Sto se daljinskog tice, jedan je zamenjen "na silu" u okviru svih ovih problema koje sam imao, i koje su morali da rese, pa je to bio delom i "cinimo ti uslugu, kao da nam ovo nije posao za koji smo placeni"... problem je sto oni to ne kupuju, nego repariraju, i radnici sami nose te daljinske po servisima da se ociste. Najcesce od znoja, prasine, duvana i ko zna cega sve ne... se unutar daljinca na ploci formira jedan sloj kojecega, pa se tako stiskanjem dugmeta ne prepoznaje komanda. To bi zaista moglo da se uradi u servisu ako ti je frka, ili da ih smaras u poslovnici (nekog sefa ili tehnicara, ovi prasinari za pultevima su uceni da te odj3bu). O odzivu da ne govorimo, to je shit koji se zove Amino i telekom se pobrinuo da njegovi korisnici imaju najveci krs koji je bio ponudjen, a verujem da bi dobili i gore, da je neko ponudio nesto gore.
Sto se tih trocifrenih kombinacija tice, najbolje je da postavis one precice od 0-9, pa da tako olaksas sebi saltanje, ako vec nisi.
A za SBB ili ja nisam lepo rekao, ili nisi video. U nasoj zgradi ne operise SBB. Preko puta u svim zgradama postoji SBB. Tacnije, ceo blok je njihov. Tehnicki uslovi - postoje. Zelja stanara - postoji. Ali SBB
NE ZELI DA DODJE. Ni pod kojim uslovima. Odbijeni smo, kao da smo zeleli da uvedemo kablovsku tv na Madagaskaru. Za njih je nasa zgrada - nedodirljiva. Bio sam u 4 poslovnice i pricao sa 6 radnika. Samo su mi rekli... mozete SBB preko interneta... a to mi ne resava nista. Hocu HD televiziju, normalan internet, normalan uredjaj, i spreman sam da platim (cak) IDENTICNO* kao i korisnik usluge ISP/kablovskog operatera u Nemackoj XD. Ali ne, oni ne zele da dodju. Mislim da je sledeci korak Ratel, ako se uopste on bavi ovim, pa neki ministar... BTW, ako neko zna nekog ministra za ova ******, dakle telekomunikacije i slicno, zamolio bih ga ljubazno za njegov broj telefona, moze i na PM. Verovatno bi ministar rudarstva izrudario nesto pre ovog za telekomunikacije, verovatno koristi R9-290 u crossfire, pa ide lakse.
*U Austriji/Nemackoj, ponuda pre 3 godine je bila sledeca kod T-Mobile/Deutsche Telekom-a:
HD televizija sa oko 400 kanala u HD rezoluciji
Prijemnik i ruter, sa vlastitim HDD od 500GB za snimanje sadrzaja
Usluga 72HRS pregleda unazad BILO KOG programa
Zagarantovana rezolucija u 720p ili 1080p na svim kanalima
Internet u kuci na 50/25Mbps
Mobilni telefon sa 250 inicijalnih minuta i sms-a u svim mrezama
Besplatni pozivi sa bazne stanice koja se nalazi najbliza adresi na kojoj je ova usluga prijavljena (besplatni pozivi iz kuce i radijusa od nekih 250-300 metara.)
1000 besplatnih minuta poziva ka Srbiji.
Sve ovo za ogromnu sumu od 99 eura sa porezom. Pre tri godine. Cuo sam da ih tamo potkradaju masovno i da ti slika puca na svakih 3-4 sata.