Steta sto ne postoji neki SIGURAN nacin da se vidi da li je TRIM prosao... (proba posle toga nije to, iako je dovoljno ako radi)
Ovo mislim za sve SSD-ove.
Changing the encryption key will make all the drive data inaccessible so is an easy and very fast method of achieving 100% data erasure
Ne kazem i da jesi, ali ja kazem da jesteNije baš trenutan SE, ja to nisam rekao!!
Rekao sam da je brza od seq. pisanja, jer pisanje zahtev i erase i write. Ali ne i da je toliko brza da moze za koji sekund koliko SE traje na nekim SSD-ovima.Pa sada si i sam napisao da je unutrašnja komunikacija (tipa Erase cycle) mnogo brža od pisanja iz OS-a; a ja te tome pokušavam celo vreme ubediti!! :d I time si upravo priznao da TRIM može biti veoma brz! :d
Ako mogu da se nadovezem na ovu pricu - razlikuje se od diska do diska, naravno... ali se razlikuje i od samog stepena zaprljanosti SSD-a. IzgledaNe kazem i da jesi, ali ja kazem da jesteJer kada sam probao SE bio je maltene trenutan. Ocigledno se razlikuje od diska od diska, to nismo ni sumnjali.
Nema na cemu, bilo mi je zadovoljstvoEto još jedna potvrda, hvala CAR-e!![]()
E da, vi's to sam totalno smetnuo sa uma... ne znam kako mi je promakao taj detaljZa ovo drugo, razlika u SE je možda i zbog duplog kapaciteta? TRIM je sigurno brži na C300 (zbog agresivnijeg GC-a), ali SE bi trebao da je približne brzine. No HyperX je duplo veći i verovatno je bio zaprljan i iznad ~114GB, te je duže potrajao SE...?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari