Šta je novo?

Tt Extreme Giant 3

Masterchief

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Ima li ga bilo gde? Nisam iz Beograda tako da nisam u mogućnosti da odem do MBSoft-a, i proverim lično, slao sam im mail-ove, ali ne odgovaraju, svaki put kad nazovem ili je zauzeto ili se niko ne javlja. Naručio sam ga kod jedne firme koja nabavlja robu kod njih, ali oni mi kažu da ga nema, i da čak nije bilo ni najave da će stizati uopšte. Pomagajte ljudi, barem mi preporučite neki isto tako dobar sistem (hladnjaci za memoriju su a must-have), po isto tako povoljnoj ceni. Spreman sam čak i da kupim polovan primerak ukoliko je neko voljan da ga proda za razumnu cenu. A da odgovorili su mi na neki mail, koji sam im poslao pre nego što sam naručio, i tada su mi rekli da ga nema, ali da očekuju da će stići uskoro. Od tada je prošlo dva meseca. :trust:

Poslednja izmena:
Mislio sam na nešto tako cheap, ali opet tako good kao Giant 3 (heatpipe sistem za 10 jevrića). A Zalman je oduvek bio Expensive, a i nema heatpipe-a. Thanx anyway.

Poslednja izmena:
Ok, imam ja gianta, al ga ne prodajem :d

Pa jel' se zna kada i da li ce ga uopste dobiti u MBSoftu? :trust:

E, da...
NiTro, koliko si dobio u MHz za max clock sa Giant-om u odnosu na stock hladjenje?

Cini mi se da se bez Sparkle BIOS-a ne dobija nista, posto max clock u tom slucaju nije ogranicen temperaturom, vec samo naponom GPU-a...

Poslednja izmena:
Auh, ne znam sad, valjda 500/700 bez, 550/750 sa giantom, ali mozda te lazem, ne secam se :)

CoolViva nije alternativa za Gianta, ona je jedino zamena za stock kuler, silent varijanta, za OC nije preporucljiva

@[Mancha] CoolViva nema hladnjake za Ram. Ili možda ima? Ajde ljudi zna li neko 'oće li uopšte stizati. I da li je stvarno tako dobar, i vredan čekanja? Oh yeah umalo da forget, kako bi funkcionisala kombinacija CoolViva-e sa ram hladnjacima i nabudžisanim 12cm ventilatorom? A? :eyebrows: A možda bi mogao i neki 4-6cm fan da se install sa strane pa da ladi kavez kao kod Giant-a (note to self: sine al ja imam fiks ideje) :cigar:

Poslednja izmena:
Nema hladnjaka za RAM, ali CoolerMaster-ovi fino pasu. Oko 300din su.

Iskustva sa CoolViva-om na 9800-tci sam vec izneo, al' cu da ponovim bitan deo, a to je da mi je tempa (koju pokazuje temperaturna sonda) sa 2 dodatne 9-ke (bocno) i jednom 8-icom (od ispod) bila 5-6C manja nego sa ATI Silencer-om, ali je to jalovo, zato sto je overklok bio slabiji nego sa Silencer-om.
Izgleda da ima neka fora ili oko pozicije sonde ili oko brzine odvlacenja toplote.

Elem, 550MHz je 10% razlike u brzini u odnosu na 500MHz, sto recimo (u idealnom slucaju) znaci da ce igra koja radi sa 30fps na 500MHz raditi sa 33fps na 550MHz, sto stvarno nije neka osetna razlika. Kod vecih fps-ova je apsolutna razlika veca, al' ti "dodatni" fps-ovi uopste nisu potrebni, dok je na manjim fps-ovima razlika vrlo mala (recimo 2fps-a razlike na 20fps) i ne znaci nista...

Poenta je da se previse zanosimo kad dobijemo 600 poena razlike u 3DMark03-jci i slicnim testovima, a to u realnom radu, tj. igranju :), stvarno jako malo znaci...

Razlika izmedju 3000 poena sa neotkljucanom 6200-tkom i 6500 poena sa otkljucanom + overklokovanom je vec peta stvar... ;)

Delija je napisao(la):
Elem, 550MHz je 10% razlike u brzini u odnosu na 500MHz, sto recimo (u idealnom slucaju) znaci da ce igra koja radi sa 30fps na 500MHz raditi sa 33fps na 550MHz, sto stvarno nije neka osetna razlika. Kod vecih fps-ova je apsolutna razlika veca, al' ti "dodatni" fps-ovi uopste nisu potrebni, dok je na manjim fps-ovima razlika vrlo mala (recimo 2fps-a razlike na 20fps) i ne znaci nista...

Poenta je da se previse zanosimo kad dobijemo 600 poena razlike u 3DMark03-jci i slicnim testovima, a to u realnom radu, tj. igranju :), stvarno jako malo znaci...

Razlika izmedju 3000 poena sa neotkljucanom 6200-tkom i 6500 poena sa otkljucanom + overklokovanom je vec peta stvar... ;)

Say What ?? :zgran:
Nisam to priupitao ali never mind. Hvala na f1.

Pa tu sam pisao o isplativosti zezanja sa extra dodatnim hladjenjem...:)

p.s. Giant je jeftin i jednostavan za montiranje, pa i nije toliki problem, ali i sa skupljim resenjima rezultati mogu eventualno samo za dlaku da budu bolji. BTW, Giant je kod nas bio i do 3 puta jefiniji nego napolju, sto je vrrrrrrrrrlo cudno... :trust:

Giant nije lak za instalaciju ;)

There is a mogućnost da su samo hteli da ih rasprodaju. Znate ono kao kada stižu novi modeli pa ajde da se otarase old stuff-ea. Ili su to možda bile promotivne cene? :trust: Možda je to bila zavera malih zelenih koja je trajala neko vreme? Mnogo misterija se odvija večeras :trust: :cigar:

Masterchief je napisao(la):
There is a mogućnost da su samo hteli da ih rasprodaju. Znate ono kao kada stižu novi modeli pa ajde da se otarase old stuff-ea. Ili su to možda bile promotivne cene? :trust: Možda je to bila zavera malih zelenih koja je trajala neko vreme? Mnogo misterija se odvija večeras :trust: :cigar:
Delija je napisao(la):
BTW, Giant je kod nas bio i do 3 puta jefiniji nego napolju, sto je vrrrrrrrrrlo cudno... :trust:

moje misljenje je da su gianti sto su se kod nas prodavali bili skart koji nikako nije mogao da prodje na zapadnom trzistu. razlog zasto ovo kazem je to sto moj giant na par mesta ima neke linije kao da je izgreban. ovo je narocito izrazeno ispod ventilatora koji hladi gpu. ove linije mi ne izgledaju kao da su naknadno izgrebane, vec kao da su nastale u procesu proizvodnje (verovatno pri livenju ploca, kalup je nesto zeznuo).
BTW. treba uskoro da mi stigne Leadtek 6800le, pa me interesuje da li je moguce montirati gianta na ovu graficku?

CoolViva nema hladnjake za Ram. Ili možda ima?
Ne, nema.

Oh yeah umalo da forget, kako bi funkcionisala kombinacija CoolViva-e sa ram hladnjacima i nabudžisanim 12cm ventilatorom?

Sto se tice hladnjak za memoriju, mogu taman ispod da se montiraju. Ova moja graficka iz potpis dolazi stock sa hladnjacima i kad sam montirao vivu ostao je 1mm izmedju... Jedino sam morao da testerisem jedno rebro zbog cevi... Bilo je malo tricky posto su hladnjaci zalepljenji pa sam morao da testerisem sa jekim ususivacem da pokupi opiljke da ne padnu na karticu...

I gle cuda kao da sam odrezao ono XT! windows je sada prepoznaje kao 5900.

A? :eyebrows: A možda bi mogao i neki 4-6cm fan da se install sa strane pa da ladi kavez kao kod Giant-a (note to self: sine al ja imam fiks ideje) :cigar:

I to sam uradio, al' sa 8cm fanom i to onim sto je dosao stock uz preskota, cisto kao probu (ideja je bila ucutkati, ne OCovati) Sa otvorenim kucistem se dosta dobije, sa zatvorenim samo dosta buke...

Meni 6800 Vanilla PCI-E skoro godinu dana radi pasivno hladjena sa coolvivom, ne prelazi 55 stepeni, a nasvirana je sa 325/600 na 425/850
Sto se tice hladnjaka za ram, njih ne koristim, a skinuo sam ih i sa ram modula, jer mislim da samo odmazu.

Ajde ljudi postujte slike sa vašim modifikacijama hlađenja. Mogu i fix ideje (ono tipa napravi sam). Treba mi inspiration da napravim sebi nešto. Do skoro sam imao neki weird sistem (stavio 2x po 80mm fan, jedan odozgo, i jedan odozdo) ali noise je bio nepodnošljiv, a i lično mislim da je više odmagao nego pomagao. @GOXY83 ajde postuj sliku te nasvirane viva-e.

Vrh Dno