Šta je novo?

Trivijalno pitanje iz Jave

Shesti

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2002
Poena
619
Poceo sam da citam neku knjigu o Java programskom jeziku, i instalirao sam standardni JDK paket.E sad, hteo bih da isprobam neke programe, pa me interesuje u kom se programu kuca kod, i kako da izvedem prevodjenje i izvrsavanje programa(znam da bi trebalo da otkucam nesto iz Dos-a, ali posto nemam nikakvog iskustva u radu sa njim, ne znam sta).
Ovo vam je mozda smor pitanje, ali vremenom cu valjda postavljati pametnija pitanja. Nadam se da ovo nije prostor samo za one koji vec znaju da programiraju, vec i za one koji zele da nauce.
Unapred zahvalan, Shesti.

Kuckanje odradjujesh u obichnom notepad-u ili slichnom txt programchicu. A kompajlirash sa "javac" ali bi to sve trebalo da prochitash iz dotichne knjige jer ovako necesh nigde dogurati.;)

Hvala, ali nije mi bilo jasno da li posle kucanja u txt formatu treba da reimenujem tu datoteku tako da joj je ekstenzija .java, da bi mogla da se kompajlira sa javac-om.

Shesti, ne razumem zasto se tako mucis i zasto ne uzmes neko od integrisanih resenja, gde imas fin editor (koji podrzava sintaxno farbanje, npr), kompajler odmah u menijima, class-browser i ostale alatkice koje umnogome olaksavaju zivot, te ubrzavaju posao i ostavljaju ti vise vremena za ono sto je bitno, a to je kreativnost.

To i jeste bila ideja ona dva sticky threada za windows i linux.

Uh, priznajem, kriv sam, nisam ni pogledao te thread-ove.Doduse, ono sam pitao zato sto sam trenutno imao dostupan samo JDK, a bio sam nestrpljiv da probam.
Potrudicu se da ovih dana nabavim Visual J++, sasvim je OK za ono sto meni sad treba, posebno ono sa bojenjem.
Hvala, u svakom slucaju,pozdrav od pocetnika :wave;

Probaj i integrisani editor Kawa.

Evo i opisa sa Mikro CD-a:

Zahtevi: Sunov JDK. KAWA je integrisano razvojno okruženje (IDE) za pravljenje Java aplikacija.
Ova aplikacija je odlično okruženje za projektovanje aplikacija i učenje Jave. Ona koristi
vizuelnu alatku za rad s projektima, kao i GUI alatku za pronalaženje i uklanjanje grešaka,
čitač klasa, čitač izvornog koda i editor klasa. Pronalaženje i ispravljanje grešaka može da
se izvede lokalno, daljinski ili distribuirano. KAWA podržava JavaBeans, sintaksu ističe bojama
i upravlja projektima. Dopunski modul Architecture zasnovan na Javi obezbeđuje kompletne API-je
za čvršću integraciju drugih alatki ili aplikacija. KAWA podržava formate XML i JPDA i dovršava
kod, čime se obezbeđuju informacije o kontekstu.

Probacu.Jos jednom hvala :wave;

Shesti je napisao(la):
Poceo sam da citam neku knjigu o Java programskom jeziku, i instalirao sam standardni JDK paket.E sad, hteo bih da isprobam neke programe, pa me interesuje u kom se programu kuca kod, i kako da izvedem prevodjenje i izvrsavanje programa(znam da bi trebalo da otkucam nesto iz Dos-a, ali posto nemam nikakvog iskustva u radu sa njim, ne znam sta).
Ovo vam je mozda smor pitanje, ali vremenom cu valjda postavljati pametnija pitanja. Nadam se da ovo nije prostor samo za one koji vec znaju da programiraju, vec i za one koji zele da nauce.
Unapred zahvalan, Shesti.

KAWA je OK, probaj i SUN-ov "Forte", može se skinuti sa njihovog sajta, samo je malo glomazan. Jedan moj drugar hvali Borlandov J Builder

Nazad
Vrh Dno