Šta je novo?

TT Volcano 7+ ili 9?

ipin

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2001
Poena
619
Znaci jedan kratak odgovor. Ko je koristio oba kulera da kaze koji je bolji. TT Volcano 7+ je kompletan u bakarnim listicima a 9-ka ima samo dodirnu povrsinu od bakra.
Puno hvala
Pozdrav

V 7+ je bolji, mada sam ja za sebe izabrao Spire Fridge Rock. Savetujem da razmislis sta izmedju ova dva coolera, a V 9 zaboravi.

Apsolutno gledano, V7+ bolje hladi (razlika je oko 3-4C na full loadu), ali V9 je fleksibilniji kao kuler (tri rezima rada: full broj obrtaja, manuelna selekcija potenciometrom, i automatski s obzirom na temperaturu sonde koju mozes da stavis na proc ili na telo kulera). Ja sam mog 1600+ uspeo da podignem na 1.95GHz, i V9 uspeva da ga ohladi na full broju obrtaja, procesor moze i preko 2GHz, ali ce sacekati dok ne dodje novo napajanje i Thermalright AX-7 kuler. Oba ce moci da ti hlade XP2200+ bez problema.

Alexandar je napisao(la):
Apsolutno gledano, V7+ bolje hladi (razlika je oko 3-4C na full loadu), ali V9 je fleksibilniji kao kuler (tri rezima rada: full broj obrtaja, manuelna selekcija potenciometrom, i automatski s obzirom na temperaturu sonde koju mozes da stavis na proc ili na telo kulera). Ja sam mog 1600+ uspeo da podignem na 1.95GHz, i V9 uspeva da ga ohladi na full broju obrtaja, procesor moze i preko 2GHz, ali ce sacekati dok ne dodje novo napajanje i Thermalright AX-7 kuler. Oba ce moci da ti hlade XP2200+ bez problema.

aaa odakle ces da nabavis Thermalright ax7 i koliko ce te kostati?

Iz USA. Cena se tamo krece oko 30-35$

Gedza je napisao(la):
V 7+ je bolji, mada sam ja za sebe izabrao Spire Fridge Rock. Savetujem da razmislis sta izmedju ova dva coolera, a V 9 zaboravi.

E misho koja je cena V 7+ a koja je cena Spirea-a ???
P.S.Proveri poshtu...pisao sam pre nekoliko dana...

ipin je napisao(la):
Znaci jedan kratak odgovor. Ko je koristio oba kulera da kaze koji je bolji. TT Volcano 7+ je kompletan u bakarnim listicima a 9-ka ima samo dodirnu povrsinu od bakra.
Puno hvala
Pozdrav

Zavisi sta zelis. V9 ima najfleksibliniju i najmocniju vetrenjacu (80x80cm, CFM 75+, 3 rezim rada), a V7+ ima bolje telo (bakar) i ukupne performanse. Na zalost te dve stvari je trebalo iskombinovati. Nadam se da ce to i Termaltake-u postati jasno pa ce mozda preskoceni V8 ugledati svetlo dana.

Ma meni je temp trenutna na XP2200+ 39C mogu reci da se procesor ne greje........ ali u o/c rezimu kada radi na vecoj voltazi..... to je onda nesto..... Znaci V7+.
Hvala

Re: Re: TT Volcano 7+ ili 9?

Paradigma je napisao(la):
Nadam se da ce to i Termaltake-u postati jasno pa ce mozda preskoceni V8 ugledati svetlo dana.

V8 vec postoji, u pitanju je slim model.

Pozdrav!

Iz USA. Cena se tamo krece oko 30-35$

Kad se vec otvaras za profi cooler otvori se jos 10$ i uzmi pravu stvar. SLK800 ;)

Dostava ide privatno, jedna prijateljica mog drugara dolazi odande ovamo pa ce poneti.

Misko je napisao(la):
Kad se vec otvaras za profi cooler otvori se jos 10$ i uzmi pravu stvar. SLK800 ;)

Razlika i nije 10$ nego visa, a nije nesto spektakularno bolji, eventualno 2-3C + ne svidja mi se sto se kuler ne srafi za plocu kao Swiftech (s obzirom da ima 600g bakra).

Re: Re: Re: TT Volcano 7+ ili 9?

Sasa je napisao(la):
V8 vec postoji, u pitanju je slim model.

Pozdrav!

In that case V10 ali jako se priblizilo oznaci V12, a to svi znamo sta predstavlja!

Re: Re: Re: Re: TT Volcano 7+ ili 9?

Paradigma je napisao(la):
In that case V10 ali jako se priblizilo oznaci V12, a to svi znamo sta predstavlja!

Pa brzi su inline motori, pa cak i boxteri, naravno sa sto manje klipova to bolje.4 Inline je azdaja, ko je rekao EVO VII ;).

Nego da se vratimo na temu cooler-a, SLK800 hladi mnogo manje od AX7 samo ako je neka vrteska na milijardu db-a, na tihim fanovima je zver.

E znachi da je najisplativiji po pitanju buka/hladjenje 7cu+ ???
Planiram sad da ispazarim nesho novog hardware-a (1800+,kx7 333) pa me interesuje koliko ce moci hladiti pomenutu clockovanu mashinu ???

P.S.Alfa 33 imola boxter abarth...Da da ja posedujem ovo mashinche...

Genghis Khan je napisao(la):
E znachi da je najisplativiji po pitanju buka/hladjenje 7cu+ ???
Rekao sam sta je najisplativije po pitanju buka/hladjenje/cena, Spire Fridge Rock.
Javicu ti se za vikend u vezi onog meila.

Re: Re: Re: Re: Re: TT Volcano 7+ ili 9?

Misko je napisao(la):
Pa brzi su inline motori, pa cak i boxteri, naravno sa sto manje klipova to bolje.4 Inline je azdaja, ko je rekao EVO VII ;).

Nego da se vratimo na temu cooler-a, SLK800 hladi mnogo manje od AX7 samo ako je neka vrteska na milijardu db-a, na tihim fanovima je zver.

Od rednih cetvorocilindrasa najbolji je AlfaRomeo TS motor, state of the art.
Ma dodas jos malo para i umesto SLK kupis vapochilli :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: TT Volcano 7+ ili 9?

Od rednih cetvorocilindrasa najbolji je AlfaRomeo TS motor, state of the art.
Ma dodas jos malo para i umesto SLK kupis vapochilli :)

SLK je ~50$ a Vapochill ~300$.

State of the art je Mitsubishi Evolution ispod 5 do stotke! a manje od 2000cc.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TT Volcano 7+ ili 9?

Misko je napisao(la):
SLK je ~50$ a Vapochill ~300$.

State of the art je Mitsubishi Evolution ispod 5 do stotke! a manje od 2000cc.

I zavidan nivo nadpunjenja koji dolazi iz turbina :)

Nego, o cemo vi pricate, bilo o kolima bilo o hladnjacima. Ni jednog od toga dvoje kod nas nema da se nabavi, eventualno ako neko sas strane uveze, a ako i uvece pomalo je budala obzirom na koliko to sve kosta.
Tako da.... :)

Pozdrav!

Vrh Dno