Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Dobio sam pre neki dan Amino 110 za iptv. Interesuje me, molim vas, posto imam manjak mesta u kuci koja je najbolja solucija za prikljucivanje na komp da ne bi morao ponovo montirati TV. Dosad sam iskljucivo gledao satTv preko Skystar-a. Da li da kupujem neku Tv kartu za komp i koju? Video sam da Amino ima sa zadnje strane USB. da li je moguce prikaciti na komp direktno preko USB kabla na USB port i da ga komp prepozna kao TV-tuner i uz odgovarajuci softvare da radi? ili jer to samo iluzija...
Sorry za NooB questions @@
usb na stb-u sluzi za dodatke tipa usb keyboard.
potrebne kablove za povezivanje stb-a sa tv kartom imas u ovoj temi, http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=240944&page=19

skystar ne moze, treba tv/av karta.

hteo bih da pitaj za jos par stvari:

bez tv kartice ne mogu da povezem i sa kompom, e sad koju tv karticu da uzmem analognu ili digitalnu? i koja je soliddna za male pare. i kako bi to onda radilo sobzirom da se deli na tri dela. dali se gubi kvalitet kada ima vise tv posto je svaki nezavistan, i dali umanjuje internet?

i sad najglavnije, trenutno koristim ikom internet i beogrid lokalnu mrezu isovremeno ( dodavao sam neke rute u ipconfig da bi to radilo jel bez toga ne moze da radi isovremeno) da li ce to raditi i ovde tj na adsl?

Bio danas u Telekomu. Za 10 minuta je sve bilo sređeno - dobio sam 4 puta brži net i besplatnu iptv u trajanju od godinu dana. Definitivno mogu da potvrdim da svi korisnici ADSL-a i iptv-a kojima je istekao stari ugovor mogu potisati novi, dvogodišnji po uslovima iz Telekomove promocije .

Jesi nosio opremu, tipa stari modem i kablove i dobio novi ili su ti samo dodali iptv box?

meni nisu trazili da donosim staru opremu

Što ne ubace youtube na IPTV? Bila bi stvarno fora. Hrvatski operater Iskon je to uradio.

juce sam uzeo iptv + adsl 4mb/s, mislim da je bolja kablovska od poste, ali ok za 1 din vise i za 4mb/s mi se isplati :)
zanima me da li mogu da se memorisu programi po redosledu koji ja hocu, a ne da kucam recimo 531 za tamo neki program i tako stalno?
koliko se paketa dobija na koriscenje?

Taman pomislim da su u zemlji Srbiji sčuda moguća - demantuju me! Nepotvrdjena informacija: onaj ko aktivira neki paket koji nije u paketu ove promocije (ili Fun ili paket za odrasle) gubi pravo na uslove promocije vezane za iptv! Znači - plaća punu cenu svih paketa!! Ja sam grepkom (misleći da je free tj da ulazi u ovaj paket) aktivrao Fun paket i sad mi neki lik koji tvrdi da radi za Telekom kaže da ću morati da plaćam DVE GODINE punu cenu paketa koje bi u prvoj godini trebalo da plaćam po dinar!! Kažem da je informacija nepotvrdjena zato što u Ugovoru o nekakvom gubljenju prava na promotivne uslove ne piše ništa. Poslao sam mail njihovoj tehničkoj podršci pa ćemo da vidimo...

U promo paket ulaze: Osnovi, HBO, Cinemax i Arena paket. Redosled kanala ne može se menjati. Može se napraviti lista omiljenih kanala. Ja sam je napravio ali je više ne koristim. Vremenom sam zapamtio redosled kanala, tj. njihove brojeve, koje najviše gledam

Poslednja izmena:
ok, hvala na odgovoru
zamalo i ja da uzmem fun paket, dobro pa si rekao
i kad prodje godinu dana ostaje mi samo osnovni?

Kad prodje godinu dana moraš da odjaviš pakete koje ne želiš da gledaš. Tada Arena, HBO i Cinemax, znači, moraš odjaviti ako ih ne želiš. Sem naravno ako i oni, kao što je to sad slučaj, ne budu deo Osnovnog paketa sad što je to sad slučaj (od februara 2010. Osnovni paket je proširen sa HBO, Cinemax i Arena paketom; to važi do Nove godine osim ako opet nešto novo ne ubace u Osdnovni paket. To se odnosi na sve korisnike iptv-a).

Jel se to meni cini ili se RTS1 emituje HD. Nekako je odjutros cistija slika i jasniji ton.

Mozda je bolja slika iz nekog razloga, ali HD nije definitivno jer ovaj STB to ne podrzava.

Da li su ovi iz Telekoma namerno iskljucili Arenusport 4 da bi Braga-Partizan morali da gledamo na Rts1?

ima li jos neko problema sa arena sport kanalima? Na sva cetiri pise error during video start. Nikako da ucita.

Imam 2 pitanja:

1. Ovo pitam za druga koji je uzeo ovu promociju IPTV + 4Mb\s adsl-a. Hteo bi da gleda IPTV na monitoru (vga), i da ima zvuk preko zvucnika. A ima i laptop, kaze da mu je svejedno dal gledao na tom monitoru ili na laptopu. Sta treba da kupi, i kako da poveze?

2. Ja imam isto ovo sto i drug. Imam problem sto kad gledam tv, povremeno, odprilike na svaka 2min slika se u jednom delu ekrana mesa, kao ono kad gledate video streaming sa nekog sajta, pa se slika ponekad malo pomesa. Valjda zbog slabog interneta ili cega vec?
Mislim ne smeta meni ovo mnogo, ali me nervira po nekada. Desava li se jos nekom ovo?

Da li su ovi iz Telekoma namerno iskljucili Arenusport 4 da bi Braga-Partizan morali da gledamo na Rts1?

Oni su iskljucili zato sto je RTS platio prava prenosa te utakmice za teritoriju SRBIJE,a ARENASPORT je na 4 kanalu prenosila istu utakmicu za teritoriju CRNE GORE.Pa su onda morali nama u Srbiji da zatamne ekran.

Da li je neko probao da strimuje video na STB, vidim da po netu ljudi kazu da koriste VLC i da cak strimuju na HD na Amino 130 koji ima 720p rezoluciju. Kakva je situacija sa ovim stb-om sto ga telekom daje (valjda a125), vidim da podrzava i mpeg2 i mpeg4 rezolucije 640x512.
Evo sta sam video na VLC forumu:

"I use the Amino 130 to display HD and SD streams from VLC and HDHomerun network tuners. I configure 5 channels on the 130. To configure channels enter configuration pages with alt M then enter configuration password. Select channels from the config menu. I select config channels 0-10. For each channel on the channel config page enter:

igmp://224.1.1.1:1234

where 224.1.1.1 is the multicast address for the desired channel and 1234 is the port number (default for VLC). I use 224.1.1.1 through 224.1.1.5 for my channels. You can now use the remote to switch between the channels."

Ajde nek neko iskusan pokusa nesto ili da neki predlog na ovu temu, bas bih voleo da vidim kako to izgleda :)

Ma ne moze da se strimuje signal na IPTV zato sto telekom kodira kanale. Mogu samo Avala i Atlas, koliko mi je poznato. Da biste gledali tv na kompu treba vam tv kartica.

Inace, sto me nervira ovaj EUrosport. Svakih pet minuta se gubi ton. Pa nek daju da biramo engleski kad vec nisu u stanju da nameste srpski kako valja. Vazno da Nationa Geographic moze da se prebaci na ruski.

Poslednja izmena:
Ma ne moze da se strimuje signal na IPTV zato sto telekom kodira kanale. Mogu samo Avala i Atlas, koliko mi je poznato. Da biste gledali tv na kompu treba vam tv kartica.

Nije strimovanje ono sto ti mislis vec upravo suprotno, uprosceno to je slanje slike sa kompjutera na stb i nema nikakve veze sa tv programima. Strimovanje bi omogucilo da npr na jednom ili vise kanala pustas flmove iz svoje lokalne mreze.
U pdf ciji sam link postavio je opisano kako se to radi ali ima "sitan" problem sto je Telekom verovatno "zakljucao" stb, te ovo uputstvo nije direktno primenljivo. Znaci, treba nekako otkljucati stb (da bude jasno, ja nemam iptv pa ne mogu nista ni da probam), ili upisivanjem modifkovanog firmwera ili mozda i prostije telnet-om.
Steta sto uredjaj nije HD inace bi ovo bilo jos zanimljivije.

format na 1st kanalu

Jel samo kod mene ili je svima 1ST dobio neki levi format slike pa mi sad bezi slika na sve strane a nema ni znaka u cosku nego je vrag zna gde?

Nazad
Vrh Dno