Šta je novo?

Triple Play ?

M@XImuS

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2002
Poena
609
Pricalo se pomalo o Triple Play mrezi na benchu ali da li neko ima neku sveziju informaciju ili ce cela stvar pasti u zaborav dok se ne iscrpe ostali vidovi "dzeparenja" novcanih zaliha gradjana ? U poslenjem broju SK http://www.sk.co.yu/2006/05/skin02.html
se spomiljalo i pustanje u rad Triple Play YUBC mreze ovog meseca.Dosao sam do nekih "nezvanicnih" informacija da je u 30-tom bloku postavljena kompletna oprema.....

Instalirana oprema je prosla tehnicki prijem i trebalo bi "uskoro" da pocne da radi (na zalost samo na Novom Beogradu u ovoj prvoj fazi). Ne znam da li je neko iz YUBC-a aktivan na ovom forumu - oni bi trebalo da imaju bolje informacije.

Najnovija informacija - nece jos. Postavljena su 4 centra ali sada na red dolaze MSAN-ovi tj. jos uvek nije odradjena pristupna mreza za korisnike.

Poslednja izmena od urednika:
Hvala na informacijama.....Kontaktirao sam YUBC danas i obavesten sam da krecu ovog meseca sa test fazom i da ce moj blok (19a) biti prikljucen na jesen.Da li neko zna cenu setup-a (suska se oko 40e) i da li neko poseduje informaciju o cenama ovih usluga?

Najnovija informacija - nece jos. Postavljena su 4 centra ali sada na red dolaze MSAN-ovi tj. jos uvek nije odradjena pristupna mreza za korisnike.
pa da, mora prvo da se odradi triple pay fora :(

hm.....videcemo.....Kao sto rekoh test faza krece uskoro, pa se nadam da ce se neko od tih "srecnika" javiti sa utiscima.....Cudno mi je da bas niko na benchu ne zna ni okvirne cene usluga u okviru Tp mreze :S:

za ovo ostalo me boli uvo, ali ocekujem net od bar 2-3 mbit-a u startu...

Ivan® je napisao(la):
za ovo ostalo me boli uvo, ali ocekujem net od bar 2-3 mbit-a u startu...

Tesko...za pocetak ce biti dva paketa : 512/512 Kbit-a i 2/1 Mbit-a......

hmm...cela prica me podseca na period "Saga o PTT KDS-u" tada su kakodje bile neke price i veliki planovi a na kraju nista (uspeli su da prosire mrezu od Tosinog bunara do fontane sa 8 meseci zakasnjenja i tu su stali)

Ok, video sam i ja tu ponudu yubc-a, ali nece oni jedini nuditi tu uslugu...

Mada, i 2/1mbit mi zvuci prilicno dobro za nasa navike :)

A i koja je fora s adsl2+ euforijom, kad obican adsl postize do 8, a adsl2 do 12mbit-a....kakva je to potreba za adsl-om 2+, da bi ponudio 2 mbit-a, od mogucih 24??

Poslednja izmena:
Pricaj...Ko ce jos nuditi ? :)
Vidis i ja sam se to pitao mada sam mislio da je kod "obicnog" adsl-a max. 2 Mbit-a.....Verovatno je neka "racunica" u pitanju....

Pa nudice i Telekom...
Ovo sto sam rekao za brzine su teoretske vrednosti, ali opet....

Sto se tice cene pricalo se da ce biti oko 30E mesecno a za te pare: 50 kanala i 1 Mbit/s.

Ivan® je napisao(la):
Ok, video sam i ja tu ponudu yubc-a, ali nece oni jedini nuditi tu uslugu...

Mada, i 2/1mbit mi zvuci prilicno dobro za nasa navike :)

A i koja je fora s adsl2+ euforijom, kad obican adsl postize do 8, a adsl2 do 12mbit-a....kakva je to potreba za adsl-om 2+, da bi ponudio 2 mbit-a, od mogucih 24??

Fora je da u preostalih 22 Mbps ponudis jos i IP-TV i to do 5 kanala istovremeno, kao i VoIP. Odatle i naziv usluge "Triple Play": broadband internet, VoIP i IPTV.

Pozdrav

kol'ko bi bolja fora bila ponuditi net od 24 mbit-a :))

Vrh Dno