Šta je novo?

TT kucista

mikis je napisao(la):
Mnogo :) 18kg žive vage, bez napajanja ili ičega drugog unutra (osim fanova, naravno). Naravno, ovo crno, čelično, aluminijumsko je bar dvaput lakše.

Nije preterano bučno, s obzirom da su fanovi u kućištu 80mm na 2050 rpm, po specifikaciji proizvode samo 21 DBa buke. Ja sam ipak od pet isključio dva, i ovako više nego dobro hlade :)
e sad jos jedno pitanje, koliko je bucnije Alu kuciste od tog obicnog obicnog limenog? ako si imao priliku da probas

Miroslav je napisao(la):
e sad jos jedno pitanje, koliko je bucnije Alu kuciste od tog obicnog obicnog limenog? ako si imao priliku da probas

Na žalost, alu nisam probao, ali verujem da je velika razlika. Meni su glavni izvor buke hard diskovi i ventilator u napajanju, case fanovi znatno manje utiču. I da si video ovo crno teško da bi ga nazvao "obično limeno" :)

"obicno" kuciste zato sto mnogo vise volim alu kucista

Sasa je napisao(la):
Mi smo oduvek bili smesan casopis, zar ne ? ;)

Pozdrav!

p.s. vrci smajlija sto namiguje!

Niste oduvek, ali te fore.. stvarno... malo je malo sutra previse za naslovnu... slozices se?

Nisam bas puno ispitivao kucista, ali zasto bi celicno bolje zvucno izolovalo od aluminijumskog? I koje je skuplje??

To sa praznim kucistem koje ima 12kg mi zvuci kao zastita od kradje. :)

pa valjda 2 razloga, jedan je zato sto je deblje, pa je bolji izolator, bar ja tako kontam, a drugi je sto alu kucista uglavnom imaju po hiljadu rupica na sebi na prednjoj masci. to ne vazi za tt alu case

Ostrica je napisao(la):
Nisam bas puno ispitivao kucista, ali zasto bi celicno bolje zvucno izolovalo od aluminijumskog? I koje je skuplje??

To sa praznim kucistem koje ima 12kg mi zvuci kao zastita od kradje. :)

Naravno,skuplje je aluminiumsko...

Sasa je napisao(la):
...

Mada u PCC rekose da treba da dobiju i napajanja.

...

Uz ova kucista se isporucuju DTK napajanja (nije obavezno!)...

Re: Re: Re: !

Miroslav je napisao(la):
pa valjda 2 razloga, jedan je zato sto je deblje, pa je bolji izolator, bar ja tako kontam, a drugi je sto alu kucista uglavnom imaju po hiljadu rupica na sebi na prednjoj masci. to ne vazi za tt alu case

:) 1mm aluminijuma je iste debljine kao 1mm čelika :D Ne znam za zvuk, ali aluminijum je bolji provodnik toplote od čelika, mada ljudi na netu kažu da to ipak ne utiče na temperaturu sistema, odn. zanemarljivo je bolje hlađenje sa alu kućištem. Opet, alu je znatno lakši i samim tim podložniji vibracijama, pa bi po nekoj logici trebao biti i bučniji, mada su to opet takve nijanse da je potpuno beznačajno.

Re: Re: Re: Re: !

mikis je napisao(la):
:) 1mm aluminijuma je iste debljine kao 1mm čelika :D Ne znam za zvuk, ali aluminijum je bolji provodnik toplote od čelika, mada ljudi na netu kažu da to ipak ne utiče na temperaturu sistema, odn. zanemarljivo je bolje hlađenje sa alu kućištem. Opet, alu je znatno lakši i samim tim podložniji vibracijama, pa bi po nekoj logici trebao biti i bučniji, mada su to opet takve nijanse da je potpuno beznačajno.
cini mi se da je alu kuciste nesto tanje od ovih obicnih. to za hladnje je tacno, i nije zanemarljivo, sigurno je 2-3 stepena bolje hladjenje, ali to opet zavisi od modela do modela

Re: Re: Re: Re: Re: !

Miroslav je napisao(la):
cini mi se da je alu kuciste nesto tanje od ovih obicnih. to za hladnje je tacno, i nije zanemarljivo, sigurno je 2-3 stepena bolje hladjenje, ali to opet zavisi od modela do modela

Ponovo, pogledaj specifikacije, bar ako pričamo o Thermal Take / Chieftec kućištima, iste su debljine (1.0 mm). Da je razlika u temperaturi 2-3 stepena, ne bi bila zanemariva, ali na žalost nije. Opet, nisam merio i ne mogu da kažem iz iskustva, tako tvrde ljudi jesu. Ja sam crno kučište uzeo samo zato što mi bilje izgleda, inače je na dodir _potpuno_ hladno, ne znam kako može biti hladnije od ovoga :)

Ma to koje je hladnije je cista glupost.

to i nije bitno

Poz

Ipak je tt bolji i skuplji od Chieftec-a a da li ste videli Vapochill kucishta
cena sitnica oko 325 yura

Ma kakav vapochilli?Sta je specijalno kod njega?zato sto je ceo providan...TT je bolji 500x!

T|T|A|\| je napisao(la):
Ma kakav vapochilli?Sta je specijalno kod njega?zato sto je ceo providan...TT je bolji 500x!
:D :D :D Covece ti me sve vise i vise odusevljavas! Naravno u negativnom smislu!

providan????

POz

Vapochill-a sam po raznim sajtovima video u crnoj i beloj boji ,ali providan nisam video pa objasni

T|T|A|\| je napisao(la):
vapochill je kuciste-frizider.

cudi me kako nisi njega hteo da kupis kad si sklapao onu tvoju cudesnu konfiguraciju :D

E a za vapochilli je Prometeia zakon :)

Miroslav je napisao(la):
vapochill je kuciste-frizider.

cudi me kako nisi njega hteo da kupis kad si sklapao onu tvoju cudesnu konfiguraciju :D

A jel ima toga kod nas?

Miroslav je napisao(la):

E za tvoju informaciju- vec sam kupio
DVD Pioneer 106-s
Philips 730PC Fun ToUcam
kao sto sam rekao Creative Sound Blaster Extigy
Floppy Teac
i Internet Navigator Special Edition
i one ostale komponente cu kupiti ali kad budu stigle kod nas:cool: (p4,fx)
i zato "se nejavljaj";)

T|T|A|\| je napisao(la):
E za tvoju informaciju- vec sam kupio
DVD Pioneer 106-s
Philips 730PC Fun ToUcam
kao sto sam rekao Creative Sound Blaster Extigy
Floppy Teac
i Internet Navigator Special Edition
i one ostale komponente cu kupiti ali kad budu stigle kod nas:cool: (p4,fx)
i zato "se nejavljaj";)
au da, veoma dobar pocetak, kupio si dvd, flopi i tastaturu! i meni kazes da se ja ne javljam... svasta...

au,pa malo si nesto zaboravio!

Extigy,cameru,a?
400E
aha bas tako...

Re: Da ne bude da....

T|T|A|\| je napisao(la):

Šta je sa tobom dete, gde ti je TT kućište, ja ti obećah ban ako ga ne kupiš :p Nemoj da se vadiš da nema da se kupi, eno ti na terazijama u PCC-u lepo crno TT kućište i CTX LCD na njemu...

Re: au,pa malo si nesto zaboravio!

T|T|A|\| je napisao(la):
Extigy,cameru,a?
400E
aha bas tako...
au jeste, izvini, kamera je najbitnija za dobar kompjuter!

a sto si uzeo extigija? evo bre sad ce nobi sound blaster da izadje, pa uzmi njega

Vrh Dno