Šta je novo?

trojan i dal steti ? :S

• Začetnik teme Začetnik teme GR-44
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

GR-44

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
370
ovako install sam jednu igricu i sad u cracku ima 2 fajla jedna je onako ikona igrice...a druga je neki .dll fajl medjutim taj .dll fajl ima virus i probao sam da ga ne kopiram
al nije hteo da igra izbacuje onakve poruke kao error pa debug...dont send itd
ja sam taj fajl iskopirao i stavio antivirusu da ga propusti dal sam pogresio jel opasan i jel moze da mi naudi a u karantin ne mogu da ga stavim...opet igra nece da radi :S
virus je sledeci TR/Agent.82432.C [trojan]
antivirus : Avira Antivir Personal (free 😀)

pozz svima

Jeste da je vise od 60% utvrdilo malware, ali, ako pogledas rezultate, videces da je gro rezultata "generic", "heuristic", "suspicious" i "unclassified". To, zapravo, znaci indirektnu detekciju putem heuristike sto cesto daje lazne pozitivne rezultate. Na primer, program koji se gotovo ne oslanja na heuristiku, Kaspersky, nije detektovao nista, a oni imaju jednu od najvecih, ako ne i najvecu bazu virusnih potpisa. Zatim, Dr.Web, kompanija koja namerno ne zeli da detektuje sve i svasta, nego samo malware koji predstavlja realnu opasnost po racunare takodje nije otkrio nista. Itd.

Ako hoces, posalji mi taj fajl na mejl. Poslacu ga na 2-3 adrese da ga pogledaju neki ljudi koji bi trebalo da znaju da li da preduzmes neko uklanjanje ili ostavis tako kako jeste. Poslacu ti info na PM.

I jos nesto, jel' imas nekih konkretnih problema sa racunarom otkad si to instalirao? Da li se nesto iskopiralo u start up i startuje sa Windows-om, da li si primetio da su neke funkcije onemogucene (task manager, regedit itd.), da li ima nekih promena u Internet Exploreru, da li neki programi startuju sami od sebe (LimeWire, na primer), da li ima nekih drugih sumnjivih pojava u toku koriscenja racunara? Da li si skenirao racunar sa Malwarebyte Antimalware-om (http://www.malwarebytes.org/mbam.php)?

Poslednja izmena:
pa otkad sam to ubacio desilo mi se da ukoci 2,3 puta al ne znam dal je do toga u start up-u nema nista neobicno task manager,regedit radi normalno ie ne koristim koristim mozilu i ta 2,3x mi je ona kocila...ostalo je sve ok
e sad taj malwarebyte imam instaliran i nisam dugo sa njim skenirao i sad sam hteo da probam kad sam procitao i izbacilo mi nesto runtime 0 nesto tako kao greska...i onda sam probao da obrisem i isto to je pokazalo vise puta ... ne znam dal je to do virusa il neki bag...

Pa jesi video analizu sa VT-a, nego sta nego da je do malaware-a. On ti ne dozvoljava da pokrenes mbam iliti combofix.

za mbam moguce da on ne dozvoljava al mislim da nije taj trojan uspeo da me zarazi....
nego sam ja temu posttavio da bi pitao jel moze da steti a moguce i da je uspeo da zarazi j*em li ga
al combofix mi nije radio ni pre ovoga fajla i nije da nece da se pokrene nego kaze da treba da ugasim antiviruse a ja ne umem jer sam vec pogasio i u procesima nije bilo ne znam sto kaze da ih nalazi nece valjda da ih obrisem? ...:S pozz

Nazad
Vrh Dno