Šta je novo?

TT Mini Typhoon

• Začetnik teme Začetnik teme Misko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i ne moz' na 478 🙁

mene nervira toliki bakar...
da su al rebra, bio bi upola laksi, a bar isto toliko efikasan...
i nisam siguran da mi se svidja ventilator koji duva na plocu, tj proc...
freezer mi je i dalje najsimpaticniji, ali obzirom da mi i box radi na nekih <2000 rpm ceo dan, a da su mi temperature smesne, nekako mi ne treba nista bolje |>

Moze i na AM2 socket... Hmmm, ovo bi moglo da se pazari sada, pa da ostane za sledecu konfu. Sweet 🙂

Kad se ocekuje kod nas i po kojoj ceni?

danijel00 je napisao(la):
mene nervira toliki bakar...
da su al rebra, bio bi upola laksi, a bar isto toliko efikasan...
i nisam siguran da mi se svidja ventilator koji duva na plocu, tj proc...
freezer mi je i dalje najsimpaticniji, ali obzirom da mi i box radi na nekih <2000 rpm ceo dan, a da su mi temperature smesne, nekako mi ne treba nista bolje |>

Da su al rebra turbinom ne bi dobio koliko dobijas sa cu rebrima, znaci za max oc bolji je bakar+turbina.

fan koji duva na plocu, Big typhoon samo dokazuje koliko je taj princip dobar, pa napravili su identican cooler samo od bakra, a to govori koliko je telo typhoon-a dobro.

ovde vidim da su otisli i korak dalje jer su rebra gledana odozgo uradjena u talasima >> smanjuje zvuk i ovako tihog coolera, a i fan je izgleda opasan 38mm, plus lako zamenljiv sa nekom rpm controled turbinom, ma ja vec vidim sta uzimam, da ne govorim sto je i M2 kompatibilan, sve u svemu raj za jednog AMD-ovca.

Sve u svemu ja ne vidim ni jednu jedinu manu ovog cooler-a. ocena 10/10

Misko je napisao(la):
Sve u svemu ja ne vidim ni jednu jedinu manu ovog cooler-a. ocena 10/10
Cek' polako... prvo ga uzmi, vidi kakve su mu performanse, pa tek onda daj maximalnu ocenu! 😉
(ako zasluzi :smoke: )

I ja cu ga verovatno uzeti, samo da stigne do nas 🙁

CAR je napisao(la):
Cek' polako... prvo ga uzmi, vidi kakve su mu performanse, pa tek onda daj maximalnu ocenu! 😉
(ako zasluzi :smoke: )

u pravu si, ovako na oko features 10/10 ocena 😛

Pošto nisam našao Sonic Tower,odluka je pala na Big Typhoon.....ili da sačekam ovaj mini da se pojavi kod nas....nisam neki overkloker,znači tišina prvenstveno sa malim oc (10-15%) za svaki dan......Može li onda Big Typhoon,šta mislite???

Pozz

Pa pazi, posto sam kazes da nisi neki overkloker... onda nista, nemoj da uzimas Big Typhoon 🙂

Salim se malo... uzimaj! Cooler je fantastican, jedva da se cuje, a pritom hladi izuzetno... na mojoj masini je razlika ravno 7 stepeni u odnosu na Hyper 6, doduse sa TT ventilatorom na oko 2K RPM (nije ona CM turbina). Ovo je ipak nesto tise (doduse, zaista su nijanse u pitanju... sa jedne strane, ta TT osmica koja se nalazi na H6 se zaista ne cuje, mada joj je i protok nikakav 🙂 ... dok je sa druge strane ova ultra-tiha 12-ica sa solidnim protokom na svega ~1300RPM), a pritom dosta bolje hladi.
Sto je najbolje, ima ga kod nas, tj. najzad se pojavio, a cena mu je prilicno dobra 😉

Hvala Care...nije bitna (baš toliko) cena,nego odlične performanse,tih i da bude oko 40€.....recimo.
Ja sam imao Hyper 6 sa osmicom CM ultra silent na 1300rpm i nije se bukvalno ništa čulo...13db i bio sam veoma zadovoljan,pa sad tražim nešto tako.....Big ili mini,ili Sonic sa nekom tihom 12-icom(samo što Sonica nigde nema)🙂

@zava1974

BT je bruka cooler u svakom pogledu, i dizajn i perfomanse i tisina ali i malo teza montaza, tj. ne teza nego mora ploca da se cupa, to mini prevazilazi i iako ga koliko vidim jos niko ni preko nije testirao mislim da je pravo resenje jer kad je neki TT proizvod podbacio :smoke: Ako si u mogucnosti cekaj.

Misko je napisao(la):
@zava1974

BT je bruka cooler u svakom pogledu, i dizajn i perfomanse i tisina ali i malo teza montaza, tj. ne teza nego mora ploca da se cupa, to mini prevazilazi i iako ga koliko vidim jos niko ni preko nije testirao mislim da je pravo resenje jer kad je neki TT proizvod podbacio :smoke: Ako si u mogucnosti cekaj.

Thermalright SI-120 je po performasama (sa slicnim ventilatorom) prakticno identican sa BT, ali ima laksu motazu. Nema potrebe da se vadi ploca. A i ventilator je po izboru, neko voli jacu promaju pa uzima 100+CFM turbine a neko voli tisinu, pa uzme 60-tak CFM 120x38 kao ja... Jos jedna dobra stvar je da je niklovan, pa nema oksidacije za koju neki kazu bi da vremenom kvarila performanse... Sve u svemu ja sam prezadovoljan svojim SI-120... Problem: ama bas niko kod nas ga ne uvozi.

Poslednja izmena:
TT BT je prava stvar......najzad tisina ......a o hladjenju da ne pricam tako da ......

jos jedan glas za BT 🙂 M_M gde si uzeo taj tvoj 120x38 ili neku turbinu razmisljam se da za veci OC uzmem nesto da zameni ovaj necujni fabricki

BT + CoolerMaster Case 120mm SAF-S12E1, ultra silent, 13dBa, 2 ball SuperFlo bearing, 720rpm
Da nije svetlece signalizacije, ne bih znao da je tu.

kalimero pa sta je falilo fabrickom BT-u ? Po meni je on dovoljno necujan a uvek mozes da mu smanjis broj obrtaja, razumem kad neko hoce veci protok vazduha 🙂

Pa, i od tise ima tise... uvek 😉
A 13dBA je u svakom slucaju manje od 20-ak...

Zavo, BT je bas ono sto hoces... ali bukvalno sve sto si naveo: tih, super hladi, oko 40€ (sto je stvarno odlicna cena, ja sam moj platio 55). A sto se montaze tice - jeste malo zeznuta, tj. dosadna... ali, jednom to uradis, pa si miran minimum 6 meseci (sve zavisi koliko cesto menjas procesor 😉)

Mislim da ce ipak obicni BT hladiti bolje od ovoga...

E pa onda je to to🙂....Negoo,kad sam već dobio odgovore od svih vas na benchu što se tiče konfe koju sad imam red je da malo o tome i napišem....bar ono što sam uvideo za sada.....LM
Ploča je zaista puna nekih oc opcija,možeš bukvalno da ocneš i visinu za fotelju na kojoj sediš,nisam u sve ni uspeo da udjem,onda,grafička ima neverovatan prikaz u odnosu na 6600GT koji sam imao,vidi se očigledna razlika,kako u Win okruženju tako i u igricama,medjutim da li je do mog primerka ili je svaki Gigabyte takav,jedva da hoće da radi stabilno sa 7% oc-a....temp nije problem jer ne prelazi 54°,znači slab overkloker.Procesor još uvek nisam pokrenuo u full-u tako da ne znam kako će se ponašati pod opterećenjem......inače sa box coolerom temp. ne prelazi 34-35° idle i 42-43° u Fullu?????.Pokušao sam da nešto režem i da popalim gomilu programa i plejera,operu....i oba jezgra su radila oko27% čisto da vidim da li ima nekih poboljšanja u odnosu na stari Winc. 3000+....sve otvara i radi bez ikakvog seckanja.Hardovi su tako reći nečujni i rade za nijansu brže od jednog Maxtora 300Gb 16MB S-ATA koji sam imao......praktično nikakva razlika,sem u instaliranju Win-a X64 koji se instalirao za neverovatnih 9min. i 52sec.Napajanje je odlično,3.26...4.98...11.79....
Kad ostalo budem probao napisaću utiske.....
Izvinjavam se malo za offtopic......ako smeta vi brišite,možda nekome pomogne u odabiru sledećih komponenti.

Care šta misliš o ovom cooleru u odnosu na BT???....'si imao iskustva.....?
http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0019Fanless103/cl-p0019fanless103.htm

Poslednja izmena:
puska je napisao(la):
kalimero pa sta je falilo fabrickom BT-u ? Po meni je on dovoljno necujan a uvek mozes da mu smanjis broj obrtaja, razumem kad neko hoce veci protok vazduha 🙂

Koristim priliku na ovim niskim temperaturama da cujem samo tipkanje tastera na tastaturi i misu. Mnogo dobar osecaj.

puska je napisao(la):
jos jedan glas za BT 🙂 M_M gde si uzeo taj tvoj 120x38 ili neku turbinu razmisljam se da za veci OC uzmem nesto da zameni ovaj necujni fabricki

Iako je 120x38mm, nije turbina, tj. trazio sam ventilator koji je jos uvek dovoljno tih za moje usi a da hladi maksimalno moguce pa sam uzeo ovaj:
http://www.coolermaster-europe.com/...2-E1&other_title=AAF-B12-E1Aluminum Fan 120mm

Isti takav sam kupio i da pozadi izduvava topao vazduh iz kucista.

Obicno ga ima u Imtel-u. Ima MTBF od 100.000 sati, tih je (23dB) i pruza oko 56CFM.

Ali ako vec imas BT, onaj ventilator koji ide uz njega je odlican (tih i daje oko 54CFM) i nema potrebe da ga menjas.

E sad, vidim da bi cisto OC-a radi mozda kupio neki jaci (i bucniji), ali ne znam gde kod nas da nadjes iste. Evo sta ima u belom svetu, da bar znas sta da trazis: http://www.svc.com/120x38mmfans.html
Meni ovaj deluje kao favorit (samo USD$4.99, 86.5CFM, 35.5dB dakle jos uvek podnosljivo):
http://www.svc.com/fba12g12m-nba.html

zava1974 je napisao(la):
Care šta misliš o ovom cooleru u odnosu na BT???....'si imao iskustva.....?
http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0019Fanless103/cl-p0019fanless103.htm
Nisam, nazalost... a kako i da imam, kad se kod nas prakticno nista ne uvozi od tih boljih coolera? 🙁

Pravo da ti kazem, nemam bas nekog poverenja u ovo cudo, onako na prvu loptu... nisu ti pasivni cooleri jos uvek dovoljno dobri. Mogu da prodju sa procesorom koji radi na default-u, ili uz snizenu voltazu... a za bilo kakav O/C - no good.
Tako je prolazio i fenomenalni Sonic Tower na testovima... izgleda super, idle na 30-ak stepeni, izgleda kao da ce bez problema da radi... a ono full load ode na 70 stepeni!
Ipak mu treba ili dooobro pirkanje vazduha u kucistu, ili da se namontira neka ultra-silent 12-ica. Verujem da ce ista prica biti i sa ovim coolerom (bolje je reci hladnjakom 😉), mada ima malo drugaciji princip...

Ovo mnogo dobro izgleda spolja, kao turbina od avionskog motora 🙂
ali je limarija tanka i jeftina.

Poslednja izmena:
M_M je napisao(la):
Thermalright SI-120 je po performasama (sa slicnim ventilatorom) prakticno identican sa BT, ali ima laksu motazu. Nema potrebe da se vadi ploca. A i ventilator je po izboru, neko voli jacu promaju pa uzima 100+CFM turbine a neko voli tisinu, pa uzme 60-tak CFM 120x38 kao ja... Jos jedna dobra stvar je da je niklovan, pa nema oksidacije za koju neki kazu bi da vremenom kvarila performanse... Sve u svemu ja sam prezadovoljan svojim SI-120... Problem: ama bas niko kod nas ga ne uvozi.

SI-120 je u ogromnoj prednosti kad se proc hladi chilled vazduhom, tj. na temp. ispod 0

CAR je napisao(la):
Nisam, nazalost... a kako i da imam, kad se kod nas prakticno nista ne uvozi od tih boljih coolera? 🙁

Ipak mu treba ili dooobro pirkanje vazduha u kucistu, ili da se namontira neka ultra-silent 12-ica. Verujem da ce ista prica biti i sa ovim coolerom (bolje je reci hladnjakom 😉), mada ima malo drugaciji princip...

Care,malo smo se udaljili od teme...Kućište bi trebalo biti CM Stacker 810,što znači da bi ovaj pasivan došao na dve dvanaestice koje su na zadnjoj strani+ još jedna (verovatno) koja bi išla napred,što znači fina promaja.....e sad u tom slučaju pitam da li je ok da se pazari pošto imam ponudu za 39€,nov(ovaj pasivan) u odnosu na BT,jer će ove 12-ice stajati,pa će stajati anyway,razumeš,jedna 12-ica manje u odnosu na BT???

zava1974 je napisao(la):
Care,malo smo se udaljili od teme...Kućište bi trebalo biti CM Stacker 810,što znači da bi ovaj pasivan došao na dve dvanaestice koje su na zadnjoj strani+ još jedna (verovatno) koja bi išla napred,što znači fina promaja.....e sad u tom slučaju pitam da li je ok da se pazari pošto imam ponudu za 39€,nov(ovaj pasivan) u odnosu na BT,jer će ove 12-ice stajati,pa će stajati anyway,razumeš,jedna 12-ica manje u odnosu na BT???

mogu ti samo reci da BT stvarno mnogo tih i da se na 1300rpm uopste ne cuje i da max nagura 41c...imam osecaj da,kada bih smanjio obratje i na 600rpm,pri max loadu temp ne bi nesto mnogo skocila....mozda samo par stepena

Nazad
Vrh Dno