjim protokom vazduha posto mi je cilj da utisam masinu maximalno a da ne narusim hladjenje u velikoj meri), jer predstavlja kombinaciju bakra i aluminijuma i zbog toga mu ne trebaju ventilatori sa velikim protokom jer aluminijum lakse odaje toplotu nego potpuno bakarni kuleri koji mozda i bolje hlade ali sa sporijim ventilatorima sigurno ne pokazuju bolje rezultate od ove kombinacije.

Volcano 7+ je dosta jeftiniji od tih 35$. Putni troskovi te za Volcano 7+ izadju oko 20 din za prevoz GSP-om do PCCentra i nazad.
Sto se tice Volcanovog tela, veruj mi da sam se i ja iznenadio kada sam video kako hladi, a verujem da ne hladi mnogo losije od tog Thermalrighta AX-7. Jedino što bi zamerio svim TT coolerima, kao i Cooler Masteru je onaj idiotski clipping mehanizam gde ti šrafcigerom nabijaš kuler na procesor što rezultuje obaveznim preznojavanjima. Za onog ko nije vičan i strpljiv može da mu se desi da sjebe ploču šrafcigerom, slomi kristal na procesoru ili da ne zakači dobro kuler pa da se on posle otkači što se meni desilo pre dve godine sa FOP-om 32 i "pokojnim" Duronom na 600 Mhz.
Najbolji mehanizam kačenja ima Swiftech - šrafi se u ploču i ne može nikako da se otkači, a i nema preznojavanja prilikom montaže.

P.S. Ufff, izvini, nisam video da si iz Futoga - troškovi transporta su oko 500 din 😀

delimir je napisao(la):
Samo se ti smej 🙂 , ali "srebrni" je hladio XP1800+ tokom najvećih vrućina 😉

Ma fop38 je i dalje sasvim pristojna stvarcica. Ja sam imao novu verziju tj. ovaj wbk38, jedina razlika je sto ima masivnije telo (200g>125g) ali po testovima na netu razlika je oko 1C.E sad, drugo je pitanje ko moze da izdrzi tu buku a da ostane normalan. 😀 😀

shagrath je napisao(la):
Ma fop38 je i dalje sasvim pristojna stvarcica. Ja sam imao novu verziju tj. ovaj wbk38, jedina razlika je sto ima masivnije telo (200g>125g) ali po testovima na netu razlika je oko 1C.E sad, drugo je pitanje ko moze da izdrzi tu buku a da ostane normalan. 😀 😀

Da FOP38 je OK, ali "srebrni" je code-name za moj FOP-32 😀 😀 😀

delimir je napisao(la):
Da FOP38 je OK, ali "srebrni" je code-name za moj FOP-32 😀 😀 😀

Ma caka kod tog Fop-a je u opruzi 😀.

Bilo bi lepo napraviti novi uporedni test kulera sa naglaskom na odnos hladjenje/buka, ima novih kulera na yu trzistu od zadnjeg testa na bench-u.

Misko je napisao(la):
Ma caka kod tog Fop-a je u opruzi 😀.

Ne znam za fop32, ali kad god sam montirao wbk38 mene je oblivao hladan znoj 😀 😀

byMaX je napisao(la):
Ma mene nema sanse da ubedi... 7Cu+ losije hladi od Titana kada je na 3500 obrtaja, a i tada se vise cuje... Kraj price...! FX
Mora da se zezaš 😀

Nazad
Vrh Dno